XP' de SATA Harddisk Sorunu.

pckpt
29-08-2009, 09:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Selam arkadaşlar.

Gigabyte GA-945GCM-S2L marka anakartım var. Eski IDE girişli ATAhardiskim bozulduğu için, Samsung marka 320GB SATA II 7200RPM 16MB yenibir sabit disk satın aldım ve XP PRO SP2 kurulumu yapmak için formatatmaya çalıştım ama yükleme sırasında şu şekil bir hata oluştu."Sürücünün acık ve bilgisayarınıza dogru sekilde baglanmıs olmasınısaglayın.Disk,SCSI ise SCSI aygıtlarının dogru şekilde baglanmasınısaglayın.Ek bilgi icin bilg. elkitabınıza yada SCSI bagdastırıcıbelgelerine bakın. Windows XP icin farklı bir bölüm secmelisiniz. Devametmek icin entera basın"

Acaba harddisk mi bozuk diye başka bilgisayarda aynı işlemi denedim ozaman çalıştı. Benim bilgisayara takınca bu sorun oluşuyor. Harddsiksıfır olduğu için fdisk falan mı gerekiyor diyecem ama diğer denediğimbilgisayarda hiç bir şey yapmadan yüklendi bence fdisk ile ilgisi yok.Anakartta sorun olabilir.

Xp'nin SATA diskleri görmemesi sorunu ilede ilgili değil bence çünküdiğer bilgisayarda da aynı kurulum cd ile denedim hatayı vermedi.

Anakartların üstünde SCSI, RAID, SATA vs. gibi sürücüler geliyormuş onudiskete kopyalayıp kurulumda F6'ya basıp falan işlemler yapıyormuşuz.Acaba bu olayla mı ilgili benim sorunum ? Ama hem anakartın resmisitesinde hem bendeki driver cd sinde SATA driver ı diye bir şey yok.Ya da var ben anlamadım. Aşağıya capture ile cd nin dosya görüntüsünükoyayım acaba bunlardan hangisi o bahsedilen driver yardımcı olursanızçok sevinirim arkadaşlar. Eğer sorunun bunla ilgisi yok isede benibilgilendiriseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Süleyman.
29-08-2009, 10:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Diğer bilgisayardaki sabit disk SATA mı?

bymarks
29-08-2009, 11:17   |  #3  
bymarks avatarı
Yıllanmış Üye
655 mesaj

boot driver ın içindekiler olabilir driver cd sinin içinde raid driver yada sata driver arayacaksın
ve tabiki bu driverleri disket sürücüyle tanıtman lazım yoksa olmuyor yada entegreli bir xp cd si bulucaksın

Mehmet-
29-08-2009, 12:03   |  #4  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

http://www.notebook.gen.tr/noteb ... esin-cozum-t18.html  
Buraya göz atın.
Ayrıca yüklemişken SP3 olsun. https://www.chip.com.tr/konu/SP3- ... ncellendi_6642.html

pckpt
29-08-2009, 20:36   |  #5  
OP Taze Üye
3 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Diğer bilgisayardaki sabit disk SATA mı?
Evet diğer denediğim bilgisayarın diski SATA ama ben ondaki diskleri tamamensöküp benim bu yeni aldığım Samsung'u taktım denedim ve oldu ama benimbilgisayara takınca olmuyor. Galiba benim anakartın XP SATA uyumu ileilgili bir sorun ama anakartın resmi sitesine girdim xp için SATAdriver diyebir şey yoktu bulamadım.
Alıntı: erhan87  
boot driver ın içindekiler olabilir driver cd sinin içinde raid driver yadasata driver arayacaksın
ve tabiki bu driverleri disket sürücüyle tanıtman lazım yoksa olmuyor yadaentegreli bir xp cd si bulucaksı
Boot Driver ın içini capture yapıyorum arkadaşım bak şu dosyalar var bunlarmı sence? Sata Driver diye bir dosya yok cd de ama raid var ama 3 tane.Bunları xp kurulumunda F6 ya basıp disketle mi yükleyecem acabaforumlarda anlatıldığı gibi. Xp kurulum cd sinde sorun yok dediğim gibiaynı cd ile başka bilgisayarda çalıştı.
Alıntı: Mehmet-  
Bu sitedeki olayı denemiştim bu yöntemlede olmadı arkadaşım. SP3 ile deilgisi yok bence çünkü dediğim gibi sorun benim kurulum cd sinde deil.

Son Düzenleme: pckpt ~ 29 Ağustos 2009 20:40
pckpt
31-08-2009, 10:39   |  #6  
OP Taze Üye
3 mesaj

sorun düzeldi arkadaşlar SATA kablosu uyumsuzmuymuş neymiş anakarta, yeni SATA kablosu takınca düzeldi ilgilendiğiniz için teşekkürler.