arkadaslar lisanlar ok pahalı oldugu icin alamıyoruz... 1 tane olsa neyse 20 tane bilgisayara lisans istiyorlar...cafeyide bu yuzden acamıyorum...basım fena dertte..gecenlerde bilgisayarcının birisi "LİSANS KİRALAMA" diye bişiy var dedi arastırıyorum arastırıyorum hic biryerde bulamıyorum ama sordugum tüm bilgisayarcılar ve internet cafeciler var oyle bişiy diyor... bunun fiyatını nerden bulabilirim???kiralama secenekleri nasıl oluyor aylıkmı yıllıkmı...bana bu konuda detaylı bi bilgi verırsenız cok ikrama gecer cvaplarınız iin simdiden tsk ederim....
XP lisans kiralama???
ne kadar yardımcı olur bilmem ama isterseniz bir bakın http://www.microsoft.com/turkiye ... isesub/default.mspx
dedigin siteye girdim baktım orda bunu dıyor:" en az 250 Pcsi olan ve yazılım lisansı yerine yazılım lisansını bir servis olarak kiralamak isteyen kurumsal şirketler için geliştirilmiştir."burda en az 250 bilgisayarı olan diyor 250 bilgisayarın altındakılere nolucak...ilgin icin tskler
ya arkadaslar ben kısaca soruyum size :D .... bana WİNDOWS XP LİSANSININ KIRALAMA FİYATLARI LAZIM AYLIK VE YILLIK.....
senin işin zor arkadaşım o bahsettikleri şirketkler için geçerlidir kurumsal ltd şti gibi hadi buldun ondan sonra sen şirket degilsin derlerse verecegin paraya yazık olur
sorudğun soruya en güzel fikri 444 67 87 numaralı Microsoft iletişim hattından alabilirsin. kolay gelsin
Google de :
* Microsoft OPEN Subscription License (OSL)
* Microsoft FlexGo
arat, 5+ PC den fazla baslayan fiyatlar olmasi lazim...
hepsi cafelerin kaçak kuruyor kaçak kur gitsin
4000 5000 dolar cebinde kalır
ama bir tane al oraya koy ne olur ne olmaz
1 tane aldım hepsine kurdum dersin.
o 1 tane olmazsa başına bela açarlar
5 yada daha fazla pc icin Microsoft Open Licence (MOL) diye bir uygulamasi var microsoft un. Ancak senin sordugun gibi kiralik degil satin alman gerekiyor.
türkiyede cafelerde hep kaçak kurulum var
ben olsam almam 1 tane alırım
ne olur ne olmaz
kiralama olayı maalesef yok ya lisans bedelini ödeyeceksin yada korsan kuullanıma devam edeceksin ama unutma baskın yersen ödeyceğin paraları ve yatacağın hapisleri de göz önüne koyupdüşün bence
Burada bir hayli kabarik türkce Mircosoft ile antlasma var.
Istersen bir incele. Sanirim bir avukat gerek anlamak icin..
(EMEA)(Turkish)(03-01-04%20).doc
Update:
Maalesef linki kopyalayamiyorum....
Google.com.tr de ara: Microsoft OPEN Subscription License (OSL) arat ve www.msemealca.com/Agreements/OSL6.3/OSL%206.3%20Agreement%20(EMEA)(Turkish)(03-01-04%20).doc diye bir word dosya cikiyor....