XP Logo Ekranında Reset ..

RorschachTR
08-11-2012, 23:21   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

Merhaba arkadaşlar.

Sistemim eskidiği için bilgisayarıma yeni parçalar aldım.

Intel i3 - 2120 İşlemci , Asus p8q67-m do/tpm Anakart , 4Gb Elpida Ram ve önceden var olan ekran kartımda HD5670 

Power'ım 400W

Parçaları kasaya taktım Hdd, power vs kablolarını bağladım. Bilgisarayı açtığımda Siyah xp logo ekranına geliyor ve reset atıyor bilgisayarı kapamadığım sürece oraya geldikçe reset devam ediyor. Format atmayı deniyecektim Dvd-Rom'um ide ve anakartta ide girişi olmadığı için takıp format atamadım. Flashı bootable yaptım ve atmayı denedim Windows Xp Pro. Yüklemek için enter basın diyor ve bastığım zaman Cd-Rom aygıtı bulunamadı gibi bir hata veriyor F3 yaparak kurulumu iptal etmem gerekiyor. 

Parçalar birbirine uyumsuz olabilir mi acaba yarın bilgisayarıca götürcem ama yinede buraya yazayım belki çözüm bulunur dedim. 

Spot malzemelerdir. Kullanılmamış ama garantileri yok.

RorschachTR
08-11-2012, 23:44   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

Asusun sitesinde anakartın modeline baktım ve sanırım bios update yapılması gerekiyo sizce bu ihtimal yüksekmidir.

pcuzmanı41
09-11-2012, 00:10   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
172 mesaj

-öncelikle xp'yi tekrar yüklemekte doğru yapmışsın çünkü xp önceki sistem ve donanıma göre sistem ayarlı olduğu için açılmaz uyumsuz işletim sistemi olur

-xp'yi doğru şekilde usbye yazdırdığına eminmisin çünkü format cd deki dosyaları direk atarak usb boot oluşturamazsın 

bu sitede araştırdığım kadarı ile senin işini görecek program elindeki xp cd'sini iso formatına dönüştürüyor xp dede işe yaraması lazım site linki http://www.windows8li.com/2010/0 ... p-usbden-kurma.html

-isoyu kurduktan sonra yine araştırdığım kadari ile bu programla usbye isoyu atabilirsin tabi sadece bu program dışındada bir çok iso formatını usb ye atan araç vardır sadece denk geldiğim siteyi veriyorum  http://www.emrahyumuk.com/usb-fl ... -kurulumu-bootable/ 

-eğer verdiğim sitedeki uygulamalar işe yaradı ise xp usb boot oluşturmuşsundur formata hazır olur usb

-bios usb boot etmeyi yaptınmı eğer yapmadıysan bundan işletim sistemi yüklemesi hatası kaynaklanabilir.

-umarım yardımcı olabilmişimdir ve sorununa çare olur

himmety
09-11-2012, 11:53   |  #4  
himmety avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 32
602 mesaj

anakartın değiştiği için önceki sistemin ile yeni anakartdaki driverler birbirine uymadığından bilgisayar sürekli yeniden başlıyor. kolay yolu xp yi yeniden kurman  pcuzmanı41 arkadaşın yazdıklarını uygula.