Xp Bekleme Sorunu

turksoftware
29-07-2007, 18:13   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,015 mesaj

Merhaba Arkadaşlar,
Arkadaşımın bilgisayarında(sistem xp) bilgisayarı açıyoruz,donanımlar tanıtılıyor falan sonra monitörün alt kısmından  5 cm yukarısında beyaz bir çizgi çıkıyor.Daha sonra bu çizginin dolması tam olarak 5-6 dakka sürüyor.Bu bilgisayarın her açılışında oluyormuş.Bunu nasıl çözebiliriz.Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla...

Son Düzenleme: turksoftware ~ 29 Temmuz 2007 18:50
uGuR.uK
29-07-2007, 18:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

en son napmısta bole olmus? bi ayarımı deistirmis, donanımı takmıs/cıkarmıs, yazılımmı yüklemis/silmis? biras daa detay lazım...

orionnet
29-07-2007, 23:47   |  #3  
Yeni Üye
25 mesaj

hoca bence çok fazla ugraşmasın format atmak zahmetli bi iş değil ben ce yedekleyip format atsın sorun düselir.

bu adresteki ulaşım bilgilerinden ulaşabilirsin

Quad-Core
30-07-2007, 12:35   |  #4  
Yıllanmış Üye
844 mesaj
orionnet
hoca bence çok fazla ugraşmasın format atmak zahmetli bi iş değil ben ce yedekleyip format atsın sorun düselir.

bu adresteki ulaşım bilgilerinden ulaş
hiçbir zaman format çözüm değildir bence ekran ayarlarında bir bozukluk var ekran kartını aygıt yönetisinden geçici olarak kaldır vede ekran kartını gecic olarak kaltırdığında sorun halan devam ederse ekran kartında bir sorun yoktur tamamiyle monütörden kaynaklanıyordur.

turksoftware
30-07-2007, 13:16   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
1,015 mesaj

Arkadaşlar ben arkadaştan bugün akşam sorunu hakkında daha detaylı bilgi alıcam.Sanırım format atmış bir işe yaramamış.Donanımsal olarak bir problemi var galiba sizin yazdıklarınızı da dikkate alıcam yorumlarınız için teşekkürler.

en son napmısta bole olmus? bi ayarımı deistirmis, donanımı takmıs/cıkarmıs, yazılımmı yüklemis/silmis? biras daa detay lazım...

hiçbir zaman format çözüm değildir bence ekran ayarlarında bir bozukluk var ekran kartını aygıt yönetisinden geçici olarak kaldır vede ekran kartını gecic olarak kaltırdığında sorun halan devam ederse ekran kartında bir sorun yoktur tamamiyle monütörden kaynaklanıyordur.
Değerli yorumlarınız dikkate alınacaktır.
Saygılarımla...

turksoftware
31-07-2007, 12:36   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
1,015 mesaj

Arkadaşımın sorunu olalı baya olduğu için hatırlamıyormuş neler yaptığını,her pc açılışında 4-5 dakika bekliyormuş.

Yukarıda dediğinizi uyguladık fayda vermedi.Monitörden olacağını pek sanmıyorum ama başka monitör takıp bir deneyelim.
Yorumlarınızı bekliyorum.

delikanli53
31-07-2007, 12:48   |  #7  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj

samet kardeş aslına msn den yazıştık bu konuyu ama burada da açıklayalım istersen.

şimdi arkadaşlar sorun işletim sistemi gibi gözüksede hdd veya işlemci ısından kaynaklanıyor. bunu açıldıktan sonrada test etmek mümkündür. ilk olarak cpu fanı altındaki eski cpu termal macununu temizleyerek yenileyelim sonra da çalıştıralım olmazsa hdd test etmek kalıyor. hdd sata ise sata dirver larını yükleyelim ve kablosunun yerini değiştirelim ve kabloyuda değiştirelim ide ise kablo değiştirme işlemini yapalım (cd rom kablosu ile değişim yapabilirsiniz) samet sorun çözülmezse tekrar yazarsın.

NOT: CHİP DERGİSİNDEKİ HERKESİ ÖZLEDİM AMA YOĞUNUM KUSURUMA BAKMAYIN BURALARDAYIM AMA :D

benersince
31-07-2007, 16:47   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

bileşenlerini kontrol et yerlerinden çıkmışlarmı oynamışlarmı .....