Arkadaşlar windows xp yi tamamen bilgisayardan silip yerine pardus yada başka bir linux dağıtımı yüklemek istiyorum. Bilgisayara format atıyorum ancak yeniden xp yükleyerek. İstediğim xp nin tamamen bilgisayardan, hard diskimden silinmiş olması. Bunu nasıl yapabilirim?
Xp yi tamamen nasıl silebilirim?
Kuracağınız işletim sistemini xp nin olduğu bölüme kurarsanız sorun olmaz.
Hiç pardus kurmadım ama, formatı Xp CD'si ile değil kurmak istediğiniz işletim sisteminin CD'si ile atmayı deneyin. Böyle bir şey yok diyorsanız ve bilgisayarınızda hala Disket sürücüsü mevcutsa Windows98 başlangıç disketi kullanmayı deneyin. Windows98 başlangıç disketi oluşturmak için programlar mevcuttur. Google'da arayınca bulabilirsiniz.
eğer pc de birden fazla sürücün varsa boş olana pardus yada linux kurarsın. daha sonra şu an windows yüklü olan sürücüyü biçimlendirirsin. birde hatırladığım kadarıyla pardusun direk cd den çalışması mümkündü sanırım. cd den başlatır ve C sürücüsünü formatlarsın. daha sonra istediğin işletim sistemini kurarsın.
Kuracağım bilgisayarda disket sürücü yok malesef :) Yoksa dediğiniz gibi başlangıç disketi oluşturup yapacaktım.
Diğer önerileri deneyeceğim. Önerileriniz için teşekkürler.
ya disklerini 2 ye bölücen yada başka bir pc de xp li bölümü biçimliycen bu kadar basit sonra istediini kur...
bilgisayrını xp cd si ile başlat ve kurma ekranı geldiğinde onar de windows un yüklü yerini seçmeni isteyecek genlde 1 dir yönetici parolası varsa yaz yoksa enter yap geç sonra format c: yaz ve enterla bölümü biçimlendirsin. bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlat açılmayacaktır zaten xp tamamen kakmış olacak.