Ben şu anda XP SP3 kullanıyorum ve dvd okuyabilmesine rağmen yazdırmıyor pc...Yardımcı olur musunuz?
XP Dvd yazdırma sorunu...
Xp de dvd yazdırma özelliği yoktur .Sadece cd yazdırabilirsiniz.Dvd yazdırabilmek için harici programlar kullanmalısınız.
Onu herkes biliyo... Ben ashampoo kullanıyorum vista varken yazıyor xp varken yazmıyor...
öncelikle neroyu komple sildin , tekrar yükledin veyazdırma hızını düşürdün.. şu anda ki olduğu gibi dvd markasında yazdırmayı denemeyin..philips dvd ise siz başka bir marka alın ve yazdırmayı deneyin..
yazdırma işlemi başlamadan derlemeyi doğrula diye bir kutucuk var bu kutucuğu boş bıraktın ve öyleyazdırın..
Yok ya laptop olduğu için içini açmıyorum garanti gider diye amaOptiarc markası bi de sadece o değil başka PC'De de yazdıramadım...
: )
yaw madem biliyorsun niye konu açıp soruyorsun :D
"herhalde" dedim zaten ama sağol yazmanız yeter bana :D
Arkadaşım http://rapidshare.com/files/294257690/CDBurnerXP.zip.html bu programı kurarsan Dvd ve Cd ye yazdırabilirsin CDBurnerXP Neronun çakması gibidir...
Arkadaşlar kimse anlamıyor beni ya ben XP'nin DVD yazdırmadığınıelbette ki biliyorum, elindeki tüm DVD'leri bozuk olan biri de değilimVista varken yazdırıyor XP varken hangi programı kullansam yazdırmıyorbi anlatamadım ya da anlamadınız.
arkadaşım bende laptopumu vistayken xp ye çevirdim.ama cdburner de oluyor.
Arkadaşlar kimse anlamıyor beni ya ben XP'nin DVD yazdırmadığınıelbette ki biliyorum, elindeki tüm DVD'leri bozuk olan biri de değilimVista varken yazdırıyor XP varken hangi programı kullansam yazdırmıyorbi anlatamadım ya da anlamadınız.cevap baya geç oluyor ama cevap vereyim.
sistem ön bellekte xp de de dvd yazma özelliği var aslında.
xp çıktığında dvd ler vardı sadece yaygın değildi dvd yazma özelliği konulmamıştı o sıralar yerine cd yazabiliyordu. Ancak sistem cd- dvd yazmasını yaparken sıralı yapıyor. yani cd nin olsun dvd nin olsun boyutunu belirsiz olrak seçip siizn bildiğinizi kabul ediyor ve her şeyi size bırakıyor.dvd yide taktığınızda (sp2 ortamında denendi) onu veri cd si olarak tanıyor. bunu görünce dvd cd olmuş oluyor. ancak sorun da burda başlıyor sıralı yazma özelliği nedeniyle dvd raw önce tüm diski gezmedikçe boyutu bilmiyor. bu kez boyutu sınızsı bi cd takılmış kabul ettiği için cd gibi dvd yazıyor. kanal buyotundan işlem hzına kadar her şeyi dvd raw yönettiği için de dvd de 1 cdlik bilgi yer alıyor geriye bom boş bir alan kalıyor.
bu boş alanı bilgisayarın dvd raw yönetimini kendisine almasıyla doldurabiliyoruz. böylelikle veri cd si dese dahi tkılan diskin boyutunu bilecek dvd mi cdmi yoksa daha başka bişeymi öğrenebilcek.
bu tür ayarıda işletim sisitemi genelde kendiliğinden yapar bir ayar çekmemize gerk kalmaz. bu ayarları işletim sisitemi kurulan programlar ( cd-dvd yazmalı programlar) tarafından öğrenir genelde. Bzen bu ayaralar öyle bir yerden bozukturki cd verisi sys ile kilitlenmiş olarak açılışa sunulur.
Bu ayar hataları çift işletim sisitemi kullanıcılarında daha sık görülür. 1. işletim sistemi biosu kendine aldığı için 2. işletim sisitemi kısıtlı çalışır. demo işletim sisitemi sahibi olmuşsunuz gibi olur.
Biosu sıfırladığınızda yada iç işlemlerde ayaralrı düzenlediğinizd ebu hata ortadan kalkar.bir diğeride bios düzensizliğidir. burdada bios sıfırlanır yada ayarları düzeltilir.
son hata ise zorki format atmaktır. kurulum esnasındaki hatalı yüklemeler sorunu normal giderilemez işlemlere yol açar. cd tanımlı yada dvd tanımlı verilerden biri aktarılmadığında istenilen tüm programlar kurulsa dahi biosca başlatılacak komut eksik olur. yani donanım yeterli tanım özeliğinde değildir.
aynı hatanın bir diğer türüde düşük güncelemeli işletim sisitemini kurmaktır. sp2 yerine client kurmakta tanımsız donanımı tanımlayan bir yedek programı kulndırma zorunda kalmasına yol açar. Yani dvd tanımsızını tanımalyabilecek cd tanımlısı vardır cd yazılır dvd-cd okunur ama cd tanımlısı dvd yazmayı bilemez. okumayı ise raw ı kullanabildiğinden bilir. ama dvd verisini nasıl yazacağını raw kulanmasını bilerek çözemez.