erdogan07 sormuş:
Orta ölçekli bir şirkette bilgi işlem sorumlusu olarak çalışmaktayım. İşe yeni başladım ve benden önce şirketin bünyesinde bilgi işlem departmanı yokmuş. Teknik işlerleri ve bilgisayar konusundaki tüm işleri muhasebe müdürü yapmış. Tabi bazı işler bilinçsiz yapılmış. Asıl konuya dönecek olursak. Şirkette 70-80 arasında bilgisayar var ve bunların çoğunda XP Pro yüklü. Ama Lisanssız yüklenmiş, aynı şekilde office yazılımları da lisanssız kullanılmış. Şimdi lisanslama yapmak istiyorum. Bunu yaparken en az masrafla işin içinden nasıl çıkabilirim. Mesela office yazılımını bir sunucu üzerine kursam ve diğer kullanıcılar uzak masa üstünden sunucuya bağlanıp gerekli işlemlerini bu sunucu üzerinde yapsalar sağlıklı olur mu? Yoksa hepsi için open lisanslı office mi almak gerekir. bu konularda yardım edebilecek veya fikir verebilecek arkadaş varsa sevinirim.
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Benim Sorum yazılım lisanslama hakkında olacaktı. Burası doğru yermi bilmiyorum. Fakat aynı durumla karşılaşmış bir arkadaş olabileceğini düşünerek yazmaya karar verdim.
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30; InfoPath.1)