Selam arkadaşlar başlıktanda anlaşılacağı gibi sorum aktivasyonla ilgili.Yeni bir pc aldım xp pro kurulu olarak geldi aktive edilmiş halde malum bende cd si yok. Şimdi sistem çöktü diyelim herhangi bir bulduğum cd ile onarım yapacam onarım yaptıtan sonra tekrar aktivasyon istermi acaba kullandığım cd aktivasyonu silip kendi şifresini istermi.Kendi şifresini isterse aktive edemeyeceğim kesin Şöyleki arkdaşın bilgisayarına sistemi kurduk güncelleştirmeleri yaptık sistem çökünce cd yi takıp onardık ama bir baktık güncelleştirmeler yok kur silmiş böyle bir bağlantı kurulabilirmi.
xp aktivasyon
Eğer kullandığınız Windows XP işletim sistemini bir şekilde yeniden kurmanız gerekiyorsa ve yeniden aktivasyonla uğraşmak istemiyorsanız “c:\windows\system32\wpa.dbl” dosyasının bir kopyasını diskete alın. XP’ yi yeniden kurduktan sonra bu dosyayı “Recovery Console” yardımıyla aynı yenisiyle değiştirin. Donanım birebir aynı olduğu için tekrar aktivasyon istemeyecektir. Ama sizin bir de XP CD'nizin elinizde olmaması sorunu var. Satın aldığınız yerden isteyin bence. Ayrıca bu işlem sadece kişinin kendi sistemine özgüdür ve bu dosya başka bilgisayara aktarılamaz. Bilgisayar bileşenleriniz de önemli bir değişikliğe uğramamalıdır...
sana o aldığın pc ile herhangi bir cd verilmediyse zaten muhtemelen kopya bir cd kuruluym yapılmıştır yani sendeki işletim sistemi kopya bir işletim sistemidir.Eğer orjinal olsa ya sana bir recovery cd verirlerdi yada full kurulum yapabileceğin bir cd verirlerdi hiçbirisi verilmediğine göre sistem kopya
2.soruna gelirse sistem bozulunca sende bir yerlerden ya kpyasını bulacaksın veya orjinalini kullanarak düzeltirsin aktivasyonda istemez çünkü kopyaların aktiveleri kırılmıştır
Kopyaların aktiveleri kırılmıştır doğru ama o kopya sistemle windows doğrulamadan geçemiyorsun ama ben doğrulamadan geçtim ve microsoft indirme yapmama izin verdi daha önceleri cracklı yada aktive edilmemiş sistemle doğrulamadan geçemiyordum bu nasıl oluyor örneğin pc yi her formata götürdüğümde orjinal sistem yüklü olarak alıyorum yiğeniminde aynen orjinal sistem yüklü olarak geliyor ve doğrulamadan geçiyoruz.yoksa bizim oemler onların elinde olabilirmi yada?
Aynen dediğiniz gibi. Bilgisayar sisteminizi aldığınız yer sizin OEM XP CD'lerinizi elinde tutuyor olmalı.
Adamlar bulmuşlar yolunu walla, sen bilgisayar al paranla bayıl işletim sistemine de para ondan sonra sana kurulum CD'si vermesinler. Bunların hepsını taxımde sallandırmak lazım
hayır üzerinde orjinal cd yoktur
satın al yada bul kur cracklarıda nette zaten cirit atıyor
Kesin oemler onların elindedir diyemem yalan olur yada bu işin başka başka bir yöntemi var xp nin aktivasyon istemeyen sürümü olabilirmi böyle birşey duymuştum sanki.
Boşuna haksız konuşmuşum neyse özür dilerim.
make-believe adlı üye wpa.dbl dosyasının yedeğini alıp bir sonraki formatta yenisiyle değiştirdiğim zaman aktivasyon probleminin hallolacağını söyledi.Bunu yapıp sonuç alan varmı Bu işlemi yapmak için özel bir yöntem gerekirmi çünkü yaptım olmadı.