XP uykudan uyanınca monitöre sözü geçmiyor??

ZaferS
20-02-2007, 00:06   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Merhabalar...

Windows XP professional kullanıyorum.Bilgisayarımı bekleme konumundan bir tuşa basarak aktif duruma geçirince monitörü açmıyor.Geri yükleme yaptım bir çok kez ama sorun çözülmedi.Sadece bekleme konumundan aktif duruma geçişte bu sorunu yaşıyorum.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkür ederim.

BOOMFUNKMCS
20-02-2007, 00:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

masaüstünde iken;sağ tıkla/özellikler/ekran koruyucu/güç/güç düzenleri/.....   buradan gereken ayarı yapınca sanırm sorunun düzelecek arkadaşım.

ZaferS
20-02-2007, 01:21   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

Hayır sorun orada değil.Kontrol ettim.Acaba xp de bir hata mı oluştu??

ZaferS
23-02-2007, 16:04   |  #4  
OP Taze Üye
5 mesaj

yar bana bir cevap!!!

chiemsee111
24-02-2007, 23:23   |  #5  
Yıllanmış Üye
388 mesaj

Baslat+Denetim Masasi+ Güc Ayarlari+ Monitörü Kapat= Asla , HDD yi kapat = Asla, Stand By = istedigin süre + Uygula + Tamam

Bu gecici bir cözüm olabilir yani standby konumuna gecince monitörüde kapatip aktif hala geciste hic acmadigina göre monitör hic kapanmasin. Asil sorun heralde Monitör ayarlarinla XP cakismasi heralde. Bu problem yeni mi yoksa hep böylemiydi?
Yoksa birseyler yükledikten sonrami oldu? Grafik kartinla ilgili olabilir belki sorun= update dene

shehsuvar
25-02-2007, 08:32   |  #6  
Yıllanmış Üye
779 mesaj

bende  de bazen benzer problem oluyor . belli bir sürden sonra monitörün gücü kesiliyor klavye ya da  fare nin bi hareketi ile açılması gerekirken ekrana görüntü gelmiyor fakat monitöre  güç geliyor .

ÇÖZÜMÜM ; ekranı düğmesinden kapatıp  açıyorum , düzeliyor . ekranım eski  bişey  galiba onan kaynaklanıyor .

benim problem ve çözümü belki işine yarar

ZaferS
01-03-2007, 13:31   |  #7  
OP Taze Üye
5 mesaj

Ya pc de haftalık olarak ad-aware ve spybot gibi programlarla temizlik yapıyorum.Onun dışında bir kes elektrik kesildi ve pc kapandı.Ondan sonra bu durum oluştu.Öncesinde normaldi.Yani pc yi uyku modundan aktif hale geçirince normal bir şekilde monitörüde açıyordu.Acaba elektrik kesintisinden dolayı grafik kartında hasar mı oluştu.Bu yakın zamanda xp ye format atacam.Eğer sorun çözülmezse donnmım hasarı oluşmuştur.

melina
16-03-2007, 13:03   |  #8  
Yeni Üye
40 mesaj

zafers senin çözümün bıos ayarlarında bıosa ta bıos özellikler ayarı (advanced bıos setup yada bıos features setup) menüsüne gir o menüde run vga bıos ıfs3 resume ( s3 devamında ekran kartı bıosunu çaıştır diye bir seçenek var onu enabled ( aktif) yap bölece düzelir. bu ayar rami duraklatma modundan sonra ekran kartının su koyvermemesi içindir sadece yeni anakartlat da var kolay gelsin