bilgisayarım açıldıktan sonra dvd okuyucuyu ve dvd yazıcıyı görmüyor,bu aygıtları sistemden kaldırdım tekrar tanıtmaya çalıştım,ancak kayıt defteriyle ilgili hata veriyor,bu sürücüleri görmediği için formatta atamıyorum .kayıt defterini eski haline nasıl getirebilirim(sistem geri yüklemede nasıl oduysa geçmişi tamamen silmiş,sadece bugün gözüküyor oda işimi görmüyor)yardım edecek arkadaşlara şimdiden cok teşekkürler
xp de dvd sorunu
external bir okuyucu varsa elinde yada çevrende onu kullanarak sistemi yeniden kur aklıma başka birşey gelmiyor malesef
dvd nin ID kablosunda sorun olabilir ID bilgisayarın içini aç ve ID kablosunu bir değiştir bunu ancak bu şekilde deneme yöntemiyle çalışıp çalışmadığını anlarsın,eğer kablolar sağlamsa dvd hala çalışmıyorsa yenibir sürücü alman gerekicek.kolay gelsin.
cihazda 1 dvd okuyucu 1 adet te dvd yazıcı var ikisinide görmüyor.lg marka ikiside .aygıt yöneticisinden bakıyorum var ama sarı soru işaretli,sürücüyü yeniden yükle diyorum
'Kayıt defterindeki yapılandırma bilgisi eksik ya da bozuk olduğundan Windows bu donanım aygıtını başlatamıyor. (Kod 19)' diye 1 hata mesajı veriyor.elinde lg driver ı olan arkadaşlar bana gönderebilirlermi acaba..
berkant1999@yahoo.com
bu hata kodunu vermesinin nedeni registryra hatalı bir girdinin yapmış olduğu bir sorundur.bunu düzeltmek için profesyonel bir çözüm olarak norton systemworks aracını kullanın.
kolay gelsin.