tamamen alıntı: (CHIP Onlline) isteği üzerine açtım:))
Windows XP 2001 yılında çıkmıştı, 2009'a geldiğimizde ve 2010'a yaklaştığımız bugünlerde bu 8 yaşındaki
işletim sistemi inanılmaz bir yaygınlığa sahip. Bir işletim sistemi olarak gerçekten çok yaşlı. Ancak geriye dönük bu uyumluluğun, yazılım geliştirmeyi yavaşlatıp yavaşlatmayacağı da merak ediliyor.
Böyle bir imkan olunca yazılım üreticileri eski yazılımları için Windows 7'ye destek sunmakta daha yavaş davranabilirler mi? Daha doğrusu yazılım geliştiriciler bu kadar yavaş mı? İşte bu önemli bir soruve cevabını Windows 7 çıktıktan sonra göreceğiz. Elbette bahsettiğimizyazılımlar özellikle profesyonel kullanıma yönelik, yüksek lisansücretinse sahip özel yazılımlar. En önemli örnekler arasında muhasebe yazılımları gösterilebilir.
Daha da önemlisi tüketicilere sorulmasıgereken bir soru. Windows 7'ye geçecekseniz ve XP Mode kullanacaksanızamacınız tam olarak nedir; nasıl bir yarar sağlamayı düşünüyorsunuz?Mesela yeni yazılımları test için bir sanal ortam olarak mı görüyorsunuz, uyumsuz yazılımlar için çözüm olarak mı? Elinizde Windows 7 uyumsuz, XP gerektiren yazılımlar neler? Bunları bizimle forumda paylaşın