Xp Kurulum hatası ACİLL!

mdwrm
21-08-2008, 16:39   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
69 mesaj

xp sp2 yi yüklerken 0X00000007b gibi bi hata veriyor ((mavi ekran halinde))

chkdsk/f yapın diodu yaptm olmadı;;;diskleri onardım olmadı;;nasıl düzeltilecek bu acillll

ahmett_cann
21-08-2008, 17:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
195 mesaj

sana kesin bişey diyemeyecem. amna belki bunlar işine yarar;

;t=22639

===>özellikle suna bi bak!

eğer olmassa vede baska biri dogru cevabı yazmamışsa google veya baska bi arama motorunu kullanarak çözümü bulabilirsin! kolay gelsin.

mdwrm
21-08-2008, 17:41   |  #3  
OP Üye
69 mesaj

saol  hepsine baktım denmiştim olmuyor... bu olay başına gelen var mı??????varsa çözdüğünü anlatabilir mi????

HİPNOZUM
21-08-2008, 18:13   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
870 mesaj

Bilgisayarınıza fdisk uygulayın ve ardından bir daha kurmayı deneyin[cd'yi boot edin]

eolos
21-08-2008, 18:19   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

bence format atın temiz yükleme yapın

ahmett_cann
21-08-2008, 19:22   |  #6  
Yıllanmış Üye
195 mesaj

ya da xp cd nizi takıp bilgisayarınızı onarmayı denediniz mi?

PcMaKeR
21-08-2008, 19:49   |  #7  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

xp cdsi oynanmış yada kurulum dosyaları hatalı. başka bir xp cd sini takıp kurulum yapın.

mdwrm
21-08-2008, 20:05   |  #8  
OP Üye
69 mesaj

xp cd sinden değil büyük ihtimal 3-4 cd denedim ama olmuyor....fdisk diskim yok ..?? orda harddik düzgün kapatılamadı ya da denetleyicisini kapatın yazıyor...???????

delibas_ozi
21-08-2008, 20:18   |  #9  
Yeni Üye
36 mesaj

Tüm parçaları söküp takmayı önce bi deneyin. Olmazsa harddiski başka bi bilgisayara bağlayıp mümkünse temizleme değilse formatlamayı deneyin. Belli ki harddisk sorunu.

PcMaKeR
21-08-2008, 20:20   |  #10  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

hımmm.

fdisk değilde xp nin kendi aradını kullanın. fdisk büyük boyutlu disklerde sağlıklı işlemiyor. Fat32 format atıyor ki nt sistem olan xp için iyi bir özellik değil bu.

XP nin harddiski formatlama kısmı geldiğinde Sürücüleri D tuşuna basarak silin. Sonra istediğin kadar alan ayırın C tuşuna basarak.

Sonra ntfs format atın ama yavaş olarak. uzun sürsede atın. (Elektrik giderse karışmam ama başıma çok geldi :) )

mdwrm
21-08-2008, 20:22   |  #11  
OP Üye
69 mesaj

evet ramlarla tek tek denedim harddik bağlantılarını kontrol ettim çıkartıp geri taktım;; ama yok.başka bilgisyarda deneme şansım yok .  olay  yeni harddidsk gibi gözüküyor........

surucu11
25-08-2008, 04:02   |  #12  
Yeni Üye
34 mesaj

Arkadasım benimde başıma geldi bu hatayı genelde donanımsal bir sorun olunca verir.Eğer ekran kartın hariciyse sök
baska tak birde oyle dene
yada onboard vga varsa anakartında bırde onu kullanarak dene derim ...

