xp kuramıyorum

wildceno
01-07-2007, 17:27   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj

bilgisayarımda xp yukluydu. (dell insprion 6000) sonra yeter bukadar windows dedim linux kullanalım biraz dedim. bir ubuntu kurdum sonra pardus kurdum. sonra tekrar xpye donmek istedim ama . xp cdsinden disk sil bolum olustur falan filan yaptıktan sonra. kurulum dosyalarını bilgisayara kopyaladıktan sonra yeniden başlatması gerken kısma kadar sorun yok. bilgisayar kapanıyo baslıyor ama hiç birsey olmuyor. dosta oylece duruyor. bunu nasıl asacağım.

birde şimdi ubuntu yuklu bilgisayarımda windows yuklediğim bolumu silip tekrar bolumlendirip ubuntu kurmama rağmen baslangıcta çift sistem varmıs gibi ubuntu windows arasında secim seceneği geliyo. tabi windows secince yine oylece kalıyor

stern
02-07-2007, 11:32   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

Xp kuramama sorunu ile ilgili olarak başka bir cd ile test et sonrasında sorun devam ederse HDD yi başka bir bilgisayarda NTFS olarak biçimlendir ve bu şekilde tekrar test et xp sorunsuz şekilde kurduktan sonra boot yani açılışın düzelecektir

wildceno
10-07-2007, 19:20   |  #3  
OP Yeni Üye
26 mesaj

iki tane cd denedim yine aynı sonuc veriyor. bir laptob kullanıcıyım nasıl baska bir bilgisayarda biçimlendirme yapacağım

ayrıca sabit diskimde kullanmadığım yaklasık 3gb gibi bir alan var bu sorunu nasıl cozebilirim

stern
11-07-2007, 10:07   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

sisteminde bulunan 3 gblık alan sanırım image için ayrılmış bir alan note bookda bu şekilde bir işlem yürtülüyor. notebook'u aldığın yer ile görüşürsen bu image hakkında ve nasıl kurabileceğin hakkında yardımcı olacaklardır veya başka bir recovery cdsi var mı elinde?

wildceno
11-07-2007, 19:41   |  #5  
OP Yeni Üye
26 mesaj

recover cd var. peki bilgisayarımı şimdi nasıl baska bir bilgisayara bağlayıp. sabit diskimi biçimlendireceğim