Xp Başlangıç Problemi

HPQ-User
07-04-2009, 08:50   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

togytion sormuş:
Bilgisayarım da hem Vista Ultimate hemde Xp SP3 yüklü bilgisayarımı ilk açtığımda Xp yada Vista'yı seçerek istediğime giriyordum Xp ye girdiğimde parola ve şifre alanını boş bırakıp enter dediğimde Xp açılıyordu fakat kaspersky'nin lisans süresinin dolmasından ve tekrar yükleyemememden dolayı REGEDİT'ten bazı kalıntılar sildim bundan sonraki yeniden başlatmamda parola ve kullanıcı alanını boş bırakıp entera bastığımda kullanıcı adı ve parolanızın doğruluğundan emin olun die bir uyarı çıktı ve bilgisayar bundan sonra Xp'ye girmemeye başladı.Silme işlemini şu şekilde yaptım;

1) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Ka sperskyLab\LicStorage

2) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mi crosoft\Cryptography \RNG

3)HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mi crosoft\SystemCertif icates\SPC\Certificates

ilk iki değerde sildiğim nesneler sağ taraftaki beyaz ekranda bulunan alt değerler idi

++++FAKAT en son HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mi crosoft\SystemCertif icates\SPC\Certificates değerinden sildiğim ise Certificates dosyası altında bulunan 2 adet (2YDFR3HYGH6GGY78L)BENZERİ kod idi bunları sağdaki beyaz sayfadaki gibi alt değer olarak değil KOD dosyasını komple soldaki dosyalar arasından sildim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
MS Windows Vista Ultimate 64-bit VE Xp sp3,Intel Core2Duo CPU E4500,2.20 GHz,2 GB RAM,Radeon X1550 Series

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9.0.8) Gecko/2009032609 Firefox/3.0.8 (.NET CLR 3.5.30729)

Metal_Milita
07-04-2009, 10:01   |  #2  
Metal_Milita avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,011 mesaj

Şu deneme sürümünü kaldırma hikayesini yapmaya çalışmışsın sanırsam sistem geri yüklemeyi dene bi ihtimal düzelebilir

Süleyman.
07-04-2009, 10:35   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

XP CD'nizi takıp onarmayı deneyin.

trinity
07-04-2009, 20:22   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj

kayıtlarda vermiş olduğunuı zhatdan dolayı sistem geri yükleme çalışacağını çalışsada randıman alamayacağınız düşünüyorum en iyisi işletim sistemini onarmak vey a bu da olmazsa tekrar kurmak

Semih Özyurt
09-04-2009, 02:24   |  #5  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

dostum bide şunu denemeni öneririm pc açılırken sürekli f8 e bas güvenli moda geç güvenli modda xp yi seç kullanıcı secme kısmında 2 tane hesap çıkıcaktır bir senin kullandığın şifreli hesap 2.si admin hesabı admin hesabını seçip xp yi başlat daha sonradan başlat\denetim masası\kullanıcı hesaplarına git sonradan kullandığın hesaplar görünecektir şifreli olan hesabını tıkla parolayı kaldır de sorunun büyük olasılıkla çözülecektir.