xp kulanmak yasakmı !!!

torentx
21-08-2010, 00:59   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
130 mesaj

windows 7 yüklü gelen asus n61ja xp yükledim ama hiç bir driver yok hatta ati bile 5700 series driverlerını kaldırmış durumda ne biçim özgürlük bu microsft sanki tüm markalara yasaklamış xp yi yokmu bütün driverları bulabileceğimiz yer !

Karub
21-08-2010, 01:07   |  #2  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Eğer kendi sitesinde bile yoksa artık XP'yi unutun.. Zaten unutmak için çok geç kalmışsınız.

Selçuk İslamoğlu
21-08-2010, 01:09   |  #3  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Şu açıdan düşün:

Ben gıcır bir araba tasarladım ve yaptım, 2010 model. Motoru da 2010 model bir teknolojiyle üretilmiş, az yakan vs vs. Ben neden "sırf birisi motorunu değiştirmek ister" diye "2010 model arabaya 2001 teknolojisiyle bir LPG tankı üreteyim ekstradan" ?

Sails_42
21-08-2010, 01:43   |  #4  
Sails_42 avatarı
Yıllanmış Üye
256 mesaj

Selçuk arkadaş doğru söylemiş, Windows 7 vistanın görsel güzelliğini ve XP nin hızını içinde barındırmaktadır... Yani güvenlik, hız, görsellik vs. her açıdan Windows 7, XP'den daha iyidir...

torentx
21-08-2010, 13:26   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
130 mesaj
Alıntı: Karub  
Eğer kendi sitesinde bile yoksa artık XP'yi unutun.. Zaten unutmak için çok geç kalmışsınız.

asus kendi sitesinden sildiği gibi birde ati gibi üreticlerede uyarı yapmış onların sitesinde de hiç driverı yok

sitede söyle diyor:
737-28041: Information on Drivers for ATI Mobility Graphics Chipsets 
  • Back
Last Updated
11/20/2009 
  Article Number
737-28041   Advisory:
The display driver supplied by the laptop manufacturer is customized for the built-in flat panel display, and the graphics features and functions specific to the laptop. It is strongly recommended to use the supplied drivers. 
If installing a different operating system other than the one included with the laptop, the laptop may not meet all the requirements, and supported drivers may not be available.
The laptop manufacturer is the exclusive provider of driver updates.  If the required driver update is not available at the laptop manufacturers’ website, it is recommended to contact the manufacturer directly, to see if an updated driver will be made available in the future.
AMD cannot provide driver updates directly from AMD.com.
AMD has provided a list of the major laptop manufacturers and corresponding support websites below for your convenience.

nerde kaldı özgürlük istediğim yazılımı bile yükleyemiyorum yasakmış iyi çalışmazmış :)) resmen bize zorla windows 7 kulandırtıyorlar....

Son Düzenleme: torentx ~ 21 Ağustos 2010 13:32
Atilla Sarıtaş
21-08-2010, 13:59   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Onlar kullandırtmasalar Microsoft kullandıracak. 1-2 sene içerisinde Windows XP desteği geri çekilecek zaten. 

ErKaN-23
21-08-2010, 14:49   |  #7  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
931 mesaj
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  
Şu açıdan düşün:

Ben gıcır bir araba tasarladım ve yaptım, 2010 model. Motoru da 2010 model bir teknolojiyle üretilmiş, az yakan vs vs. Ben neden "sırf birisi motorunu değiştirmek ister" diye "2010 model arabaya 2001 teknolojisiyle bir LPG tankı üreteyim ekstradan" ?

bende uzun zamadır win 7 kullanıyorum gayetde memnunum ama bu şekilde zorla ya da zorbalıkla xp den vazgeçittirmeye çalışmak yada aynı şekilde win 7 kullandırılmaya çalıştırlması hiç etik ve hoş bir durum değil, insanlarn özgürlüğünü kısıtlamaktır, demek ki ben istediğim işletim sistemini kullanamayacam,.........
 kısaca zorbalıkla olmaz bu işler, zamanla hallolur bu işler 

