Ya arkadaşlar bişi sorucam xp için ram kullanımı azaltmak veya ram performansını artırmak için işe yarayan bildiğiniz bişi varmı acaba
Xp de ram kullanımını azaltmak
1)Arkada gereksiz çalışan programları kapatmak
2)Sistemi fazla zorlamayan bi antivirüs kullanmak.
3)Xp klasik stili kullanmak
4)Usb bellek yada kart okuyucun varsa "Eboostr" programını kullanabilirsin ramin yükünü biraz da olsa alıyo...
Antivirüs olarak nod32 kullanıyorum sanırım fazla zorlamicaktir ama pcye yeni format attım ve windows görev yöneticisinde baya uygulama var tarattım ama virüsde çıkmadı.Bu arada ne konu açsam ilk sen cvp veriyon :D ne bu hız
huskytimeAntivirüs olarak nod32 kullanıyorum sanırım fazla zorlamicaktir ama pcye yeni format attım ve windows görev yöneticisinde baya uygulama var tarattım ama virüsde çıkmadı.Bu arada ne konu açsam ilk sen cvp veriyon :D ne bu hıBen arkada çalışan programları virüs dolayısıyla değil ram i ekonomik kullanmak maksatıyla sölemiştim,Buarada eboostr programını mutlaka dene eğer belleğin varsa bu program xp ya vistanın readyboost özelliğini getiriyor.
Vallahi hız filan deyil eğer bildiğim bşey varsa yazıyorum...
Benden zaten onları düzelttim kapattım gereksiz şeyleri :) dediğin programıda indirdim onunda ayarlamarını yapıyorum inş iyi gelir
Mustafa@PC1)Arkada gereksiz çalışan programları kapatmakAynen katılmaktayım. Güvenlik için Sunbelt Firewall ve Antispyware, ESET 4.0, Spybot öneririm. Theme programlarına fazla bulaşma, zira akılalmaz sorunlara bile yol açabilir ve de RAM i şişirir. MSconfig > Başlangıç ve Hizmetler tabları üzerinden gereksiz bütün programların tikini kaldır.
2)Sistemi fazla zorlamayan bi antivirüs kullanmak.
3)Xp klasik stili kullanmak
4)Usb bellek yada kart okuyucun varsa "Eboostr" programını kullanabilirsin ramin yükünü biraz da olsa alıyo...CHKDSK /f yaptır
Mutlaka O&O Defrag gibi bir defrag yazılımını sürekli olarak çalıştır.
Ana programların hariç bütün programlarını MS Virtual Machine 2007 içine kurup çalıştır. Son olarak güvensiz programlarını Sandboxie programı ile çalıştır.
En iyi yollardan biri de bunlardır;
1-AÇIK OLAN (GEREKSİZ)PROGRAMLARI KAPAT
2-SİSTEMİNİ KASMAYAN (ZORLAMAYAN)Bİ ANTİVÜRÜS PROGRAMINI KULLAN (ESET NOD32 GİBİ)
3-TEMA OLARAK DA XP NİN MAVİ TEMASINI KULLAN
4-AÇILIŞTA AÇILAN BAZI PROGRAMLARI MSCONFİG YOLU İLE KAPAT.
Antivirüs olarak avira kullan... hem çok iyi hemde ücretsiz
Bellek perfonmansının arttırılması=Başlat-Çalıştır regedit.Kayıt defterinde;
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management anahtarına ulaş;
a)DisablePagingExecutive üzerine çift tıkla ondalık tabanında 1 değerini gir.
b)LargeSystemCache üzerine çift tıkla ondalık tabanda 1 gir.
c)Orada yeni bir DWORD değeri oluştur IOPageLockLimit olarak adlandır ve değeri ondalık sistemde hangi rami kullanıyosan 128MB için 4000,256 MB için 10000,512MB ve daha yukarısı için 40000 değerini girin.
Yeniden başlat
antivirüs olarak avast tavsiye ederim cok iyi tarıyor ve cok az kullanıyor
ayrıca performansı şöyle de arttırabilirsin.
Bilgisayarım SAğ tıkla-Gelişmiş-Performans ayarlar-sonra açılan yerden en iyi performans için ayarla
Verdiğiniz bütün bilgileri araştırıyorum