xp efs şifreleme sistemi?

hsnhsyn06
28-09-2008, 23:08   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj

sorun görüldüğü gibi bi dosyayı o şekilde şifrelemiştim format atınca bilgisayar adı falan değişti o yüzden dosyamı açamıyorum eski adını nası değitirebilirim????

Son Düzenleme: hsnhsyn06 ~ 30 Eylül 2008 23:11
stern
29-09-2008, 11:04   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

EFS ile şifrelenmiş dosyalar eğer sistem yeninden kurulduysa ve bir sertifika yedeği almadıysan geri götermen çok mümkün değil. yapabilen programlar var ama çok fazla başarılı olduğunu söyleyemem. kullanıcı adı ve bilgisayar adı ile ilgili bir durum değil ayrıca bu.Ssistem yeninden kurulduysa yeni bir SID oluşturulur ve bu SID ile işlemler götürülür. bu her yeni kurulunan işletim sisteminde değişiklik gösterir ve EFS şifrelemeside bu SID'yi baz alarak yapılır.

linkte bir goolgelama yaparsan belki birkaç sonuca ulaşabilirsin ama ne yazık ki çok mümkün değil.

hsnhsyn06
30-09-2008, 13:37   |  #3  
OP Yeni Üye
34 mesaj

anlıyorum peki şuanki kullandığım sertifikayı nerde bulur yedeklerim..
eskiside gözüküyor içeriği falan ama nasıl kopyalanır yedeklenir bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

http://mshowto.org/index.php/ser ... urtarma-metotlarb-1
bu linktede anlatım var ilgilenenler arkadaşlar için

Son Düzenleme: hsnhsyn06 ~ 30 Eylül 2008 13:58
stern
30-09-2008, 15:11   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

linkte bulunan makale domain ortamlarında bu işlemi ne şekilde yapılandrııcağı ile ilgili harika bir makaledir.ancak local içersinde sertigika yedeklerini internet explorerdan veya mmc konsolundan yapılabilir. explorer içersinde araçlardan internet seçeneklerinde içerik sekmesindesertifikalar butonuna tıkladıktan sonra kişisel olarak bu bölümde ilgili sertifikayıver seçeneği ile export edebilirsin.

mmc içersinde ise şu adımların yapılandırılması gerekir. başlat> çalıştır >mmc yazıp entera bastıktan sonra dosya menüsünden ek bileşen eklekaldır diyerek sertifkalar seeneğini eklmelisin yine bu bölümde kişisel olarak gördüğün sertikayı export etmen yeterli olacaktır. bunun dışında sistem içerisnde sertifikalı dosyaların olup olmadığınıda cipher /u /n komutlarını vererek öğrenebilirsin. bu ek bilgi yeninden kurulacak sistemlerde mutlaka sistem içersinde sertifikalı bir dosya var mı yokmu kontrolü yapılaraksonlandırılmalıdır.

hsnhsyn06
30-09-2008, 22:24   |  #5  
OP Yeni Üye
34 mesaj

şuan kullandığımı yedekledim eskisini..sayenizde araştırdım bu konuda baya bilgim oldu.. eski sertifikanın parmak izi nosu var onu kullanarak kurtama şansım varmı acaba..

Son Düzenleme: hsnhsyn06 ~ 30 Eylül 2008 22:47
thermopsis
12-10-2008, 01:40   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

evet eskinin parmak izi nosu var. onu kullanarak kurtaramaz mıyız? bilgisi olan varsa yazsın lütfen.