surucu11
25-08-2008, 04:03   |  #13  
Yeni Üye
34 mesaj

jkhgcjkgfjhfgjg

inNteAcoME
25-08-2008, 04:15   |  #14  
Yıllanmış Üye
677 mesaj

bak ararken ne budum(ALINTI):
BIOS SORUNLARI

1) Bilgisayarla çalisirken ekran birden dondu hiçbir seye[mouse,klavye] tepki vermedi. Restart ettigimde ise bilgisayar açilmadi [monitörde kirimizi isik devamli yanip sönüyor]. Ekran kartini söktüm tekrar taktim. Ama yine bilgisayar açilmadi.
*Bilgisayar açilmadi derken, neyin açilmadigini da anlatmaniz gerekmekte.
Eger bilgisayarin dügmesine basilinca hiçbir ses gelmiyorsa, power supply'iniz voltaj dalgalanmasindan bozulmustur. Eger fan sesi geliyorsa, ve de biiip sesleri geliyorsa,ya ekran kartiniz, ya da belleklerinize bir sey olmustur. Eger sadece fan sesi gelip baska hiçbirsey yapilmadan duruyorsa [mesela harddiskte bir islem yapilmiyorsa], bios'unuz silinmis olabilir,islemci çikmis olabilir, en kötüsü de anakartiniz bozulmus olabilir.
2) Yeni kurulmus bir bilgisayara sistem olarak win98 kurmak istedim ancak her 'kur' yazisimda bilgisayar resetlendi. Ilginçtir win98 cd'sindeki setupcor.exe dosyasini baslattigimda sistem kurulmaya basladi. Problem ne olabilir.
*Bazi marka PC'ler, isletim sistemi kurulmasini önlemek için bu yola basvuruyorlar. BIOS'a fabrika çikisi yazilan birkaç parametre sayesinde, isletim sistemi kurulumlari bulundugu anda, bilgisayari kitlemektedir yada RESET atmaktadir. SETUPCOR komutu, daha farkli bir sekilde kurulum sagladigi için reset almadan kuruluma devam etmissinizdir.
3) Bilgisayarimi açtigimda bios checksum error veriyor ve bilgisayarim açilmiyor.
*Bios piliniz bitmis olabilir yeni bir pil temin ediniz.Fakat bu durumda pc defaultta da olsa açilacaktir veya biosunuz bozulmus bir teknik servise basvurup bios yükletiniz.
4) Intel810 vga+ses onboard ana kartim var,makineme format attim sistem kurdum fakat ses kartini bir türlü tanimadi,anakart cdsinden bile tanitamiyorum internetten indirdim yine olmadi, sildim tekrar denedim yine aynisi.Ne yapmami tavsiye ediyorsunuz.
*Bios tan onboard ses kartiniz disable durumda olabilir enable yapip tekrar deneyiniz.
5) Anakartima 2.bir hard disk takabilirmiyim?Bir de hard disk alirken nelerin uyumlu olmasi lazim.
*Sisteminize 2 hdd takabilirsiniz.Hdd alirken bios sürümünüzün hdd’nin GB’ini desteklemesi gerekir.
6) Elimde bir win98se kurum cdsi var ama disket olmadan bu cd kullanilamiyor bana bu konuda yardimci olursaniz sevinirim.
*Biostan boot devices ayarini cdrom olarak ayarlayin ve save leyin.win98se cd’sini takin ve yeniden baslatin.
7) Benim yedek olarak kullandigim western digital 2.1 harddiskim var ve elektrik kesilmesi sonucu bad sector'ler olustu. Birçok yöntem ile bad sectorlerin üzerine yazilmasini engellemeye çalistim ancak yapamadim,son çare olarak low level format atmak istiyorum nasil yapabilirim? [Bios yeni,llf programi bulamadim]
*Eger biosunuzda bu konuyla ilgili seçenek yoksa anakartinizin web sitesinden low level format ile ilgili programlar bulabilirsiniz.

