Xp'ye yardımm..

HPQ-User
20-05-2009, 18:56   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

bloodsoner sormuş:
Selam arkadaşlar xp ve vista işletim sistemi kullanıyorum. Vistanın kendi özelliğinden disk ayırmak (Küçültmek) istedim. Ayırdımda  ama xp'yi sanırsam uçurmuşum. Herşey tam oluyor derken xp kopmuş. Ama bütün programlarım xp'de yer alıyordu. Şimdi ne yapmam gerek xp geri döndürmem için.
Xp'yi açtığımda aynen şu yazı çıkıyor. ve telefon ile çektiğim görüntüsü.
..................................................
Windows aşşağıdaki dosya eksik veya bozuk olduğu için başlatılamadı.
[Windows root/system 32/hdll.]
yukarıdaki dosyanın kopyasını yeniden yükleyin.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
xp ve vista

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US) AppleWebKit/525.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/1.0.154.65 Safari/525.19

Banned
20-05-2009, 19:03   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Sorun xp den değil boot ayarlarınızdandır. Yeni  bir bölüm oluşturmadan önce Örn: xp D de gözükürken şimdi F dedir ancak boot kaydında D de gözüküyordur. Düşüncem vistada disk yönetiminden yeni oluşturduğunuz bölümü silin ve yeni bölüm oluşturmayın. Sistemi yeniden başlatın ve xp nin olduğu disk eski harfini almışmı kontrol edin. Sistemi yeniden başlatıp açılışta xp yi seçin.

Eğer gerçekten hal.dll eksikse visyada iken xp cd yi takıp cdden hal.dll dosyasını xp nin system32 klasörüne kopyalayabilirsiniz.

13. Man
20-05-2009, 19:48   |  #3  
13. Man avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
256 mesaj

Yardımın için Sağolasın Kahraman Teşekkürler.
Dediğin gibi Birimi sildim ve xp'de sorunsuz açıldı. Vista'nın kendi biriminede, sildiğim birimi tekrardan genişlettirdim. Yani bilgisayar ve sistem eskisi gibi. Tabi yapmak istediğim birim ayırmayı yapamadım o ayrı..

Banned
20-05-2009, 20:01   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
bloodsoner
Yardımın için Sağolasın Kahraman Teşekkürler.
Dediğin gibi Birimi sildim ve xp'de sorunsuz açıldı. Vista'nın kendi biriminede, sildiğim birimi tekrardan genişlettirdim. Yani bilgisayar ve sistem eskisi gibi. Tabi yapmak istediğim birim ayırmayı yapamadım o ayrı..
Hani diyorum vistada birimi ayırdıktan sonra sürücü harfini kendiniz atayarak biçimlendirseniz belkide sorun olmayacak. Sürücü harfi olarak misal Z atayın gitsin.

13. Man
20-05-2009, 20:14   |  #5  
13. Man avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
256 mesaj
khramn
Hani diyorum vistada birimi ayırdıktan sonra sürücü harfini kendiniz atayarak biçimlendirseniz belkide sorun olmayacak. Sürücü harfi olarak misal Z atayın gitsin.
Evet harfi kendim atadım. İki işletim sistemi kurmadığım da diski ayırdığım zaman harf felan hiç bir sorun olmaz. Demek ki birden fazla  işletim sisteminde bir problem yaşamasına neden olan birşeyler var.

iaydin
21-05-2009, 09:21   |  #6  
Üye
Teşekkür Sayısı: 3
79 mesaj

Vista işletim sisteminde ayırdığınız sürücüye istediğiniz harfi atasanız dahi dos ortamında sürücü harfi değişmeyeceğinden XP başlangıcında hata verecektir. Her ne kadar dos ortadan kalktı denilse de boot ekranı hala dos ortamında çalışmakta ve bu durum da sizin atamış olduğunuz sürücü harfinin sadece o işletim sistemi için geçerli olmasına neden olmakta.