arkadaşlar lütfen yardım edin sorun şu bi sabah pc yi actım tam acılıs ekranı gelirken birden ekran mavi oldu bişiler yazıodu ama anlamadım makina reset attı kapattım yeniden actım yine aynısı tekrar tekrar ve tekrar aynı sorun ne bilen varsa sölesin format atmaya çalıştım ancak makinayı actığımda cd yi okumuyo cd sürücüde ve cd de sorun yok cd orijinal :(
İŞLETİM SİS. : WİNDOWS XP PROFESSİONAL 32 BİT
ANAKART :ASUS M2A74 AM SE
GPU :ZOTAC GEFORCE 9500GT 1GB
CPU :AMD ATHLON II X4 2.8 GHZ QUAD CORE
Xp Yardım lütfen !!!
ram sorunu olabilir.ramleri söküp tekrar takın.olmazsa rami diğer ram slotuna takıp deneyin.
ek: 2 raminiz varsa 2 sinide tek tek takıp(sadece biri takılı iken) sırayla deneyin. makina içi tozlanmışsa temizlemenizi öneririm.
iki tane harddisk kullanıyorum birinde xp diğerinde win 7 ultimate yüklü 3 ,4 gün öncesine kadar bi sorun yoktu
ramleri söküp taktınmı?? eğer donanım bilgin azsa söyle daha açık anlatmaya çalışayım.
ve biosda first boot menüsünde 1. ve 2. olarak ne yazıyor?
ramlarda bi sorun yok öbür hdd yi taktuğımda pc canawar gibi calısıo ama xp kurulu olanı takınca bu sorun cıkıo
bende aynen ram hatası olabilir diyorum arkadaşlar gibi... ram'lerin altını silgi ile silebilirsin ve bilgisayarı da temizlemeni öneririm... yine önerilenler gibi güvenli moddan açıp sistem geri yükleme yapabilirsin... ya da disk denetleyebilirsin chkdsk C: /f /r komutu ile yap ama... ya da combofix ile tarat... bi de hard diskleri tek tek çalıştırmayı deneyebilirsin...
Yanlış anlamadıysam BIOS kilitlenmesi
Bilgisayara yapılan bazı konfigürasyonlar biosa data olarak girer. Herhangi bir konfigürasyon değişikliğinde bios bunu algılamaya çalışır ve kilitlenmeler olur. XP de bu hata şöyle verilir ''bilgisayarınız açılmıyorsa ya da yanıt vermeyi kesiyorsa bunun sebebi yapmış olduğunuz donanım değişiklikleri olabilir''
Bios reset Yani CLEAR-CMOS yapıp Xp yi yeniden kurmaya çalış. Ancak harddiskini önceden sıkı bir şekilde formatlayabilmen lazım. (Başka bir bilgisayarda yapabilirsin)
Sen pc yi CD-ROM desteğiyle başlatıyorsunda okumuyor değil mi ?
aynn öyle kardeşim xp de iken cd yi takıyorum ama okumuyor öbür win 7 yüklü hdd yi takıyorum füze gibi dvd-rom ve cd bozuk deil cd orijinal
Cd-rom desteğiyle başlatıyorsan okumaması imkansız en azından işletim sistemiyle bir alakası yok bence bios dan cd-rom desteğiyle başlattığınızdan eminolun