Karub
21-08-2010, 16:20   |  #8  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Hadi özgürlüğü geçtimde orjinal işletim sistemindende oldunuz.. :D

xmentr
21-08-2010, 18:38   |  #9  
Üye
65 mesaj
Alıntı: Karub  
Hadi özgürlüğü geçtimde orjinal işletim sistemindende oldunuz.. :
 Çözüm var sakın ümidi kesmeyin rahatlıkla bulursunuz sadece biraz araştırmak lazım.
 http://catalog.update.microsoft.com  bu siteyide deneyebilirsiniz. Microsoft destekli sürücü sitesi. Sadece hangi donanıma sürücü aradığınızı ve bu donanım ismini tam bildiğinizden ve bunu doğru yazdığınızdan emin olun. Orjinallik konusuna gelince eğer win 7 kullanacaksanız yada ileride tekrar win 7 ye dönecem diyorsanız size tavsiyem bios ile oynamayın gerisi basit. Detay verirdim ama malesef korsan paylaşım olur ve forum kurallarına aykırı. Biraz araştırma ile bu sorunlaın üstesinden rahatlıkla gelebilirsiniz.

fthgrkn
21-08-2010, 19:12   |  #10  
fthgrkn avatarı
Yıllanmış Üye
128 mesaj

ben kendi laptopumun driverlerini zar zor olsada topladım başka sitelerden , 1 günümü aldı .

Blackinred
21-08-2010, 20:34   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
356 mesaj

Windows 7'yi kaldırıp Xp kurmak çok ilginç bir durum gerçekten. Sadece meraktan soruyorum, nedeni nedir? Teknoloji veya yeniliklerle aramız kötü mü?

şafak89
21-08-2010, 23:49   |  #12  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

ben -en sıkı xpci- bile xp yi sadece evdeki külüstürde kullanıyom :D

ErKaN-23
24-08-2010, 08:53   |  #13  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
931 mesaj
Alıntı: şafak89  
ben -en sıkı xpci- bile xp yi sadece evdeki külüstürde kullanıyom :

ben o kadarınıda kullanmıyorum, düşük pc ler için favorim home basic ler, ama bu kanıya zamanla alışdım win 7 kullandıkca xp yi unutdum...

demekki zamanla bazı şeyler oluyormuş, zoraki koşmayla değil

permanent
24-08-2010, 16:47   |  #14  
Üye
98 mesaj

Ben xp yi çoktan dama attım bile.Win 7 den sonra xp yi fazla kullanmam gibi geliyor bana.

Kapalı Hesap (153334)
25-08-2010, 09:34   |  #15  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Bir zamanlar doğunun ve vahşi batının en hızlı xp si idi.Seve seve kullanıyordunuz.Windwows 7 çıktıktan sonra xp halen kullanılmakta çünkü tam destekler kaldırlmadı yakında çoğu firma xp ye ne driver nede program üreticek olan zavallı fakir kullanıcılara olucak xp ile yola devam diyip kendilerini avutacaklar super xp ultimate xp perfect xp falan filan.Ama buda bir gerçek xp nin uyumlulugu hiçbir işletim sisteminde artık olmuyacak.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (145230) ~ 25 Ağustos 2010 09:36
bosluk
25-08-2010, 12:10   |  #16  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Artı neden hala xp kullanılıyor diyen arkadaşlar, aynı mantıkla linux'a da komple karşı çıkabilirler. Zira en benim diyen linux'ta bile ne oyun oynayabiliyorsunuz, ne de en son model ekran kartlarını ve directx vs..'yi kullanabiliyorsunuz. Çözünürlük, sürücü, vs.. gibi tüm diğer şeylerin de tam tutmamaları cabası. Aynı durum apple için de geçerli aslında. Hazır gelen grafik uygulamaları ve bir iki müzik programından başka Windows'tan farklı ne oynatabiliyor pratikte? Kimse linux'ta emulator var wine ile sanal manal bişeyler yapıyoruz demesin karşı çıkmak için, zira şu anda 7 ile çalışan ama xp'de kullanılmayan (en düşük sistem özelliklerinde yazsa bile) fazla birşey ben göremiyorum (ki bunun da aksini kimse iddia etmesin, 15 senedir program incelemesi yapıyorum, sadece 7 destekli yazan en son güvenlik paketleri bile ya xp'ye de kurulabiliyor, ya da xp için sürümleri var. Hiçbir kısımları da eksik çalışmıyor).

