merhaba arkadaşlar ben 4 senedir bilgisayar kullanıyorum fakat xp kurmayı bilmiyorum bana bunu öğretebilecek biri varmı yada kurulumu video ile anlatan bi site falan lütfen yardımcı olun herseferinde bilgisayarı bilgisayarcıma götürmekten bıktımhı bu arada xp yi kurarken diğerbilg.faydalanarak söylenenleri yapacağım
xp kurulumunu öğretebilirmisiniz
http://www.turkcenet.org/wown_htm/wxpinstl.htm
halbuki yapmanız gereken sadece google a "xp kurulumu" yazmak.
xp kurulumu gayet basit ancak,driverları kurmada problemler yaşayabilirsin.bu yüzden işletim sistemini formatlamadan önce driverlarının türünü öğrenip not edersen sorunu halledersin!(tabi extra driver&utility cd'in varsa herşey yolunda!)
cd'ler var bide program ekle kaldırın resmini çekip ona göre kurarım diyorum ama bakcaz yarın yapacağım bide herhangi bir uyarınız varmı şunu şöyleyapsan daha iyi olur falan gibi yada şunu şöyle yapma
tamamen sistemi mi sileceksiniz, yani herşeyi. kişisel dosyalar varsa onları ne yapacaksınız? C ve D olarak bölümünüz varsa sadece XP yüklü bölümü biçimlendirmeniz yeterli(ama diğer bölümlerde virüs varsa karışmam) NTFS şeklinde biçimlendirmeyi öneriyor XP. tamamına format atacaksanız harddiskinizin 10-15 GB ını XP ye ayırın derim. kalan kısmını ise kişisel dosyalarınızı koymak için kullanırsınız. tabi bu kişisel dosyalarınızı koymak için bölümü 2 tane de yapabilirsiniz. mesela c: > sistem olur, "d: -> resimler,müzikler" olur, e -> çalışmalarınız varsa onlar falan olur. yada bu sayıyı istediğiniz şeklde artırabilirsiniz ama 4-5 i geçmesin derim. yönetmesi zor oluyor diye bi dedikodu dolaşıyor ama ne kadar doğru bilemem.