xp kuramama sorunu

ayhankerim
24-01-2008, 00:17   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

http://img88.yukle.tc/image.php?id=4321DSC08183.JPG

arkadaşlar laptopuma format çekdim. formattan sonra xp yüklerken bilgisayar hdd i görmediğini söyledi. bunun üzerine bazı forum sitelerinden bilgi alarak bazı şeyler yaptım. en son boot menü de "raid hdd" yi "IDE removable" olarak değiştirdim. Sonra bilgisayar daha açılmadı ve yukarıdaki menüde tıkanıp kaldı . hiçbir işlem yapamıyorum.burda benim de hatam oldu tabi. bu işlemi bios setup da yapmamı sölemişlerdi. ancak ben acemiliğimle orada yaptım. bilgisayar arkadaşımın olduğu için bole bi problemle karşılaştık. freedos lu bilgisayar. kendi bilgisayarımda bole bi problemle karşılaşmamıştım.
lütfen yardımcı olun.
tşk...

Banned
24-01-2008, 11:17   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

F2 tuşuna basarak bios menüye girin seçeneklerden boot menüye gelin. sıralamada birinci sıraya cd-/dvd writwr 2. sıraya hdd yi ayarlayın. F10 ile kaydedip çıkın. Bu şekilde en azından boot menü düzeltişlmiş olcaktır.diğer değiştirdiğiniz bios ayarları varsa onlarıda aynı bios menüden eski kaline getirmenizi öneririrm. arıca bu menüde bios reset seçenekleride olması lazım  bulabilirseniz tüm biosu sıfırlayıp ilk haline döndürebilirsiniz

ayhankerim
24-01-2008, 12:42   |  #3  
OP Taze Üye
13 mesaj

Tamam da birader benim esas problemim de ne bios menuye ne de boot menü ye giremememk. hiçbir tuş cevap vermiyor. tıkanmış durumda bilgisayar. basmadığım tuş kalmadı. ne F2 ne de F12. bios menuye falan girebilsem halledecem de oraya bile giremiyorum. tab a falan da bastım bu ekranı atlaması için ama işe yaramadı. başka bi ymntem varsa onu rica ediyorum. şu anda benim görebildiğim tek ekran bu. bi de sonradan kendinden bi ekrana geçiyor.simsiyah bi ekran . orada da sadece ctrl alt del kabul ediyor onla da bilgisayarı kapatıyor.

onurkocak
25-01-2008, 00:54   |  #4  
Taze Üye
2 mesaj

O zaman bi de biosu güncellemeyi deneyin. İçini açıp BIOS pilini çıkaramayacağınıza göre. Notebook un üreticisinin web sayfasında böyle şeylerin olması gerekiyor. Açıklamaları da vardır. Ama genelde <model numarası>.ROM dosyasını bir diskete yada CD ye kopyalayıp açılışta üreticiye göre değişern ALT+F2 gibi tuş kombinasyonlarıyla
bilgisayarın bu dosyayı otomatik okumasını sağlayın.