*Bunu yapan özel programlar var(Dr.Watson gibi).Ayrica bios'ta low level format eskidendi, artik üreticiler böyle birsey koymuyor.Sabitdiskinizin üreticisinin sayfasindaki utility'ler isinize yarar.
8) Bende Gigabyte 6vxe7+ anakart var.Modem,Tv karti gibi bazi donanimlari takinca bilgisayar açilista Unknow Flash Type diye bir mesaj veriyor.64MB 133MHZ RAM'i takinca da ayni hatayi verdi.Bios update etmeyi denedim fakat bu mesaj yüzünden update etmedi.Sorun ne olabilir?
*Sorun biostan kaynaklanmakta Bios chip'i bozulmak üzere olabilir.
9) Harddiskimi açilista yanlis setupla ayarini bozdum.Nasil tekrar ve dogru ayarlayabilirim.
*Bios'ta HDD DETECT gibi bir bölüm vardir,Orada Harddiskinizi yeniden tanitabilirsiniz.
10) 40 gb harddisk aldim fakat bios bulamiyor.Bunu nasil giderebilirim?
*Öncelikle bios hdd'yi görmüyorsa Hdd'nizin arkasinda bulunan jumper ayarini yapmaniz gerekmekte Hdd üzerinde master/slave/cs için jumperi nasil ayarlayacaginiz gösterilmektedir buna göre Hdd'nizi master olarak ayarlayin ancak bagli oldugu IDE kablosuna baska bir aygit bagli ise[cdrom vs.] bunlarinda slave olarak ayarlandigina emin olun ve biostan tekrar tanitmayi deneyin.
11) Bilgisayarim açilista cdromu taniyor ama windowsta cdrom tanimiyor ne yapmam gerekiyor
*Bios dan muhtemelen secondary slave olarak baglanmis cdromunuzu auto olarak ayarlayin.
12) 486 bilgisayarim var RAM ilave ettim ve çalistirdim.Açilista disk boot failure in fert.System disk and press enter yazdi ve açilmiyor.Floppy disk sürücüsünün isigida devamli yaniyor ne yapmam gerekiyor?
*Anakartiniz Hdd’nizi görmüyor veya Hdd’niz göçmüs.Öncelikle biostan Hdd’nizi primary ve secondary slaveleri auto olarak ayarlayin ve saveleyin.
*Bilgisayariniz baslangiç disketi istedigi için floppynizin isigi devamli yanmaktadir.
13) Windows98 ilk sürüm veya ikinci sürümü kurdugumda ilk yeniden baslattiginda wavebuff alloc fail hatasi veriyor.Neden olabilir.
*Ses kartinizin biostan IRQsunu disable edin veya ses kartinizi çikartin.Güç sorunu gibi gözüküyor.
14)Benim kullandigim 6.1GB'lik HDD.Fakat bozuldu.Yeni 40GB maxtor bir hdd aldim.Fakat board’um bunu hiç görmüyor.Ne yapmam gerekir.
*Biostan primary ve secondary slave ayarlarini auto olarak ayarlayin ve boot device'de first olarak seçin.
15) Sistemim 466 celeron.Onboard ses+ekran,32+32 RAM.Sistem ilk açilis ekranindan sonra ikinci ekranda imleç yanip sönüyor ve burada bekliyor.Biosuna girip ayar yapabiliyorum.Default ayarlari yükledim ama gene olmadi.Ne harddiskten ne cdromdan[orjinal 98 cdsi bozuk degil eminim],nede disketten açiyor.Ram bozuk degil.Teknik serviste sorunun sadece crazy boot virüsünün oldugunu söyledi.Harddiski baska makinede açip fdisk çekerek halletmis ama bana inandirici gelmedi.Sistem cd ve disketden de boot edilemiyordu.Sorunum nedir?
*Bios tan first,second ve third boot devices isminde veya buna benzer bir seçenek varsa.hdd,floppy,cdrom olarak ayarlayabilirsiniz veya primary ve secondary devices’i auto olarak ayarlayin.Hdd’niz açilacaktir.
16) Hp xl6200 bir notebook um var bios sifresini kiramiyorum hp ye danismadan nasil halledebilirim
*Bios a reset atan kill cmos isimli program hem bios ayarlarini hemde sifreleri resetler. Böylece açilista sifre görünmez.
17) Bilgisayarim disket sürücüyü görmüyor.Yani Floppy Disk Failure hatasi veriyor. Sorun neden olabilir. [IDE kablosu saglam ve güç geliyor Ayrica kabloyu düzgün taktigimdan eminim.]
*Bu hata floppy diskinize erisilemedigi zaman verilir. Siz kablolarin hatasiz ve dogru oldugunu söylüyorsunuz. Sorun biostan FLOPPY’yi NONE yerine AUTO olarak ayarlamamanizda olabilir.
