xp dos ekranda türkçe karakter çıkmıyor

HPQ-User
15-03-2008, 14:05   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

life2000 sormuş:
bilgisayar açıldıktan sonra sırasıyla başlat çalıştır cmd yazıp cmd.exe yi çalıştırdığımda dos ekranı siyah türkçe karakterler düzgün görüntülenmiyor cmd.exe yi başka bir yere kopyaladığımda oradan açığımda sorun yok fakat system32 nin içinde açtığımda türkçe karakter sorunu yaşıyorum türkçe xp kullanıyorum chkdsk yaptım regsvr32 den tanıttım dll dosyalarını sfc /scannow yaptım windows cd cini takıp yükselti seçip yükledim format atmadan düzelmedi dil ayarlarını kontrol ettim

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
windows xp proffosional 512 mbyte ram 1.8 ghz işlemci onboard ekran kartı gigabyte motherboard intel işlemci

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

msselek
28-01-2010, 20:15   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

BAŞLAT/ÇALIŞTIR/CMD
DOS EKRANINDA YAPMIŞ OLDUĞUM KOMUTLA DOS' TÜRKÇE KARAKTER SORUNUNUZ ÇÖZÜLMÜŞ OLACAKTIR.FAKAT DOS ALTINDA ÇALIŞTIRACAĞIMIZ BİR PROGRAM İÇİN BUNU UYGULAMANIZ BİRAZ ZAHMETLİ OLACAKTIR.ÇÜNKÜ KOMUTU UYGULADIĞIMIZ DOS PENCERESİ AÇIK KALARAK O PENCEREDEN İŞLEM YAPIP DOS ALTINDA ÇALIŞTIRDIĞIMIZ PROGRAMIMIZ İÇİN GEÇERLİ,TAKİİ BU PENCERE KAPANASIYA KADAR.KAPANDIĞINDA KOMUT UYGULAMASI SİLİNİYOR.BU YÜZDEN İLK OLARAK BİR .BAT DOSYASI OLUŞTURMANIZ GEREKİYOR.
DOSYA İÇERİĞİNE SAĞ TIKLAYIP DÜZENLE İLE ULAŞABİLİRSİNİZ.BURDA YAPTIĞIMIZ DÜZENLEME İŞİNİZİ HALLETMENİZE YARDIMCI OLABİLİR.
CDMODE CON CP SELECT=857
CD (DOS ALTINDA ÇALIŞAN PROGRAMIN KLASÖR İSMİ)
(DOS ALTINDA ÇALIŞTIRACAĞINIZ DOSYA İSMİ).EXE

mcafee23 ayrılmıştır
28-01-2010, 20:27   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

sistemini combofix ile taratmışsın,bu hata bu yüzden combofix maalesef türkçe karakterleri götürüyor
bunu indir çalıştır tamamdır
http://hotfile.com/dl/26170469/a ... ter_Sorunu.zip.html