xp kuramıyorum

selcukucar55
14-04-2009, 23:14   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj

arkdaslar kardesımde casper makıne var tabıkı vısta ıle geldı ama ne yaptıysam xp kuramıyorm cok forumlarda dolastım ama olmadı yardımcı olabılecek bırılerı var mı vısta boot dedıler sıldım olmadı xp taktım kurulum ekranı glıcekken hata ekranı gelıyo bılgısayarınızda hata oldu flaan fılan dıyo su ısı tam bı sekılde anlatabılcek arkadaslar var mı?

loganwolverine
14-04-2009, 23:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
944 mesaj

dvd rom dan boot edemiyor  msun?

selcukucar55
14-04-2009, 23:32   |  #3  
OP Yeni Üye
21 mesaj

olmuyo

delphi63
15-04-2009, 08:22   |  #4  
Yeni Üye
33 mesaj
selcukucar55
arkdaslar kardesımde casper makıne var tabıkı vısta ıle geldı ama ne yaptıysam xp kuramıyorm cok forumlarda dolastım ama olmadı yardımcı olabılecek bırılerı var mı vısta boot dedıler sıldım olmadı xp taktım kurulum ekranı glıcekken hata ekranı gelıyo bılgısayarınızda hata oldu flaan fılan dıyo su ısı tam bı sekılde anlatabılcek arkadaslar var mı?
Muhtemelen Sata driverleri olmadığı için xp kuruluma devam etmiyordur. Bence entegre sata driver konusunu araştırın.

s.b.n.y.n
15-04-2009, 08:25   |  #5  
s.b.n.y.n avatarı
Yıllanmış Üye
222 mesaj

bende sorun yaşamıştım vista'dan xp'ye geçişte ama sonuçta kurdum biraz uğraştım ama oldu anlatayım nasıl yaptığı belki daha kolay yolları vardır istersen bunu denersin.

vistanın kurulu olduğu sürücüyü 2ye böldüm yeni alana xp'yi sorunsuz kurdum daha sonra xp'yle tekrar format attım vista'nın olduğu alanı silip xp'nin olduğu alanla birleştirdim C yeniden tek parça oldu tekrar xp'yi yükledim..

ben böyle yaptıktan sonra kurulumda sorun yaşamadım bende çok araştırmıştım senin gibi ama kendi başıma uğraşırken böyle hallettim kolay gelsin..

Fatih_ARMAĞAN
15-04-2009, 11:23   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Anakart modelinizi bilmiyorum ama kabaca söyle izah edeyim.
Anakartınız Bİos Ayarlarına girin SOldaki menülerden birinde Sata ide seçenekleri öevcuttur ordaki seçeneklerde Sata mode seçeneğini ide olarak Yada Enhanced seçeneği var ise Compatible olarak değiştirin. birde öyle kurulum yapmayı deneyin.