Bilgisayara reset attıktan sonra(ki resetten önce bir sorunu yoktu ve herhangi bi program yüklemesinde bulunmadım) Microsoft Windows XP yazısından sonra siyah ekran geliyor. Acaba XP'yi yeniden mi yüklemem gerek? Dosyalarımı kurtarabilmem için hangi adımları izlemeliyim? Değerli yanıtlarınızı bekliyorum, yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...
XP çalışmıyor!
- 1
- 2
Güvenli modda ya da hata ayıklama modunda çamayı dener misin?
Hiren's boot cd ile dosyaslarını kurtara bilirsin
Dosyaları kurtarmak istitorsan diğer sürücüne XP yi kur daha sonra diğer sistemin C:/ de ise istediğin eski dosyalarını diğer kurduğun sürücüye TAŞI
Öyleyse xp cd sini tak ve format atarmış gibi ilerle, gelen ilk ekranda R tuşuna bas ve onarmak istediğin işletim sistemini seçerek onarma yap. Böylece dosyalarını kurtarırsın.
Ana kartın kendi Xpress Recovery cdsi vardı ama yedekleme için yeterli alanın olmadığını söylüyordu.
Ama öncelik XP'yi çalıştırmakta. Anlaşılıyor ki yeniden kurmanın yolu gözüktü.
Siyah ekranın altında yatay durumda kalınca beyaz bir çizgi de çıkıyor mu...Varsa öyle bir şey 3-4 dakika daha beklemen gerekiyor. Bazı sistemlerde SP1 ya da SP2 kurunca böyle bir maraz ortaya çıkıyor.
Dosyaları kurtarmak sorun değil, kurtarırsın. Hatta onarma yapmadan bile hdd ni başka bir bilgisayarın cd yerine takarsan o şekilde bile kurtarırsın
O beyaz çizgi zaten xpyazısından önce çıkıyor. Sen benim dediklerimi uygula, kesin kurtarırsın.
İlginç olan XP cdsini takınca görmeden atlıyor. BIOS ayarlarında öncelik zaten cd-dvd ye verilmiş. Kurtarma cdsini ise görüyor. Ne yapmam lazım şimdi?
hdd ni başka bir bilgisayara takma gibi bir imkanın var mı?
Mesela benim bilgisayarımda bios markasının falan yazdığı ilk ekranda f8 tuşuna bastığım zaman bir liste çıkıyor hangi cihazdan (hdd, cd-rom falan) işletim sisteminin başlatılacağı yazıyor. Sende bir denesene, ilk yazılar geldiğinde pause break tuşuna bas ve açılışı duraklat, bak bakayım öyle birşey varmı sende de? Devam etmek içinde herhangi bir tuşa basman yeterli.
BIOStaki boot öncelik ayarlarını gözden geçirdim, orada sorun yok!
Anlayamadığım kurtarma cdsi dışında hiçbir cdye yanıt vermiyor.
Başka bir cd ile dener misin? Sanırım senin cd bozuk.
Sanıyorum yükleme yapmıyor...ramler yerinden oynamıştır büyük ihtimalle ..dossyaları kurtarmak zaten o kadar sorun değil kurtarırsın bir çok yoldan
Halen çözüm önerileriniz değerlendiriyorum ama cdde sorun yok, XP'yi yükleyemiyorum
ben 3-4 ay önce pc nin fişini çekmiştim bu sorunla karşılaşmıştım hdd yi evdeki diğer pc ye takıp c deki boot.ini dosyasını yenileyerek sorunu çözmüştüm
bu sorunu 3 kez yaşadım ve her seferinde aynı yolla çözdüm
- 1
- 2