Xp Kuramıyorum

TheEmin
15-10-2007, 13:31   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

Vista Home Premium yüklü notebook um var. Harddiski 2 parçaya böldüm ve diğer kısıma xp kurmak istiyorum acak xp kurulum cdsini taktığımda "Kur Bilgisayarınızda Harddisk aLgılayamadı" mesajı geliyor ve kurulumdan çıkıyor.Sanırım sata harddisle ilgili bi sorun fakat internette çok farklı yöntemler sölemişler ben sizin görüşünüzü almak istedim...

Bir diğer sorunum ise ISS iLe.. Vista da iss yi kurdum fakat veritabanı bağlantısı gerektiren asp dosyalarını localhostta çalıştıramıyorum.. Herhangi bir hata raporu vermiyor sadece sayfa görüntülenemiyor diyor.. Veritabanı bağlantısı gerektirmeyen asp dosyalarını ise açıyor..

Yardımcı olursanız sevinirim..

Sefa Adak
15-10-2007, 14:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj

Merhaba

Bunun için yapmanız gereken Xp kurulumunda F6 ya basıp Sata Raıd Driver yüklemeniz.Size anakart ile birlikte disket verilmiş olması gerekiyor.Bu disketi takıp Sata Hd i tanıttıktan sonra Xp nizi kurabilirsiniz.

TheEmin
15-10-2007, 14:55   |  #3  
OP Yeni Üye
22 mesaj

anakartla disket vermediler sadece cd va cd den pc ye kopyalayıp yapabilirmiyim? En iyisi deneyeyim :))

uGuR.uK
15-10-2007, 17:32   |  #4  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
TheEmin
anakartla disket vermediler sadece cd va cd den pc ye kopyalayıp yapabilirmiyim? En iyisi deneyeyim :))
eger disket verilmediyse bios'tan bi ayar yapılıo, yerini tam olarak hatırlamıorm benim bi arkadas ole yapıodu 1-2kere gordum o kadar, ama yaptıgı anakartın bios ozelliklerinden(büyük ihtimal ilk bastaki hdd ve disk ayarlarının oldugu kısımdan olmalı) sata disk özelligini kapatıodu, o ayarı disable yapıodu o kadar, xp yüklendikten sora tekrar normal ayara getirebilirsin.

yufi49
19-03-2008, 16:03   |  #5  
Taze Üye
10 mesaj

sata bölümünü tıklarsanız iki seçenek olur enable veya disale brda enable seçeneğini onylayıp sonra F10 na basıp ayarlarınızı kaydedip format atıyosunuz işte bu kadar...

toolkit
22-03-2008, 14:28   |  #6  
Taze Üye
12 mesaj

merhaba;
n-lite diye bir program ile işletim sistemi cd nizin içine sata driverı gömüp öyle format atabilirsiniz.programı kurun ve çaılştırın o sizi yönlendiriyor zaten.diğer işletim sistemlerini yüklerken de aynı hatayı verecektir.sadece xp ye özgü bir hata değil.sorun hdd nizin sata olması.

Sefa Adak
22-03-2008, 15:45   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,824 mesaj

'Toolkit' cevabın doğru da arkadaş konuyu açalı 5 ay olmuş.Eski bir konunun aktifleştirilmesine gerek yok.Dikkat edersen iyi olur.Boşu boşuna eski konulara mesaj yazmamış olursun.

toolkit
23-03-2008, 16:56   |  #8  
Taze Üye
12 mesaj

sağol dikkat etmemişim..madem cevabımın doğru olduğunu biliyodun 5 ay önce söyleseydin keşke çocuğa da problemini çözmüş olsaydık..