XP YÜKLEME MAVİ EKRAN SORUNU???

HPQ-User
02-10-2008, 00:14   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

nashua sormuş:
WİNDOWS A FORMAT ATTIKTAN SONRA WİN-XP CD Mİ CD SÜRÜCÜME TAKARAK AÇILIŞTA OKUTARAK YÜKLEMEYE GEÇTİM HERŞEY NORMAL GİDERKEN YÜKLERKEN TAM KAÇ DK KALDI YÜKLENME EKRANINA GEÇECEKKEN BİR MAVİ EKRAN ÇIKIYOR VE BİR SORUN ALGILANDI STOP ... BİŞEYLER BİŞEYLER YAZIYOR NE KADAR TÜRLÜ TÜRLÜ CD LER DENEDİYSEM DE O SORUNDAN KURTULAMADIM NE YAPMAM GEREKİYOR SİZCE YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.BU ARADA BİOS U ESKİ AYARLARINA DÖNDÜRDÜM ANAKART PİLİNİ BİLE ÇIKARDIM SAÇMA OLMASINA RAĞMEN AMA HERŞEYİ DENEDİM ANLAYACAĞINIZ BAŞKA BİR ÇÖZÜM YOLU GEREKİYOR...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
PENTİUM DUAL CORE 2.0

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

dostca
02-10-2008, 00:33   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
175 mesaj

Bu sorunun olası nedenleri şunlar olabilir.
1-Bios yazılımın update edilmesi gerekebilir.
2-Yeni bir donanım taktıysanız onu çıkartıp kurulumu tekrar deneyin veya usb potlarında aygıt bağlıysa çıkartınız.
3-Ram sökerek slotlarını temizleyip tekrar takınız bu arada işlemcinin mandallarını kontrol ediniz.
Bunları yaptıktan sonra aynı hatayı veriyorsa büyük bir ihtimalle ram veya ana kart bozulmuş olabileceği gibi donanım çakışması mevcut olabilir.
Ayrıca bu tür hatalar elektriksel olabiliyor pc yi başka bir topraklı prize veya güç kaynağına bağlayarak kurmayı deneyin.
Bu durumdada sorun devam ediyorsa daha fazla kurcalamadan teknik servise götürmenizi öneririm.
Kolay gelsin...

enginmutlu
02-10-2008, 00:47   |  #3  
Yeni Üye
27 mesaj

arkadaşım hdd den ciddi bir virüz var mümkünsa başka bir hdd birince hdd olarak bağlayıp format at ya vista cd varsa onunla format at sonra xp kur yada hdd nii başka makinaya takıp format at

history83
02-10-2008, 01:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
758 mesaj

valla sorun çok açıklayıcı anlatılmamış ama bilen anlıyo cevap verilmiş.
virüs olduğunu sanmıyorum ben.bende de benzer bir problem var.türlü cd denedim kurulumun ortasında bir sorun algılandı bu dur hatasını ilk kez alıyorsanız ... diye uzunca bi yazı çıkıyo.ramdam dediler,2 yuvalı karta yeni ram aldım olmadı.ikisini aynı anda taktım olmadı,yerlerini değiştirdim yok.hdd diye düşündüm.yeni hdd aldım yok,aynı rama yaptıklarımı hdd için tekrarladım yok.diğer şeyler zaten tümleşikti.şimdi ekran kartım var ama olmuyo krulmuyo xp.serviste daha ilkokul çocukları var yazları takılıyolar oraya pc yi almaya gittiğimde sorun neymiş diye sormak için kim kurdu bunu dedim ufacık çocuk ben dedi başimdan aşaği kaynar sular boşaldı utancımdan soramadım:) ne sorun hala bilmiyorum.