Arkadaşlar benim sorunum xp yükleme problemi açıklaması biraz uzun ama maruz görün kafayı yiyeceğim :p
Yıllardır yaptığım xp yüklemeyi yapamıyorum. Nedeni ise mavi ekranda xp dosyalarının kopyalanma esnasında kopyalama hatası vermesi çoğu yöntemi denedim. Denediğim yöntemler ise;
--İlki tabii ki herkesin aklına geldiği gibi yeni bir xp cdsi. inanın şuan elimde yaklaşık 7-8 tane xp pro var hepsi ile denedim sonuç nafile, orjinal xp pro sp2 den bile denedim, hatta orjinal home editiondan bile denedim. ( disk biçimlendirmeyi hem hızlı hemde yavaş olarak denedim bişey değişmedi üstelik komple hdd si komple biçimlendirdim yine bişey değişmedi dosya sistemim ntfs)
--ikinci olarakta farklı cd romdan yükleme oda olmadı bende şuan 2 dvd writer 1 de cd writer var yine nafile hatta arkadaşın cd writer ı nı bile denedim.
--Şuan elimde bir yeni bir eski sabit diskim var ikisinede aynı şeyleri denedim nafile. Hatta eski bilgisayarıma takıp denedim belki donanımdan filandır dedim yine aynı sonuç.
--En sonunda eski bilgisarıma hdd i takıp aynı sürüm 2 adet xp sp2 cd sinden hata verince diğer cd yi takmak yöntemiyle yükleyebildim xp yi fakat işletim sistemi başlarda idare ederdi ama şuan çekilmez oldu her şey sıklıkla hata veriyor explorer kapanması , sistemin restart olması gibi. Bu arada yeni bilgisayarımda hdd samsung 80 gb , eskisi 40 gb.
Ramdendir diye de düşündüm ama iki farklı bilgisayar da da aynı hata biri 256 mb ram diğeri 768 mb ram. internetten indirmediğim xp kalmadı onlarda da aynı. sistem zaten stabil olmadığı için internetten ne indirsem winrar crc hatası veriyor, özellikle büyük dosyalarada.
O kadar çok şey denedim ki yaptıklarımı anlaşılır ve olabildiğince kısa bir şekilde yazmaya çalıştım.
Bu arada max blast ı önerenler oldu onuda dediğim gibi indirince winrar crc hatası verdi. disket versiyonunu indirdim yine nafile...
Derdime bir çare bulamadım.
Şimdiden okuduğunuz ve ilgilendiğiniz için teşekkürler.