xp boot sorunu

drcom
28-09-2010, 22:28   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

mrb.arkadaşlar.format atmak için xp cd sini takıyorum.cd den ön yükleme için bir tuşa basın diyor,basıyorum.mavi windows kur ekranı çıkıyor.burada kur dosyaları kopyalaması gerekirken duruyor.hiçbir işlem yapmıyor.en altta bulunması gereken f8 e basın onarma için r ye basın şeridi çıkmıyor.mavi kur ekranınıda öylece kalıyor.öte yandan win98,2000 ve vista kurulumunu kusursuz yapıyor.cd değiştirdim olmadı,ram değiştirdim olmadı,hard disk değiştirdim olmadı,power değiştirdim olmadı,işlemci değiştirdim olmadı,çok sayıda xp cd si değiştirdim olmadı.sorun ne olabilir.uzman arkadaşlar yardımcı olabilirlerse memnun olurum.hatalı kurulmuş bir xp(mbr)buna sebep olmuş olabilirmi.tşk.

properly302
29-09-2010, 01:12   |  #2  
properly302 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
123 mesaj

sorunu anladım  kardeşim  sorunun biosta   sanırım  yardımcı olabilceğimi düşünüyorum  mavi ekran  bi çok sbebten  çıkabilir ama format esnasınd a çıkıyorsa  kesinlikle diye düşünüyorum biostan kaynaklanıyor ...biraz beklersen bu sorunun aşmak  için netten resimli bios  çözme  şeklini bulacağım ..ve sende  önceki işletim sistemin neydi onu yaz ve bilgisayara  ilk formatınmı bunuda ekle

drcom
29-09-2010, 20:17   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

tşk.önceki işletim sistemi xp sp3 tü.ilk formatım değil defalarca format çektim.böyle olmamıştı.daha doğrusu bilgisayara 2. hard disk eklemek için bilgisayarcıya verdim.sonra da format atmasını istedim.o formatta xp sp3 yüklemişlerdi.sonra kendi orjinal xp cd sini yüklemek istedim olmadı.vistayı yükledi,win98 yükledi,win2000 yükledi ama xp yükleyemedi.yani dosyaları kopyalamıyor.win hata kurtarma konsolunu kurdum fixmbr ve fixboot yapmak için ancak o da çalışmıyor,daha doğrusu bekleyiniz diyor açılmıyor.