XP GEÇ AÇILIYOR

ahmett
05-02-2006, 19:10   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

XP GEÇ AÇILIYOR...

Görev çubuğu ve duvar kağıdı geliyor, Fakat masaüstü ikonları ve görev çubuğu simelerinin çoğu çok geç geliyor, 2-3 dk buluyor. aslında o ana kadar olan süre 35-40 sn. Duvarkağıdı ve Görev Çubuğu göründükten 2-3 dk. sonra ikonlar ve görev çubuğundaki simgelerin çoğu geliyor.

Bu anakarttanmı yoksa xp denmi kaynaklanıyor bilemiyorum. bir düşüncesi olanlardan mesaj bekliyorum..

Bilgisayar konfrigasyonum;
MSI K8N Diaomand, 512 MB Ram, AMD 3200 64...

Aytun Çelebi
05-02-2006, 19:22   |  #2  
Üye
68 mesaj

Bunun birçok farklı sebebi olabilir. İlk akla gelenleri söyleyeyim.

- Sabit diskinizi birleştirdiniz (defrag) mi?
- Anakart ve donanım sürücülerini kurdunuz mu?
- Ağ bağlantınız otomatik ip mi alıyor, eğer öyleyse bir de statik bir ip vererek veya ağ kablonuzu çekerek deneyin.
- Açılışta çalışan programları kontrol edin, mümkünse hepsini açılışta çalışmayacak şekilde ayarlayın. (Başlat > Çalıştır > msconfig > Başlangıç altından)
- Anti virüs yazılımınızı yeniden kurun, bazen açılışta çok sorun çıkartabiliyorlar. Birden fazla antivirüs veya firewall varsa, sayıyı teke düşürün. Hatta bazı antivirüs programlarıyla bazı firewall programları birbirleriyle aynı anda kararlı şekilde çalışamıyor.
- Masaüstündeki dosyaların boyutuna bakın, birkaç mb'dan fazlaysa bunu düşürmeye çalışın. Masaüstünün yüklenmesi bu yüzden yavaşlayabilir.

Hiçbiri olmazsa tavsiyem yeni bir sistem kurmanız. Başka önerisi olanlar da lütfen buyursun, şimdilik benden bu kadar :)

Pasa_Torunu
05-02-2006, 19:31   |  #3  
Taze Üye
2 mesaj

Şimdi sevgili kardeşim sen sanki XP'nin geç açılmasındaki sorunun donanımdan ötürü kaynaklandığı sanarak PC'nin bazı konfügürasyonunu yazmışsın. Şimdi senin açından durumu düşünürsek gerek MSI olsun, gerek CIGABYTE olsun, gerek INTEL olsun, gerek AMD olsun, gerekse vs. vs. vs. olsun, gibi firmalar, çıkardıkları ürünleri senden önce TEST amaçlı her işletim sistemleri üzerinde denerler. Yani anlatmak istediğim şu, senin bence XP'nin dediğin gibi çok açılmasından dolayı DONANIMSAL bir sorunu yok; Bence PROGRAMSAL sorunun var; oda çok büyük ihtimalle İŞLETİM SİSTEMİNDEN dolayı kaynaklanıyor... Yani :) tekrar anlatmak istediğim şu, sen o PC'ne bence format at ve başka XP yüklersen sorunun sanırım, tahminen, büyük bir ihtimalle veya büyk bir olasılıkla :-) çözülecektir. OK...!!!!!
SAYGILAR...!!!!!!!!

ahmett
10-02-2006, 21:24   |  #4  
OP Yeni Üye
24 mesaj

Teşekkür ederim mesajınız için...

yukarda yazılı olanların bir kısmını daha önce denemiştim diğerlerinide denedim herhangibir değişiklilk olmadı.

en son çare olarakta zaten xp yi tekrar kurmak olarak düşünüyordum. en kısa zamanda xp yi tekrar kuracağım.

KanKoKan
11-02-2006, 03:08   |  #5  
Taze Üye
18 mesaj

Aynı sorunu bende 2-3 kere yaşadım, çift hd olduğu için diğer sistemden xp açıp spy taraması yaptım, genelde spyları antivirüs programları görmediği için spyware doctor u kullandım sorun düzeldi (birde başka bi sistemden açma imkanın olursa windows/system32 dosyasının içine gir, tarihe göre diz de simgeleri sayfanın en altına baktığında (gizli dosyaları göster seçili olacak) garip .exe uzantalı dosyalar görürsen bunları ordan alıp biyere yedekle sistemi tekrar açmayı dene)

ahmett
12-02-2006, 00:21   |  #6  
OP Yeni Üye
24 mesaj

spy taraması işe yaradımı??
system32 nin altında ne gibi dosyalar var anlamadım...
isimleri varsa yazarmısın?

Banned
12-02-2006, 05:19   |  #7  
Banlandı
190 mesaj

sanirim asagidaki kücük yazilim sorununuzu cözecektir:

44cihan44
16-03-2006, 00:21   |  #8  
Üye
59 mesaj

arkadaş kayıt defterinden şunları yaparsan büyük bir ihtimalle işin hallolur
hkey_local_machine/system/controlset001/control  sekmeleri altındaki system start options bölümün değer verisini NOEXECUTE=OPTIN  FASTDETECT şeklinde düzelt

Carcharoth
17-03-2006, 09:31   |  #9  
Üye
70 mesaj

Aytun +1

ahmett
19-03-2006, 10:43   |  #10  
OP Yeni Üye
24 mesaj

arkadaşlar çok teşekkür ederim, ilginize..
bazı registry ayarlarıyla oynamıştım, fakat onlar da fayda etmedi....

bu olay beni sıktığı için xp yi sıfırdan kurdum. haliyle sorun gitti inşallah birdaha olmaz, olursada artık donanımsal yönden de düşünüp aldığım firmanın sevisine götürürüm.

erkana57
26-07-2006, 11:11   |  #11  
Taze Üye
2 mesaj

cihan güven, arkadaşım öylesine mesajları okuyordum sevabin benimde isime yaradı ilgin için tesekkür ederim...