18) Bilgisayari açmaya çalistigimda primary hard disk failure hatasi veriyor. Bunun sebebi nedir?
*HDD'inizi biostan primary olarak ve auto olarak ayarlayin.
*HDD’nizin kablolarini dogrulugunu kontrol edin.
19) Benim onboard pci 64 creative ses kartim var[creative ES1378 chip+AC97] yeni bir ikinci el vibra 128 kart aldim. Biosta onboard ses karti gibi bir ibare bulamadim bunun için onboard kartini kaldiramadim. vibra 128in sürücüsünü yüklemeye çalistigimda vibra 128 kartin dogru olarak yüklendiginden emin olun diye bir mesaj çikiyor ve sürücüyü yükleyemiyor. Eski kartin sürücüsünü yükledigimde vibra 128 in çikisindan ses aliyorum eski kart da çalismiyor.
*Onboard ses kartini devre disi birakmak için biostan ayar yok ise anakart üzerinde jumper bulunuyordur. Buradan onboard ses özelligini kapatabilirsiniz.
20) Son bir haftadir bu hata ile karsilasiyorum 'warning cpu has been changed pleasare-enter the cpu settings in the cmos setup and remember to save before quit'
*1-Bios tan cpu çarpan ayarlarinizi ayarlayip save'lemeniz gerekiyor.Fakat bu ayarlari Default yapip save'leyebilirsinizde.Ikinci bir ihtimal cmos piliniz bitmistir ve bios kendini reset'lemistir.
21) Bilgisayari ilk açtiktan birkaç saniye sonra 'Invalid system disk' hatasi veriyor.Bu hatanin nedeni ne veya nedenleri neler ve bu hatayi gidermek için ne yapmaliyim.
*Biosta primary/secondary slave/master hepsini auto olarak ayarlayin ve saveleyin.
22) WinXP kurdum ve pc çok yavasladi.Sistemi tamamen kaldirmak için XP den baslangiç disketi olusturdum lakin bu disket formata izin vermiyor.Ve harddisk bölümleri yanlis ve ana sürücüyü göstermiyor.[dosya sistemini NTFS olarak kurmustum]. Nasil format çekebilirim. [98 baslangiç disketini de baslangiç olarak görmüyor yanlis sistem disketi diyor]!!!
*WinXP cdsini taktiktan sonra, Bios'dan boot device olarak cdrom u seçip bilgisayari açin, partionlari sildikten sonra setup'dan çikin ve 98 disketi ile açin, fdisk yapip formatlayin ve win98 yükleyin.
23) Bilgisayarima windows xp kurdum fakat cd sürücüsünü göremiyor yani cd sürücümü kullanamiyorum.
*Öncelikle BIOS'un CD Sürücünüzü taniyip tanimadigini kontrol edin. Eger tanimiyorsa CD Sürücüsü IDE kablosunu kontrol edin. Ayrica güç kaynagindan elektrik alip almadigina da kontrol edin. Eger BIOS CD sürücünüzü tanirsa Window'da Denetim Masasi’na girip Sistem'den CD sürücünüzü kaldirin ve Windows'u yeniden baslatin. Yeni bir CD sürücü eklerken 'jumper' ayarlarinin dogru olup olmadigini kontrol edin. Eger IDE baglantinizda çift sürücü varsa bunlardan birinin 'Master' digerinin 'Slave' olmasini saglayin. Eger ikisi de 'Master' veya ikisi de 'Slave' ise Windows sürücünüzü tanimayabilir.
24) Bilgisayarima windows xp Professional’i yüklemek istiyorum ama cdrom ile dos ortamina geçiyorum ve kurulumu baslatiyorum ve dos ortaminda çalismaz diye bir hata mesaji çikiyor. xp yi kurmam için ne yapmam gerekiyor
*Windows XP cd'si orjinal veya orjinal'in birebir kopyasi ise bootable'dir yani eger bilgisayarinizi cd-rom'dan açmaya ayarlarsaniz direkt olarak kurmaya geçebilir.
Onun için bios'tan boot edilecek sürücü siralamasini CD-Rom en basta olacak sekilde ayarlayin ve cd'yi içine takin eger boot edemez ise diskiniz bootable degildir.
25) Bilgisayari açarken,bios hata mesaji veriyor,fakat biiip sesi çikarmiyor. Bir yazi yaziyor:'Battery Failed' ondan sonra F1 e basip geçebiliyorum. Bundan dolayi bilgisayarin tarihi hiç ilerlemiyor. Ilk önceleri 01-01-1999 yilindan basliyor fakat bu son günlerde 12-01-2019 yilinda açilmaya basladi, pilini degistirdim ama birsey degismedi.
*CMOS battery failed hatasi: BIOS piliniz bitmis veya bitmek üzere anlamina gelir.Pilinizin türünü belirleyip yenisini alin.
