xp ile vista arasında ağ kurmak

HPQ-User
12-09-2009, 16:22   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

berkcan sormuş:
arkadaşlar bende bir tane leptop bir tanede masaüsü pc var ben bu ikisi arasında kablosuz ağ kurmak istiyorum biri xp biride vista bende bir tane kablosuz modem leptopta wireless var normal pc de wireless yok eğer kablosuz ağ olmassa kabloluda olur ben daha önce araştırmıştım cross kablo gerekliymiş galiba bende ondan 2 tane var ben onları kablosuz modemimemi bağlıycam modemimde 4 tane ethernet çıkışı var

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
3gb ram
320gb hdd
256mb ekran kartı
intel centirno2 işlemci

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; InfoPath.2)

Süleyman.
13-09-2009, 01:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Çapraz kablonun bir ucunu dizüstü bilgisayarınza, diğer ucunu da masaüstü bilgisayarınıza bağlar ve ağ ayarlarını yapılandırırsanız sorununuz çözülecektir.

Eğer ağ ayarlarını yapılandırsanız iki bilgisayar modem üzerinden de birbirini görecektir.

OnlyMann
13-09-2009, 01:51   |  #3  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

https://www.chip.com.tr/blog/only ... ross-RJ45_2041.html burayı incelerseniz size yardımcı olacaktır.

masa üstü makinayı modeme bağlarken cross kablo yerine düz kablo kullanmanız gerekebilir. cross kablo makinadan makinaya bağlantılarda kullanılır. modeme direkt düz kablo isteyebilir bunu modem eğer anlayabiliyorsa gereke kalmayabilir.

önerim makinalar arasında veri alış verişi (aynı zamanda internet çıkışı) yapacaksanız 2 tane düz kablo ile makinaları modeme bağlayınız (kablosuzdan daha hızlı olacaktır.) eğer internet istemezseniz cros kablo ile makinaları direkt birbirine bağlayabilirsiniz. bu durumda makinaların ip bilgilerini elle vermek gerekir. paylaşım yapmayı düşünüyorsanız aynı ip bloğunda olmalı ve makinalar aynı çalışma grubunda bulunmalıdırlar.