xp yardım acil olabilir..

delikadir16
20-04-2009, 22:10   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

makina taplama işlemci e 7400 2 cpu 2,8 2,8.ilk makinayı kurarken bilg..ark..götürdüm.bi dvd çıkardı dedi sana xp son versiyonunu yüklücem..dedi ve yükledi aynı anda birçok şeyde yükledi..nod 32 -msn -java gibi.. birçok prog..aynı anda tükledi sonrada bana dedi bak hepsini yükledim..servis pack 3 bu dedi..gerçektende iyi oldu..lakin  eve geldim.bilg..sağtuş özellikler yapıyorum şöle yazıyor 2 cpu 2,8  2,8 hiç bi işlem yapmadan sayfayı kapatıp açıyom yine sağ tuş öz..bu sefer 2 cpu 2,8  1,6 yazıyor ..işlemcim arızalı mı..sordum o değerlerin değişmemesi lazım dediler..yardımlarınız için şimdiden tşk..

Banned
20-04-2009, 22:20   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Sistem yük altında olmadığı sürece cpu hızlarını düşürerek gereksiz enerji kullanımının ve ısınmanın öneüne geçmeye çalışır, olağandır. Ayrca windows kendi orjinal yazılımınız değilse bu tür bilgisayar tamircilerinin kurdukları windowslara ben hiç güvenmiyorum, kendileri bile hazırlamayıp netten ne olduğu elirsiz sistemleri indirip kurulumda onları kullanıyorlar.

Süleyman.
20-04-2009, 23:15   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Özellikler penceresinde hiçbir zaman işlemcinizin maksimum kapasitesi dışında bir değer gösterilmez. 2,8 ise her zaman 2,8 olması lazım. Sanırım yazılımla ilgili bir sorun. Eğer modifiyeli bir yazılım ise kullanmanızı tavsiye etmem. Üstelik sisteminiz sanırım Vista için fazlasıyla yeterli. Kendi lisanslı ve XP'den çok daha iyi yazılımınız varken hem daha eski hem de kaçak yazılımla neden uğraşasınız ki? Siz bilirsiniz tabi ama bence kendi yazılımızı kurun bilgisayarınıza.

MY_KIL
21-04-2009, 02:27   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
351 mesaj
khramn
Sistem yük altında olmadığı sürece cpu hızlarını düşürerek gereksiz enerji kullanımının ve ısınmanın öneüne geçmeye çalışır, olağandır.
cevap bu bence çünkü bende de aynı şekilde bahsedilen kısımdaki değerler değişiyor. işlemci p8400 tam kullanımda 2.4 ghz yani olması gereken değeri gösteriyor, normal kullanımda 1.16 civarı gösteriyor, boşta ve bütün çalışan uygulamaları kapalyken 700 mhz gösteriyor. işletim sistemimde oynanmış değil orjinaldir

Süleyman.
21-04-2009, 02:34   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
MY_KIL
cevap bu bence çünkü bende de aynı şekilde bahsedilen kısımdaki değerler değişiyor. işlemci p8400 tam kullanımda 2.4 ghz yani olması gereken değeri gösteriyor, normal kullanımda 1.16 civarı gösteriyor, boşta ve bütün çalışan uygulamaları kapalyken 700 mhz gösteriyor. işletim sistemimde oynanmış değil
Nerede öyle gösteriyor? Özelliklerde mi? Özelliklere bakın. Öyle göstermez. Bilgisayarım > Sağ tık > Özellikler

MY_KIL
21-04-2009, 03:03   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
351 mesaj
eltahir
Nerede öyle gösteriyor?
masaüstü> bilgisayarım> sağ tuş> özellikler