*Bilgisayarimin tarihi ilerlemiyor demissiniz.Bunun Y2K ile ilgisi olabilir ve biosunuzu güncellemeniz önerilir.
*Tarihi ve saati ise bios ayarlarindan Standart CMOS Setup adli seçenekten ayarlayabilirsiniz.
26) Benim PIII 733 asus P3 v133 boardli nvidia vanta 16 ekran karti 128 ram jazz 5+1 ses karti var . Sorunum fly life viev TV kartim SE98 de çalismiyor XP kurdum Driverinida sitesinden indirdim yinede ses karti ile çakisiyor . Çakismayi nasil engellerim.
*Ses kartinin veya tv kartinin slotunu degistirmeyi deneyin.
*Anakarttaki CMOS pilini çikartin ve birkaç dk kadar disarida bekletin ve tekrar takin.Bilgisayarinizi açin ve biostan save and exit setup yapin.Eger pili çikartamazsaniz bu isi baska bir yollada yapabilirsiniz.Biosa girin ve seçeneklerden load setup defaultsa tiklayin.Y dedikten sonra save leyip çikin.Böylece bilgisayariniz her parça için IRQ atar.
*Tv kartinizi aygit yöneticisinden kaldirin ve yeni donanim ekle sihirbazindan tekrar tanitin.
27) Yeni bir ekran karti aldim geforce2 mx400.Ara sira oyun oynarken kitlaniyor.Anakart ile uyumsuz oldugunu düsünüyorum.Anakartim Azza Pt-dvax2.
*Bios tan agp aperture,SIZE büyüklügünü en küçük seviyeye getirip deneyin.
28)Win XP'de shut down dedigimde restart olarak algiliyor!Bir çözümü var mi?
*Biostan power menagementta ACPI'nin enable olup olmadigina bakin ayrica güç denetimindende power tusuna basildigi zaman sistemin kapatilmasini isaretleyin.
29)Bende Win Me kullaniyorum fakat bu güç seçeneklerinde hazirda beklet seçenegi yok.Power Management menüsü.
*Bios menüsünde power managementta iken power saving durumunu max time’min. time yada user defined olarak ayarlarsaniz sorununuz çözülecektir.
30)Win98 yüklü bilgisayara HP 694C yaziciyi taktigimda;bilgisayar modemi tanimiyor.Yazicinin baglantisini bilgisayardan çikarttigimda modem çalisiyor. Sanirim 'AMIBIOS version 1.21CQ' marka biosta çesitli ayarlamalar yapmam gerekiyor.
markasini verdigim biosta sorunun çözülmesi için nasil bir degisiklik yapmam gerekir?
*Ilk basta IRQ çakismasi olabilir bunu asmak için bios ayarlarinizda port1 için 3f ile baslayan kodu port2 için 2e ile baslayan kodu girmenizi öneririm.
31)Bilgisayarim her açilista setup'a giriyor.Amibios kullaniyorum.Setup'a girmemesi için ne yapabilirim.
*Bilgisayarinizin her açilista setup'a girmesinin nedeni bios'dan bir ayari degistirmenizi istemesidir bu genelde cpu ile ilgili oluyor bios'unu default ayarlarini kullanmayi deneyin.
32) P3 500 768 mb ram olan ve içinde scsi, tv karti, olan bir bilgisayara win xp pro tr kurmaya çalistim.donanim incelemesi yapti ve bir sorun bulmadi.win altindan baslatip kuru bilgisayar kendini restart ettikten sonra mavi ekrana çikip bir sorun algilandi ve güvenlik için windows kapatildi ile baslayan bir mesaj çikiyor karsima ve bilgisayari dügmeden kapatmak zorunda kaliyorum.Ayrica bilgisayar 40 gb ve iki partition.win xp kurmadan c ye format attim ve Win98 sifir kurdum.Sonra scsi ve tv kartini çikarip denedim ayni sorunla karsilastim.
*Öncelikle ramlerinizi kontrol edin.Biostan ACPI bölümünü disabled yaparak kuru tekrar çalistirmayi deneyin.
33)Bilgisayari açtiktan sonra normal RAM sayimini yapiyor ardindan 'main bios checksum error' diye bir yazi geliyor ve anakart dual bios oldugu için main biosu buradan yüklüyor.Sonra restart atip normal bir sekilde windows çalisiyor. Fakat pc kapanip tekrar açildiginda herseyi tekrardan yapiyor.Bunun nedeni nedir? Suan bioslardan biri bozuk mu? Update ile bir alakasi var mi?
*Ana biosta sorun oldugu için yedek biostan bilgisayariniz açiliyor.O yüzden ana biosunuzu degistirin.
