xp pro IIS sorunu

HPQ-User
25-11-2009, 14:29   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

punisher0086 sormuş:
İYi günler ben web tasarım kursumu bitirdikten sonra web programcılığı üstünde kendimi geliştirmeye başlamak istiyorum ve bu konuyla ilgili c# ile asp.net 2.0  adlı kitabı aldım(ALFA YAYINLARI)
Fakat konuyla ilgili tam bir bilgi birikimim olmadığından dolayı şöyle bir problemle karşı karşıya kaldım ve 2 gündür internette araştırma yapıyorum.Asp.net 2.0 için xp home yüklü bilgisayarıma IIS kurmaya çalışıorum tabiki olmuyor.Bu proplemin çözümü hakkında bir bilgi verebilirseniz çok sevinirim.İşletim sistemimi kökten değiştirmem mi lazım yoksa xp home edition için yapabileceğimiz birşeyler varmı? birde sQl server indirken ınternet information services(IIS) manager 7.0 ı indirmiş bulunuyorum.Acaba benim yüklemeye çalıştığım IIS ile bir ilgisi varmıdır çok merak ediyorum.Çok hevesliyim ama bu engeller küçük yılgınlıklara sebeb oluyor.Eğer bu konuyla ilgili cevap alabilirsem çok minnettar kalırım.Şimdiden çok teşekkür ederim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
asus 2.0 çift çekirrdek
2 gb ram
512 mb ekran kartı ati
masaüstü

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.1.5) Gecko/20091102 Firefox/3.5.5 (.NET CLR 3.5.30729)

teknohat
25-11-2009, 19:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,494 mesaj

Xp cd sini takın(ya da i386 klasörü varsa o da olur) ve Windows bileşeni ekle/kaldır'dan internet information services yazısının yanındaki kutuyu işaretleyin ve ileri ye basın. Yükledikten sonra asp.net i kaldırıp yeniden yüklemeniz gerekiyor. Bunun için çalıştır > cmd yazıp tamam a basın. Açılan siyah pencereye sırayla şu komutları yazıp, her komutu yazdıktan sonra enter a basın.
cd..
cd..
WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\aspnet_regiis -ua (bu komuttan sonra biraz bekleyin)
WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\aspnet_regiis -i (bu komuttan sonrada biraz bekleyin)

Daha sonra ie yi açın ve adres satırına localhost yazıp enter a basın. Eğer sayfalar açılırsa yüklenmiş demektir. Bu komutlar sayesinde asp.net i kaldırıp tekrar yükledik. Okulda daasp.net i iss den önce yüklediğimiz için iss i çalıştıramıyorduk ve buişlemi yapmıştık. Sonra çalışmaya başlamıştı. Eğer bir sorununuz olursa paylaşırsanız sevinirim.

Süleyman.
28-11-2009, 15:32   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Home işletim sistemi IIS desteklemiyor. Bunun için XP Pro kurmalısınız.