XP İŞLETİM SİSTEMİ BAŞINA PARDUS KURDUM

HPQ-User
11-09-2008, 00:35   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

PLACEBO sormuş:
XP İŞLETİM SİSTEMİ ÜZERİNE PARDUS KURDUM,AÇILIŞ EKRANI SECENEKLERI GELDIGI ZAMAN  SECEMIYORUM HIC BIR SECENEGI  SANIRIM PC ACILISTA ONCE KLAVYEYI TANIMIYOR YADA BASKA BIR SORUN VAR BUNU NASIL COZEBILIRIM.SİSTEM AYARLARINDAN YUKLU ISLETIM SISTEMLERINDEN SAGDECE XP YI GORUYOR YANI ORDAN DA DEGISTREMIYORUM.YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM SAYGILARIMLA

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
PENTIUM 4 CENTRINO ,2048 DDRAM,250 GB HDD

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

man on the moon
11-09-2008, 01:44   |  #2  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

pardus dursun istiyorsan pardusa gir. tasma dan grub ayarlarına git. son açılan işletim sistemini hatırlamasını iste. bilgisayarı yeniden başlatma seçeneklerinde xp yi seç.

Banned
11-09-2008, 02:02   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Eğer sorun pardustan kaynaklanıyorsa sistemi x cd ile başlatıp kurtarma konsoluna geçerek fixboot ve fixmbr komutlarını kullanarak pardus boot yöneticisini silerek direk xp nin açılmasını sağlayabilirsiniz. Bu işlemden sonra yapabileceğiniz bir diğer müdahale easBCD programının xp deyken linux işletim sistemleri için mbr yazma özelliği var ancak denemedim, programı kullanarak xp ortamıda pardusunda boot olacağı dual bootu oluşturabilirsiniz.
Tavsiyem sorun pardustan kaynaklanıyordur ve söylediğiniz gibi açılışta klavye vs. donanımları ( özellikle usb bağlı donanımları) tanımıyordur. Klavye-mause usb bağlantılı ise değiştirip pardus kullanın değilse yukarıdai işlemden sonra pardusun kurulu olduğu diski biçimlendirerek yeniden kurulum yapın.Sorun klavyeden değilse pardusun sürücüsündendir.

Ahmet_79
11-09-2008, 07:05   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

http://www.pardus.org.tr/
pardus cd'si bozuk olabilir burdan yeniden indirip en düşük hızda cd'ye yazdırın sonra xp'yi onarın ve pardus'u yeniden kurun, kolay gelsin.

panda34
11-09-2008, 08:07   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,344 mesaj

Pardus kurarsınız böyle olur , illa bir yerde sorun çıkar .
Son 2 haftada biri laptop toplam 3 bilgisayara Ubuntu 8.04 Linux kurdum ,
üçündede en ufak bir sorunla karşılaşmadım .
Laptop'umun Wireless kartını bile tanıdı Ubuntu hiç ayar gerektirmeden .