Merhaba. Windows Server 2008' in deneme sürümünü test edeceğim ve üzerinde denemeler yapacağım. Ancak makine bana ait olmadığı için hdd üzerinde bölüm yaratmak veya kurulu olan işletim sistemi Windows XP yi kaldırım server 2008 i kurmak gibi bir lüksüm yok. Bu sepepten dolayı Virtual Machine kullanmayı düşündüm. Ancak VMware'a baktım işletim sistemleri listesinde Server 2008' e yer vermemiş. Kuramıyoruz yani. Üzerine Server 2008 kurabileceğimiz sanal makine uygulaması varmıdır ? Yani XP üzerine kurduğum sanal makine programı üzerine Server 2008' i kurmak istiyorum kısacası.. Şimdiden teşekkürler...
XP Üzerine Sanal Windows Server 2008 Kurma
Virtualbox'u denedinmi?
Virtualbox 3.0.2
Virtualbox kullanımı: https://www.chip.com.tr/forum/Vir ... Resimli_t37851.html
Tesekkurler Mustafa. Inceledim programı. 2008 desteği veriyor. Ücretsiz olmasıda cabası..
Baktım sitesinde desteklediği işletim sistemleri arasında yoktu ! Hangi sürümü destekliyor ki?
Workstation 6.5 (sen büyük olasılık bunu kullanacaksın)
Server 2.0 (Ücretsiz ama windows server 2003 vb işletim sistemi gerekli)
ESX Server 3.5 bunlar destekliyor
WS 6.5 Windows Vistayı destekliyor. Server 2008 de otomatik destekleniyor. Denedim kullandım kullanıyoruz da hatta arkadaşımla vps satan bir arkadaşımla ;).
Hatta onun kullandığı Workstation 6.0 da bile destekvar.
arkadaşlar be yükledim ama server 2008 veya diger işletim sistemlerini deneme kurarken DHCP ip ararken kalıyor. işletim sistemlerini kuraraken cd si olması gereiyormu yoksa VMware demo yüklüyormu otomatik.
vPC kullan virtiual pc sanal makine adlı microsoft ürünü bir program