XP yardımı bilgisayar da güvenli mod

morki
16-10-2009, 17:59   |  #1  
morki avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj

Selam arkadaşlarım işletim sitemi windows xp olan bir bilgisayarda format atmal istiyorum fakat ilk açılışta  Disk E: çalışmıyor ve format atamıyorum bios ayarları için  veya güvenli mod a bile giremiyorum yani ilk F8 yaptığım zaman güvenli mod ayarlarını seçebilmem için klavye çalışmıyor sadece siyah ekran açılıyor
bios ve setup ayarları için klavyeyi kullanmam lazım yardım edebilirseniz sevinirim
cevap verecek arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.

SAİNT
16-10-2009, 18:20   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

sanırım klavyen çalışmadığı için dvd bios'tan first device yapamadığın'dan dolayı format işlemine başlayamıyorsun.
bu durumda çok fazla yapacağın bir seçenek yok çalışan bir klavye bulmalısın.
sorun biraz dağınık olmuş ben bunu çıkardım.

morki
16-10-2009, 18:27   |  #3  
morki avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj

klavye şu anda çalışıyor sadece ilk açılışta hiç bir şekilde  F8 veya bios ayarlarının ana menüsü açılıyor sadece seçmek istediğim zaman faal değil. haklısın biraz karışık anlatmışım peki disk neden yürütmüyor bilirmisin? teşekkür

SAİNT
16-10-2009, 18:37   |  #4  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

format atmak için dvd başta çalışmasını istiyorsan bios ayarları mevcut bunu bildiğini varsayıyorum.
eğer bu ayarı yapmadıysanız çalışmaz.
şayet ayarlar yapılmış olupta görmüyorsa kasa içerisindeki dvd bağlantılarını kontrol etmelisiniz güç bağlantısı çıkmış olabilir onun dışında göz kirlenmiş olabilir yada bozuktur en son ihtimal format cd yada dvd iyice temizleyin.
bunların dışında bazı anakartlar quik boot diye ayarlar mevcut burdan biosa girmeden ilk seçenek olarak dvd yada cd okuyucu bir seferliğine boot edebilirsiniz tabi anakartta böle bir özellik mevcutsa.