XP Pro Güvenlik ve İzinler

hlmnet
10-10-2007, 01:03   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhabalar benim bu konuda sorum olacaktı.inşAllah doğru yere konu açmışımdır.

XP Pro kullanıyorum - dosya sistemim NTFS

Bilgisayarımda 2 tane kullanıcı hesabı var.Birincisi Administrator(benim kullandığım) ikincisi Pc(başkasının) adlı kullanıcı hesabı var.Bunların ikiside bilgisayar yöneticisi.
Yapmak istediğim şey Pc adlı kullanıcı benim dosyalarımın içine asla ve asla giremesin.

Bunu nasıl yapabilirim(birinci sorum)

mesela hangi dosyalar:Kişisel kayıtların tutulduğu document and settings klasörü içindeki Administrator klasörüne giremesin istiyorum.

ve ben bunu yapmaya çalışırken şöyle oldu.
Oturumumu Administratordan açtım ve Document and settings klasörü içindeki Administrator klasörüne sağ tıkladım özellikler ve güvenlik sekmesine tıkladım ve oradan pc adlı kullanıcının tüm izinlerini kaldırdım.uygula tamam dedim çıktım.
Denemek için oturumu kapattım ve Pc adlı kullanıcıdan oturumumu açtım.Document and settings klasörü içindeki administrator klasörüne tıkladım.erişilemez uyarısını verdi.ben emin olmak için klasörü sağ tıkladım özellikler ve ordan guvenlik sekmesine tıkladım.sonra gelişmiş dedim ve sahibi sekmesinde pc kullanıcını seçtim.uygula tamam dedikten sonra artık administrator klasörüne girebiliyordum.

Bu niye böyle oldu?(ikinci sorum)

ve ayrıca tekrar oturumumu Administrator dan açtığımda masaüstümün değiştiğini gördüm.Document and settings klasörü içinde Administrator bir de Administrator-DEfdsk... 2 tane klasör vardı.

Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?(üçüncü sorum)

Yardımlarınızı bekliyorum.

stern
10-10-2007, 10:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

seninde belirttiğin gibi sahipliği alınan dosya diğer kullanıcı tarafından kesnlikle ulaşılacaktır. administrator grubuna dahil olan kullanıcı kesinlikle bu işlemleri yapma yetkisi bulunmaktadır. Masaüstünün değişmesi ise dosya sahipliğinin başka bir kullanıcıya verildiğinden dolayı kendisene tüm hakları kendisine ait bir desktop oluşturmasından kaynaklanıyor bir şekilde resetleme gibi düşünebilirsin. Bu aşamada dosya şifreleme seçeneğini kullanabilirisndosya şifreleme dosyayı sağ tıklayıp özelliklerine gel ve  genel tabında gelişmiş butonuna bas sonraısnda veriyi korumak için şifrele kutucuğunu işaretle. bu yeterli olacaktır. ve sadece bu kullanıcı ilgili dosyaya erişim sağlayacaktır. ancak şunuda unutmamak gerekir eğer sistemin yeni kurulmasında veya bu dosya başka bir bilgisayar üzerinde kullanılmak istendiğinde de açılmayacaktır. Mutlaka bu gbi durmalarda explorer üzerinden sertifika yedeği alınmaladır