XP İLE VISTA YER DEĞİŞTİ

zeemax
12-09-2007, 12:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Evet arkadaşlar aynen başlıkda yazdığı gibi bilgisayar harddiskin bölümleri yer değişdi.İlk başta sadece tek bölüm ntfs formatında açtım xp (C:)  yükledim sorunsuz sonra bi bölüm daha açtım (D:) olarak ve restart atmadan vista yükledim sorunsuz kullandım internete bağlandım msn açtım vs. vs. ve pc'yi kapattım.Açarken boot menu bekledim ama nafile direk xp açıldı sonra yönetimsel araçlara ordan da disk yönetimine girdim vistanın yüklü olduğu kısma sağ tuş yapıp seçeneklere baktım "set as active" komutunu görünce direk balıklama atladım ve olan oldu "ntldr is missing" hatası verdi restart yapınca ben de xp cdsi ile açtım dos altında ve bir baktım ki vista C: bölümüne geçmiş xp de D: evet arkadaşlar şimdi ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum.

keshkesh
14-09-2007, 19:32   |  #2  
keshkesh avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
910 mesaj

erd commander, partition magic vb programlar ile aktif partition u değiştirmelisin... bu saydede xp ve vistanın gelmesi gerek (eğer vistada bootu değiştiren crack kullanıyosan işin bayaa bi zor) ben şans eseri geri getirmiştim bi dosya vardı adını simdi hatırlamıyorum o dosyanın backup ını oluşturuyo crack.... o dosyanın orjinalini bulursan sorması gerek vista mı xp mi diye.... ama önce aktif partition u diğer bölüm yapman gerek....

keshkesh
14-09-2007, 19:36   |  #3  
keshkesh avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
910 mesaj

dosya adı da sanırım bootmgr idi....
aktif partition u değiştirdikten sonra
harddisk te bootmgr.bak dosyasını bul ... windows xp önyükleme bölümünde olacaktır diğer bootmgr dosyasını sil ve bootmgr.bak ın adını bootmgr olarak değiştir (cmd yi açıp c: deyken ren bootmgr.bak bootmgr)

zeemax
17-09-2007, 18:39   |  #4  
OP Taze Üye
4 mesaj

Saolasın dostum ama fazla bekleyemedim d bölümüne xp kurdum format atmadan , vista c kısmında yatıyor.Onu nasıl hayata geçirebilirim , internet bişeyler buldum ama işe yaramadı çünkü vista cdsi ile açmaya çalışınca REPAIR seçeneği yok direk yüklemeye çalışıyo acaba yüklesem bu defa olurmu?

TeYyArEe
02-10-2007, 03:51   |  #5  
TeYyArEe avatarı
Taze Üye
13 mesaj

XPyi C:ye Sonrada Vistayı D:ye kurdugunu soyluyosun. sorunsuz sekilde calismis taki sen vistanın oldugu bolumu ve Xpnin oldugu bolumu aynı anda aktive edene kadar.Zonk

Olayın acıklaması su arkadasım. microsoft isletim sistemleri harddiskin sadece bios tarafından okunan bolumune kendi iceriklerini kaydeder.Acılıs ekranı olayı burdan gelir.2 isletim sistemi varsa onları sıralar ve sana sorar.sen 2 bolumude aktive ettigin icinde malesef once yuklemis oldugun XP vistayı devre dısı bırakmıs durumda. Benim tavsiyem olayı yeniden basa alarak iki isletim sistemini yeniden yuklemen. 1. bolume XPyi yukle gerekli driverleri tanıt vs vs . Kapat 2. bolume bootable Vista CDsi ile Vista yukle ve olacakları sen kendin gor derim. Ben XP le Vistayı aynı anda kullanıyorum. Sorunum yok.
Ama sunu soylemem lazım. bilgisayarıma girdiginde Xpde calısırken XP Yuklu Bolum C: Vista D: olur,
Vista calısırken Vista yuklu bolum C: XP D: olarak gorunur haberin olsun Gülüş
Sonradan haberim yoktu, bana soylemediler felan deme Islık