XP VE PROGRAMLAR HAKKINDA BİLGİLENMEK İSTİYORUM

kaplanpanter
26-03-2007, 23:59   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Her bilgisayar kullanıcısı gibi bende sitelerde verilen programlara bakıyorum xp kullananlar diğer windows'lar için bir sürü programlar yayınlamaktadırlar.örnegin şu dosyayı indir internetin daha hızlı çalışsın veya şu dosyayı indir xp niz orjinal olsun vesaire gibi bunlar veya bunun gibi konularda aydınlanmak istiyorum eminimki benim gibi arkadaşlar vardır.bu yazılanlar ne kadar dogru,bilgisayarımıza indirip yükleyelimmi? bu programları yüklersek veya indirirsek bilgisayarımızı bozarmıyız veya ne kadar dogrudur.bu konuları iyi bilen arkadaşlarımız tarafından cevaplanırsa umuyorum çok kişiye faydalı olacaktır.şimdiden teşekkür ediyorum

KadirGuner
27-03-2007, 01:11   |  #2  
Taze Üye
11 mesaj

Merhaba,
Bahsedilen bazı şeyler gerçekle pek örtüşmemektedir,hem de legal değildir. (Örneğin xp'yi lisanslı yapmak.)Benim tavsiyem paylaşımlardaki registry ayarlarını uygulamanız. Hem pratik hem hız kazandırmakta windows'a. Ancak ne yaparsanız yapın mutlaka bilgisayarın yedeğini alın. Bu altın kurallarınızdan biri olsun. En iyi yedek türü de bilgisayarın image'ını almaktır.

kaplanpanter
27-03-2007, 10:32   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

kardeşimiz yazdıklarımı iyi okumamış veya yanlış anlamış benim anlatmak istediğim tüm verilen bu tip programların legal olup olmadıgı örtüşüp örtüşmemediğini sormadım bunları biliyoruz yazdıklarım örnekti bunlar olsada olmasada yayınlanan bu tip programlar sitelerde yayınlanmakta ve kullanılmaktadır işte bu programlar pc ye zararı varmı kullanılabilirmi? pc'lere verebilecegi bir zararı varmı yokmu diye sormuştum yinede teşekkürler.

Özalp
27-03-2007, 11:10   |  #4  
Yıllanmış Üye
139 mesaj

İndirilen programları mutlaka virüs taramasından geçirmek gerekir. Ayrıca bilgisayara gerekli-gereksiz birçok program yüklemek, zamanla bilgisayarın ağır çalışmasına sebep olabilir.