soru gayet açık arkadaşlar XP Profesyonel mi Home Edition mı? NEDEN? ve NE FARK VAR? bilen lütfen cevap versin
XP Profesyonel mi Home Edition mı?
http://www.microsoft.com/turkiye ... sional/default.mspx
bu siteden farklarını araştırabilirsin.ayrıca professional home'den biraz daha pahalı
Ev kullanıcısı isen Home Edition iş kullanıcısı isen Professional Edition derim.
Yanlış !!! Nedir bu iş ev ayrımı ya ! Professıonal ve Home Edition arasında ev iş ayrımı yok ! Professıonal ağ bağlantılarında daha kuvvetli bir yere sahip ! Ayrıca home 'a göre daha kapsamlı güncelleştirmelere sahip. Lütfen aklınızdaki şu Ev - İş Ayrımını bir yere koyun !
xp home ağda en fazla 5 pc görür
xp pro ağda tüm pcleri görür (sınır yoktur)
en büyük fark budur kanımca
İkisi arasındaki en önemli fark, bildiğim kadarıyla, IIS (Internet Infırmation Services). Genel bir adı var mı bilmiyorum ama, sunucu üzerinde ortak bir database kullanan programlar için gerekli bir servis. SQL database kullananlar için mesela...
Home mu kaldı? Pro yıllardır default işletim sistemimiz.
O da kalmayacak :)ferplexHome mu kaldı? Pro yıllardır default işletim sistemimiz.
arkiler vistaya geçelim diyorsunuzda bence bi fark yok
şunu söyliyim siz vista kullandığınızı sanıyorsunuz demi aslında microsoft xp üzerinde oynama yapıyor ve vista olarak sunuyor yani xpnin üzerine vista yapıyor anlıcanız aslında işletim sistemleri hep aynı değişiklik yok ister inanın ister inanmayın bunu bazı örneklerle görebilirsiniz biraz araştırın
Bu dediğime karşı ne düşünüyorsunuz yanlış veya yalan payı yokturakicomarkiler vistaya geçelim diyorsunuzda bence bi fark yokşunu söyliyim siz vista kullandığınızı sanıyorsunuz demi aslında microsoft xp üzerinde oynama yapıyor ve vista olarak sunuyor yani xpnin üzerine vista yapıyor anlıcanız aslında işletim sistemleri hep aynı değişiklik yok ister inanın ister inanmayın bunu bazı örneklerle görebilirsiniz biraz araştırı
O dediğiniz yanlış.akicomBu dediğime karşı ne düşünüyorsunuz yanlış veya yalan payı