arkadaşlar 1 hafta içinde 3-4 defa format attım.Her defasındada görev yöneticisi ile sorun yaşıyorum.
Görev yöneticisi yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı ibaresi var.aynı zamanda avast antivirüsü kuramıyorum.Yani pc kabul etmiyo tam kurmaya başlıcakken açılan sayfa kapanıyor.Bu işlemler formattan hemen sonra gerçekleşiyor.Bilgisi olan arkadaşlar YARDIM..
xp manyaqlaştı..
bir kere konun için seçtiğin başlığın çok anlamsız olmuş ne demek "manyaqlaştı" biraz daha dikkat edelim lütfen türkçeyi katletmeye gerek yok burda.
formatı tam atmıyorsan bunu yapıyordur senin pc'de zararlı bir yazılım var anladığım kadarıyla ya da formattan sonra verilerini taratmadan direk pc'e yüklediğin için bunu yapıyordur ayrıca avasttansa antivirüs olarak antiviri öneririm.
Hep aynı konular için alıntı yapmayı nedense sevmiyorum.
piRe_Malesef formatlamayı beceremiyoruz. Hep söylerim, formattan sonra ilk iş olarak güncel bir antivirüs yükleyin. Daha sonra kişisel dosyalarınıza ulaşın. Antivirüs yükleyip güncellemeden asla diğer sürücü ve dosyalarınızı açmayın. Doğru şekilde yapılmış bir formatlama sonrasında (şayet diski kalıcı olarak silme işlemi gerektirecek zararlı bir yazılım HDD e bulaşmadıysa) pc de hala zararlı bir yazılımın olması mümkün değil. Aksi durumda kesinlikle yaptığınız işlemlerde bir hata yapıyor olmalısınız.Ne demek istediğimi umarım anlamışsınızdır.
öncelikle teşekkürler..
Bu arada türkçe olayı için özür diliyorum yanıtı gönderdikten sonra.. neyse çok özürr..Şimdi formatı düzgün atıyorum orda sorun yok ama formattan sonra driverleri yüklüyorum.Daha sonra sürekli kullandığım program klasörüm var.ordan işte avastı yüklemeye çalıştım işte biraz açıldı next felan derken birden sayfa kapanıyor.şimdi de kaspersky indirdim yükledim ama sağ altta otomatik başlatmadı+başlattan başlattım gene çalışmadı.Şimdi tam olarak ne yapmam lazım?Birde hdd yi tam olarak silecek bir prog varmı önerebileceğiniz:?Teşekkürler
Windows kurulumundan sonra sürekli kulandığım dediğiniz program klasörüne girdiyseniz hata etmişsiniz. Sorun zaten oradaki dosyalarınızda. Bu dosyanın kimliği önemli değil, avast yada başkası bile olsa. Tekrar formatlayın dememek adına, combofix'i indirin ve çalıştırın. Tarama bitene kadar hiç bir işlem yapmayın.
benim bildiğim bir kill disk var ama onun dışında fazla bilmiyorum zaten ne yaparsan yap hdd'i tam olarak silemezsin eğer bilgisayarını satmayı düşünüyorsan hdd'i çıkarıp öyle satmanı öneririm geçenlerde chıpte bu konu ile ilgili bir makale yayınlandı bu tür programların tam olarak işe yaramadığı üzerine.
diğer soruna gelirsek,ilk önce formatı at daha sonra o klasörden hiç bir şey yükleme direk kaspersky'i kur ve verilerini ilk önce bu anti ile taratıp öyle bilgisayara yükle eğer yapabilirsen hdd'i başka bir bilgisayara yedek hdd'i olarak yükle ve taramayı öyle yapıp bilgisyara yükle.
Konuyla ilgili size özel mesaj yolladım, cevaplarsanız sevinirim.
F8 güvenli modda pcni ac Admin oturumu ac.
o sekilde kendine yeni hesap al bir sekilde yetkin olmuyor.
Bu birinci secenek eger olmazsa format ama su sartlarla.
Hd hizli yada uzun format pcyi sildiginde calisan virus falan kalmaz virusun calismasi icin isletim sistemine ihtiyaci vardir onlar hikaye.
(Gizli bölümler varsa Recovery icin orada olabilir gerekirse xp cdsinde format atarken butun bölümleri sil sonra hizli format at yeniden ata yani hd boyutunu)
Ayrica Avast kurma Kaspersy, Antivir arasinda bir secim yap nete baglanmadan öncede bunlardan birini kur.
Son olarakta nette bilmeden cekdigin bir xp ise ondanda olabilir.
arkadaşlar hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim.Sorun benim prog. paketinde imiş hallettim hepinize teşekkür ederim..
Sorun harddiskinizden kaynaklanıyor olabilir. Harddiskinize firm ile güncellemenizi tavsiye ederim. Zannederim harddiskiniz Seagate olsa gerek!!!
Sorun harddiskinizden kaynaklanıyor olabilir. Harddiskinize firm ile güncellemenizi tavsiye ederim. Zannederim harddiskiniz Seagate olsa gerek!!!
Liptonarkadaşlar hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim.Sorun benim prog. paketinde imiş hallettim hepinize teşekkür ederim..bak ne yazıyo ?
konu başlığı çok saçma bende söylemek istedim zaten kylie arkadaş dilegetirmiş.
aynı sorun okulda benimde başıma geldi görev yöneticisi ve regedit açılmıodu ..en sonunda kaspersky 2009 u yükledim güncellemesini yaptırdım .. pcyi baştan sona tarattırdıktan sonra ..combofixle pcyi 1 kere tarattım . sonra hiçbir sorun kalmadı..
bazen bu tip sorunlar driverları yüklerkende ortaya çıkabiliyor. şayet driver cd niz yoksa driverlerı internetten indirip bir cd ye yazmışsanız araya kötü yazılım da karışmış oluyor. kişi format atıp driverlerı yükleyince kötü yazılım tekaradan pc ye giriyor. daha önce tanıdığımın başına gelmişti . not olarak yazmak istedim ;)
Arkadaşlar sorunumu hallettim.formattan önce panda yı indirdim.Formattan sonra pandayı çaktım mı şeker gibi oldu uyuz pc:)
Hepinize çok teşekkür ederim ilginizden dolayı..