format attım xp kurdum şimdi bi bilgisayarda olması gereken prgramları paylaşırmısınız..
xp ye formattan sonra kurulması gerken programlar
CCleaner
Güvendiğiniz Bir Anti virus Programı(Avg Free Edition ücretsiz temin edebilirsin)
Gom Player
Firefox 3,5
Nero
TuneUp
Restoration(Sildiğiniz Dosyaları Kurtarmaya Yarar)
ben kendiminkileri yazayım
nero
explrr 7
firefox
gom player
cryptload
adobe reader 9
nod 32 antivirüs
win live messenger
internet download maneger
winrar
bunlar olmazsa olmazlarım kolay gelsin..
bunların içinde elinde olmayan varsa verebilirim..
winrar /nero 6 /wmp11 /messenger8.5/ power dvd 5 /usb disc securty / youtube jacker ve sistemde olmassa olmazı combofix mutlaka bulunsun
bunlar olmassa olmazım
Windows Starter Kit
Nod32 Antivirüs
CCleaner
Winrar
Nero 7 yada 9
K-Lite Media Codec Pack
Adobe Flash Player
FireFox
Office 2007 Relased
Winamp 559
Adobe Reader
Flash FXP
İnternet Explorer 8
FireFox 3,5,x
Adobe Dreamweaver
Adobe Photoshop CS3
Corel Draw X3 Graphic Suite
Camtasia Studio 6
Windows Live Messenger 8,1
Easy Php 1,8
Winrar
Formattan Sonra Kurduklarım Bunlar.
1. Güvenlik yazılımı.
2. Güncelleştirmeler. (IE8 güncelleştirme ile geliyor).
3. Güncel sürücüler.
4. Flash Player.
5. Java.
6. Ccleaner.
7. Your Uninstaller
8. Ofis programı. (Office 2007/2003, Open Office. Hangisi varsa).
9. K-Lite Codec Pack
10. Messenger.
11. Tune Up Utilities 2009. (Bakım)
12. Diğer kendinize özel yazılımlar.
Bunlar yeterli. Kullanmadığınız programlarla doldurup bilgisayarınıza yük etmeyin. Eğer bir program lazım olursa kurarsınız. Mesela "Winrar, Adobe Reader, CD/DVD yazma" gibi yazılımları sadece lazım olurlarsa kurun.
CCleaner falan neyse de, şu MS Office, NOD32, Nero, Your Uninstaller, TuneUp falan çok gereksiz. Bunlar yerine ücretsiz alternatiflerini önermek daha iyi olur.
arkadaşlar cahillliğimi bağışlayın ,ssizden ricam bu prg ne işe yaradığınıda yazarmısınız
bu ayki chip dvd sinde olan programlardan bak istersen yazılabilecek programlar yazılmıs...
kardeş kuracağın programları ihtiyacına göre seçmen gerekiyor.eğer kullanmayacaksan boşuna yük bindirme bilgisayarına.mesela bir neroyu eğer cd yazma gibi bir işin olmayacaksa kurma. sen hele önce bilgisayarda sıklıkla ne yaptığını düşün.sonra ona göre programları
rahat bulursun zaten
kardeş sen programlar ne işe yarar diyosun. bunu soruyosan nasıl format atmayı öğrendin :) ayrıca arkadaşlar gayet güzel yazmışlar googleye yaz öğren :D
Favorilerim:
1.)ESET Smart Security
2.)Office 2007
3.)Mozilla Firefox
4.)GOM Player
5.)AIMP2
6.)Foxit Reader
7.)CDBurnerXp
8.)MSN+Plus
9.)K-Lite Codec Pack
10.)FreeDownloadManager
11.)IE 7 Güncellemesi :D
12.)sXeInjected :D :D :D
13.)Photoshop CS4 Portable :D
14.)Zune WinXP teması :P
15.)Photoscape
16.)NEt Fireworks
17.)NETPaint
*****CCLEANER*****
Eğer Windows xp kullanacaksan herşeyden önce güvenliğini sağlamalısın... Kurduğun gibi internete dalarsan ancak 2-3 gün dayanır, sonrada formatsız kurtaramazsın... İnternete bağlı bir XP'de İlk kurulması gerekenleri yazıyorum; bunlar için en az 1gb ram gerekir ayrıca...
AntiVir Personal 9.0.0.403
Windows Defender 1.1.1593
Spybot Search & Destroy 1.6.2
Comodo Firewall + Antivirus 3.10 (bunun yalnızca Firewall kısmını kur)
ThreatFire (bunu sistemini yormuyorsa kullan, dilersen başlangıçta durdurup yalnızca tarama için kullanırsın)
Firefox 3.5 (NoScript ve Adblock Plus eklentileri mutlaka olmalı.)
CCleaner
Bu programların hepsi ücretsiz ve güvenilirliği kanıtlanmıştır. Dilersen sisteminde tarama amaçlı ve tamamen pasif olarak ; a-squared Free 4.5.0.1, Ad-Aware 2009 8.0.7.0, AVG Free Edition 8.5.386 ve HijackThis 2.0.2 bulundurabilirsin...
Bu yazılımlarla bile tam olarak güvenliğini sağlayamazsın; en önemlisi Windows XP'ın kendisi de en güncel seviyede olmalı, yani Service Pack 3 ve diğer tüm güncelleştirmeleri yüklü olmalı.
Son olarak; kesinlikle yönetici hesabını kullanma. Kısıtlı bir hesap oluştur onu kullan. Yönetici hesabını yalnızca program ekleme/kaldırma işlemleri için kullan...
Diğer programlarını kullanım alışkanlıklarına göre yüklersin. Web sitesi olmayan biri Easy Php 1,8, Adobe Dreamweaver gibi programları ne yapsın, niye örnek verdiniz ki bunları?
youtube jacker zararlı bir yazıllım mı ?
Zararlı bir yazılım değil. Hatta yazılımd eğil sadece Autoconfig gibi ufak birşey. Program değil yani. Neyse benim genelde kurduklarım ve bana lazım olanları paylaşayım. Herkezin kullanma amacına göre değişebilen bir olaydır aslında.
1-) Windows Update'leri
2-) Güvenlik yazılımı ( Norton System Works with Norton Antivirus )
3-) Güncel Sürücüler
4-) Adobe Acrobat Reader
5-) Video ve Audio Codecs
6-) Winzip, Winrar, Winamp ( 3W)
7-) DVD-RW'im olduğu için Nero Burning Rom
8-) Office 2007
9-) Audio Grabber
10-) Oyunlar.