Ayrıca, evimde bir bilgisayarımda xp/linux, diğerinde 7/sanal macos, bir diğerinde de vista var. Yani hiçbir firmanın hiçbir modelinin gereksiz bir fanatiği değilim. XP konusunda da değilim şu an öyle gözüküyor olsam da, ancak siz niye her xp konusuna fanatiklik yapıp da 7 kurun kurun diye ezbere konuşuyorsunuz? Hele ki eski bir bilgisayara 7 kurmak, üstelik de basic kurmak; xp professional sp3, windows 7 basic sürümünü havada karada katlarken bunu savunmak... Hayır katlanamadığım şey firma reklamı yapan ama hakkında kendi hiçbir araştırması bulunmayan yazılara, makalelere bakıp da bireysel olarak denemeden ahkam kesenler... Adamın elinde core duo 2 var, eski bir sistem bu xp mi kurayım diyor. Yahu core 2 duo'nun neresi eski, tabiki 7 kuracaksın o kadar da değil. Sonuçta 2010 model Porsche'ye Murat 131 motoru taktırmak abesle iştigaldir. Ama öte yandan bir diğeri elimde p3 600 bir bilgisayar var. 1 gb da ram takılı, xp kuracam diyor. Bu adama da aynı mantalite 7 kur diye öğüt veriyor. Neymiş, her bilgisayarda hızlı çalışırmış. Peki ama niye ben evimde gerçekten eski denecek celeronla, p3'le, amd athlon ve x2'lerle kurduğum tam tamına 8 ayrı sistemden xp'ye göre çok daha berbat performans alıyorum 7 ile?

Kısacası lütfen kendiniz denemediğiniz, sadece onun bunun ordan burdan duyduğu laflarla iş yapmayın. Ha kendiniz denersiniz HAKİKATEN eski parçalarla, performans da ilginç biçimde iyi gelir ona bir lafım yok, tartışırız konuşuruz. Ama 20 kişi bu tarz konulara yorum yapıyorsa bunların en az 18 tanesi ezbere konuşuyor, belki bilgisayar dünyasına girdikleri süre 5 seneyi bile geçmiyor üstelik...

Ha yakında XP desteği yavaş yavaş kaldırılır. Oyunlar ve programların hiçbiri desteklemez. XP yüklü şunu çalıştıramıyorum diye konu açar adam, ona yazarsınız 7'ye geç çalışır diye. Ama şimdi, duman avcıları gibi Windows 7 dağıtımı misyonu üstlenmemize, en azından Microsoft'tan reklam parası almıyorsak zerre gerek olmadığını düşünenlerdenim... Saygılarımla...

erdioz
25-08-2010, 12:14   |  #17  
Yıllanmış Üye
851 mesaj

Büyük bir ihtimalle İntenet Explorer 9 da Windows Xp desteği sunmayacakmış.:(

ali140
25-08-2010, 16:57   |  #18  
ali140 avatarı
Yıllanmış Üye
724 mesaj

7 iyide ksura bakmayın diretx 9 da xp nin eline su dökebilen bi os yok.
eski sistemlere home basic falan kurun diorsunuz ulan xp sp3 o home basic lere bin basar enazından arka pialn resmini değiştirebiliyorsunuz tema yükleyebiliyorsunuz. yemişim teknolojisini home basic de ne teknolojisi olacak herşeyi kısmışlar  zaten.

torentx
25-08-2010, 18:21   |  #19  
OP Yıllanmış Üye
130 mesaj

home basic demek ölü yarı ölü windows demek

mancukya
25-08-2010, 21:48   |  #20  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Alıntı: bosluk  
Artı neden hala xp kullanılıyor diyen arkadaşlar, aynı mantıkla linux'a da komple karşı çıkabilirler. Zira en benim diyen linux'ta bile ne oyun oynayabiliyorsunuz, ne de en son model ekran kartlarını ve directx vs..'yi kullanabiliyorsunuz. Çözünürlük, sürücü, vs.. gibi tüm diğer şeylerin de tam tutmamaları cabası. Aynı durum apple için de geçerli aslında. Hazır gelen grafik uygulamaları ve bir iki müzik programından başka Windows'tan farklı ne oynatabiliyor pratikte? Kimse linux'ta emulator var wine ile sanal manal bişeyler yapıyoruz demesin karşı çıkmak için, zira şu anda 7 ile çalışan ama xp'de kullanılmayan (en düşük sistem özelliklerinde yazsa bile) fazla birşey ben göremiyorum (ki bunun da aksini kimse iddia etmesin, 15 senedir program incelemesi yapıyorum, sadece 7 destekli yazan en son güvenlik paketleri bile ya xp'ye de kurulabiliyor, ya da xp için sürümleri var. Hiçbir kısımları da eksik çalışmıyor).

