XP'de programların yavaş açılması sorunu

pisahmet
02-08-2010, 19:10   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
49 mesaj

Kafedeki bilgisayarlarda XP-SP3 yüklü. Bilgisayarın birinde anormal bir problem yaptı. O bilgisayarın özellikleri şu şekilde:

• AMD Phenom II X2 550
  • OCZ Reaper'ın 2 GB DDR2 1066 Mhz'lık bir belleği (tam modelini hatırlamıyorum)
  • Sapphire HD4850
  • WD CB 500 GB
  • GIGABYTE'ın 790X yonga setli bir anakartı
1-2 güne kadar hiç problem yoktu. Şimdi ise bilgisayar açıldığında ilk 1 dk boyunca hiçbir uygulama açılmıyor. Görev yöneticisinden İşlemler kısmına giriyorum. Bütün uygulamalar gösteriliyor ama Kullanıcı Adı sütunu komple boş duruyor. 1 dk sonra Kullanıcı Adı sütununa bütun kullanıcı adları geliyor ve uygulamalar açılabilir hale geliyor.

Kendim birşeyler denedim. Disk birleştirme ve anti-virüs ile tamamen taramada herhangi bir sonuç yok. Başlangıç uygulamaları ise zaten 1 yıldır olabildiğine sade. 1 yıldır aynı şekilde düzgünce çalışan makina son birkaç gündür böyle bir problem yapmaya başladı.

Müşterilerin hepsi de bilgisayar açıldığında oyuna-internete dalan tipler olduğu için ilk 1 dk başımızı ağrıtıyorlar. Acaba bu durumu nasıl düzeltebilirim? Format at veya Windows 7 kur demeyin, çok fazla oyun var. Şuan için kurarsak anam ağlar.