34) Yeni bir 40 Gb hard disk aldim.Bios ayarlarindan bulamadi.Degisik varyasyonlar denerken [bios kaydet ve çik] bu sirada kilitlendi.Artik bilgisayarim boot yapmiyor. Setup için klavyeden del ile bile islem yapamiyorum.Bios silindi ise tekrar nasil yüklerim.
Award Modular Bios v4.51PG
03/11/1999-I440BX-V83977-2A69KAIEC-KG
*Bios'un silinmis olsa PC'den hiç görüntü alamazsin anakartin bios pilini çikarip bir süre bekledikten sonra tak ve sistemini tekrar çalistirmayi deneyiniz.
35)Asagidaki hatayi windows XP veya win2000 kurarken veriyor.
[masmavi bir zemin üzerine]A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.
If this is the first time you've seen this stop error screen,restart you computer.If this screen appears again,follow these steps.
Check for viruses on your computer.Remove any newly installed hard drives or hard drive controlers.Check your hard drive to make sure it is properly configured and terminated.Run CHKDSK/F to check for hard drive corruption,and then restart your computer.
Technical information: ***stop:0x00000007B [0XF....,0....,0...,000...,0x000000]BENDEN FDISK UYGULAYIP TEKRAR KURMAYI DENEMEM ISTENDI.
BILGISAYARIMDA 2 OPERATING SYSTEM KULLANDIGIM ICIN [LINUX-WIN.] BENDE BU PARTITIONLARI SILIP YENIDEN KURDUM.AMA AYNI SORUN DEVAM EDIYOR.XP NIN DOS ORTAMINDA KURULAMAYACAGI [DOGRU MU?] YOLUNDA HATA ALIYORUM BU YUZDEN BENDE SU AN KURABILDIGIM 98 IMIN UZERINE KURMAYI DENIYORUM.[UPGRADE ETMIYORUM YENIDEN KURUYORUM,DIL FARKLILIGI YUZUNDEN] .HATA MESAJI BILGISAYARIN KENDI KENDISINI ILK RESTART ETMESINDE SONRA GELIYOR.EN SON STARTING WINDOWS DIYOR AMA ONUN YERINE BU HATA GELIYOR.[DAHA SPESIFIK BIR IFADEYLE CD YI CALISTIRDIKTAN SONRA GERKLI DOSYALARI KOPYALIYOR ARDINDAN RESTART EDIYOR KENDINI,SONRA SU 3RD PARTY OLAYINDAN FALAN BAHSEDOOR BEN HIC DOKUNMUYORUM BIRAZ DAHA GECINCE STARTING WIN DIYOR ISTE OZAMAN GELIYOR BU HATA]
*Öncelikle win98 üstüne kurmaya çalistiginda dediginiz gibi dil uyusmazligi sonucu yeni kurum yapmak ister vede normal olarak win98'in oldugu partition'u seçerseniz sorun çikabilir.Ayrica WinXP DOS ortaminda install edilemiyor bunu asmak için cd'den boot yapilmasi gerekiyor.Ayrica kurumda sorun çikarmasini engellemek için biostan virus protection kismini disable etmenizi öneririm.
36)Celeron 600 islemci 64 MB RAM 52K modem ethernet karti anakart Azza 601BS4 [Via Apollo PLE133 Chipsetli] ayrica ag baglantisi da aktif. Windows 98 resetlendigi zaman veya kapatildiginda windows kapaniyor yazisi ekrana geliyor ve bir türlü makine kapaniyor.[Yukaridaki tüm donanim malzemelerinin yeni sürücülerini ve Windows’u yeniden kurmama ragmen]
*Bios ayarlarindan power menagement bölümünden min. save yada max. save gibi durumlari ayarlayarak bu sorunu asabilirsiniz.Ayrica windows/denetim masasi/güç denetimindende istediginiz ayarlari yapabilirsiniz.
37)Bilgisayarimi açtigimda ms-dos ekraninda,harddisk ve cd-rom un bagli oldugu kanallari[secondary,primary master] yazdiktan sonra altinda söyle bir ileti yaziyor;primary ide channel no 80 conductor cable installed,secondary ide channel no 80 conductor cable installed.kablolari ve bagli olduklari yerleri degistirmeyi denedim ama bir ise yaramadi
*no 80 conductor cable installed demesinin nedeni,hdd ve cdromunuzun IDE kablolarinin 40 conductor cable olmasindan dolayidir.Bu yüzden 80 conductor IDE cable almanizi öneririm.
okadar araçtırmışım e rep artikGülümseme

medetcekemci
28-04-2010, 14:54   |  #15  
Taze Üye
1 mesaj

tamamen xp cd'sinden kaynaklanmakta olan bir problemdir, cracklenmiş yada içeriği ile oynanmış xp cd si olmaması gerekir.. 3-4 tane denedim diyen arkadaşım 1 ad. orjinalle dene problemin giderildiğini göreceksin ....