Ayrıca, evimde bir bilgisayarımda xp/linux, diğerinde 7/sanal macos, bir diğerinde de vista var. Yani hiçbir firmanın hiçbir modelinin gereksiz bir fanatiği değilim. XP konusunda da değilim şu an öyle gözüküyor olsam da, ancak siz niye her xp konusuna fanatiklik yapıp da 7 kurun kurun diye ezbere konuşuyorsunuz? Hele ki eski bir bilgisayara 7 kurmak, üstelik de basic kurmak; xp professional sp3, windows 7 basic sürümünü havada karada katlarken bunu savunmak... Hayır katlanamadığım şey firma reklamı yapan ama hakkında kendi hiçbir araştırması bulunmayan yazılara, makalelere bakıp da bireysel olarak denemeden ahkam kesenler... Adamın elinde core duo 2 var, eski bir sistem bu xp mi kurayım diyor. Yahu core 2 duo'nun neresi eski, tabiki 7 kuracaksın o kadar da değil. Sonuçta 2010 model Porsche'ye Murat 131 motoru taktırmak abesle iştigaldir. Ama öte yandan bir diğeri elimde p3 600 bir bilgisayar var. 1 gb da ram takılı, xp kuracam diyor. Bu adama da aynı mantalite 7 kur diye öğüt veriyor. Neymiş, her bilgisayarda hızlı çalışırmış. Peki ama niye ben evimde gerçekten eski denecek celeronla, p3'le, amd athlon ve x2'lerle kurduğum tam tamına 8 ayrı sistemden xp'ye göre çok daha berbat performans alıyorum 7 ile?

Kısacası lütfen kendiniz denemediğiniz, sadece onun bunun ordan burdan duyduğu laflarla iş yapmayın. Ha kendiniz denersiniz HAKİKATEN eski parçalarla, performans da ilginç biçimde iyi gelir ona bir lafım yok, tartışırız konuşuruz. Ama 20 kişi bu tarz konulara yorum yapıyorsa bunların en az 18 tanesi ezbere konuşuyor, belki bilgisayar dünyasına girdikleri süre 5 seneyi bile geçmiyor üstelik...

Ha yakında XP desteği yavaş yavaş kaldırılır. Oyunlar ve programların hiçbiri desteklemez. XP yüklü şunu çalıştıramıyorum diye konu açar adam, ona yazarsınız 7'ye geç çalışır diye. Ama şimdi, duman avcıları gibi Windows 7 dağıtımı misyonu üstlenmemize, en azından Microsoft'tan reklam parası almıyorsak zerre gerek olmadığını düşünenlerdenim... Saygılarımla...

Haklisin  ne diyim simdi P3 ve eski amdlerde kasiyor demi 15 sene önceki sistemlerde ucmasi lazimdi win7nin takdir ediyorum seni aslinda dahada ileriye gitmek gerekli bu eski nesil pclerdde win7 ucmaliydi.
hic bir gelisme olmasin hep yerinde saysin hersey size göre.
32 mb ram, 233 mhz islemci, 4 gb hard disk benim ilk pcde vardi win 95 win 98 zamanlari ama o döneme ait bir seydi bunlar geride kaldi makineler gibi isletim sistemleride gelisti. Ayni mantikla Linux ve aplle sistemleride gelisti daha kuvvetli makineler istiyor cogu paket.
Bu mantik win 98 icinde senelerce sürdü neymis Xp makineleri kasiyor vs vs sonrasinda makine yeniledikce XP gectiler bu seferde bunlar win 7de yasaniyor 
Xp ilk cikan sp1 bile olmiyan sürümle SP3 integreli XPyi  test yapmani tavsiye ederim elinde hersey varmis
deniyebilirsin bakalim hangisi rahat calisacak tabiki ilk XP paketi amakasicak makineyi diyede gelismede olmiyacak durum yok
Bugunun sartlarinda 500 ila 800 arasi bir sistem toplamak cokta pahali degil kredi kartiyla herseyi taksitlemeye alismis bir toplum icin sorun bile degil.

bosluk
25-08-2010, 22:43   |  #21  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Ama zaten konumuz yeni sistem toplamak değil, eldeki eski şeylerle bir süre daha idare edebilmek durumu.

Ayrıca, herşey yerinde saysın demişsiniz bana göre. Yazdığım o kadar şeyi okuyup da bunu nasıl anladınız merak ediyorum. Benim lafım her bilgisayara, işlemcisine ve hafızasına bakmadan 7 kur diyen zihniyete; yoksa 7 çıkmasın aman 8, 9, 10 gelmesin diye birşey mi yazdık? Yazmış ve öyle düşünüyor olsam niye evimde kullandığım 17 ekranlı, 9600 ekran kartlı ve blue-ray sürücülü (ki bu sistemim bile 1 senede eski hale geldi) dizüstümde 64 bitlik 7 kullanıyor olayım? Karşı çıkmak için de karşı çıkmayın rica ederim...