Xp yükleme sorunu mavi ekranda kopyalama problemi

fatihseyfi
27-08-2007, 06:27   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Arkadaşlar benim sorunum xp yükleme problemi açıklaması biraz uzun ama maruz görün kafayı yiyeceğim :p

Yıllardır yaptığım xp yüklemeyi yapamıyorum. Nedeni ise mavi ekranda xp dosyalarının kopyalanma esnasında kopyalama hatası vermesi çoğu yöntemi denedim. Denediğim yöntemler ise;

--İlki tabii ki herkesin aklına geldiği gibi yeni bir xp cdsi. inanın şuan elimde yaklaşık 7-8 tane xp pro var hepsi ile denedim sonuç nafile, orjinal xp pro sp2 den bile denedim, hatta orjinal home editiondan bile denedim. ( disk biçimlendirmeyi hem hızlı hemde yavaş olarak denedim bişey değişmedi üstelik komple hdd si komple biçimlendirdim yine bişey değişmedi dosya sistemim ntfs)

--ikinci olarakta farklı cd romdan yükleme oda olmadı bende şuan 2 dvd writer 1 de cd writer var yine nafile hatta arkadaşın cd writer ı nı bile denedim.

--Şuan elimde bir yeni bir eski sabit diskim var ikisinede aynı şeyleri denedim nafile. Hatta eski bilgisayarıma takıp denedim belki donanımdan filandır dedim yine aynı sonuç.

--En sonunda eski bilgisarıma hdd i takıp aynı sürüm 2 adet xp sp2 cd sinden hata verince diğer cd yi takmak yöntemiyle yükleyebildim xp yi fakat işletim sistemi başlarda idare ederdi ama şuan çekilmez oldu her şey sıklıkla hata veriyor explorer kapanması , sistemin restart olması gibi. Bu arada yeni bilgisayarımda hdd samsung 80 gb , eskisi 40 gb.

Ramdendir diye de düşündüm ama iki farklı bilgisayar da da aynı hata biri 256 mb ram diğeri 768 mb ram. internetten indirmediğim xp kalmadı onlarda da aynı. sistem zaten stabil olmadığı için internetten ne indirsem winrar crc hatası veriyor, özellikle büyük dosyalarada.
O kadar çok şey denedim ki yaptıklarımı anlaşılır ve olabildiğince kısa bir şekilde yazmaya çalıştım.
Bu arada max blast ı önerenler oldu onuda dediğim gibi indirince winrar crc hatası verdi. disket versiyonunu indirdim yine nafile...
Derdime bir çare bulamadım.
Şimdiden okuduğunuz ve ilgilendiğiniz için teşekkürler.AğlıyorAğlıyorAğlıyorAğlıyorAğlıyor

mhmtkrc
27-08-2007, 09:08   |  #2  
Üye
74 mesaj

zaten cogu yontemi denemişsin kardeş... bari denedinki denedin benim dediklerim umarım yardımcı olur sana... oncelikle kasayı zaten acmısıın tum parcaları bi sök, ramleri işlemciyi pci yuvasındakileri... anakartın uzerinde kurulum asamasında sadece ekran kartı işlemci ram ve hdd olsun... bide ram slotlarının yerini değiştir iki tane ram varsa elinde... kuruluma başlamadan önce anakartın uzerindeki pili de bi sök elektrik ver ve yeniden pili takıp kuruluma başla... bu arada sormak istediğim bi konu var sana senin 80 lik harddisk satamı yoksa idemi??? sata ise raid yuklemen gerekir yoksa mavi ekrandan hiç kurtulamassın... raidde senin anakartın cdsinin icinde vardır onu bi diskete kopylaman ve kurulum aşamasında disketi yerleştirip raid yukle demen yeterli olacaktır... umarım yukleme yaparsın bu soylediklerim sana yardımcı olur inş... kolay gelsin kardeş...

Borga-x
27-08-2007, 12:29   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
mhmtkrc
zaten cogu yontemi denemişsin kardeş... bari denedinki denedin benim dediklerim umarım yardımcı olur sana... oncelikle kasayı zaten acmısıın tum parcaları bi sök, ramleri işlemciyi pci yuvasındakileri... anakartın uzerinde kurulum asamasında sadece ekran kartı işlemci ram ve hdd olsun... bide ram slotlarının yerini değiştir iki tane ram varsa elinde... kuruluma başlamadan önce anakartın uzerindeki pili de bi sök elektrik ver ve yeniden pili takıp kuruluma başla... bu arada sormak istediğim bi konu var sana senin 80 lik harddisk satamı yoksa idemi??? sata ise raid yuklemen gerekir yoksa mavi ekrandan hiç kurtulamassın... raidde senin anakartın cdsinin icinde vardır onu bi diskete kopylaman ve kurulum aşamasında disketi yerleştirip raid yukle demen yeterli olacaktır... umarım yukleme yaparsın bu soylediklerim sana yardımcı olur inş... kolay gelsin kardeş...
Eski bir anakartsa Raid yuklemelısın. Ama guncel anakartlarda (VIA ve SIS Chıpset harıc) Sata Raid disketi istemiyor. Nvidia ,AMD , Intel Chıpsetlere disket gereksiz.

fatihseyfi
27-08-2007, 17:16   |  #4  
OP Taze Üye
5 mesaj

yanıtlarınız için teşekkürler özellikle anakarttan pili çıkartıp elektrik verme olayını hiç denememiştim. Pili çıkarmıştım ama elektrik verme olayı hiç aklıma gelmedi.

Son Düzenleme: fatihseyfi ~ 27 Ağustos 2007 17:19
cz1988
05-09-2007, 15:45   |  #5  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaşım hdd yi başka bilgisayarda formatla ve xp yi kur sonra kendi bilgisayarına tak.driverlerini yükle tamamdır

fatihseyfi
05-09-2007, 19:12   |  #6  
OP Taze Üye
5 mesaj

Arkadaşlatr çözümleriniz için teşekkürler. Sorunumu çözdüm problem ram den kaynaklanıyormuş elimde PC 3200 400mhz 256 mb ve PC 3200 400 mhz 512 mb ramler var. İkisininde aynı versiyon olmasına rağmen 512 lik ram'i takınca mavi ekranda kopyalama hatası veriyor. XP yi 256 lık ram le yükledim daha sonra 512 liği takayım dedim taktım önce bilgisayar açılışta siyah ekranda takıldı açılmadı daha sonra yoğun uğraşlar sonu anakart pilini çıkartarak açabildim bilgisayarı bilgisayarım 512 lik ramle hızlandı fakat biraz süre geçti mavi ekran çıktı sadece 256 lık ram le kullanabiliyorum. Anakartta yuvalardan mı kaynaklanıyor dedim 256 lığı farklı slotlarda denedim problem çıkmadı. Birde 512 lik rami 2.el almıştım üstünde ömür boyu garanti yazıyor üstelik. Bu ram i ben nasıl değiştirebilirim.

H@ckerCesur
31-01-2009, 07:42   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

böyle bir sorun yine başıma gelmişti bios güncellemesi yaparak sorunu çözmüştüm. Tabi riskli iştir. Dikkatli yapmak gerekiyor.

fatihseyfi
31-01-2009, 10:17   |  #8  
OP Taze Üye
5 mesaj

şuan formatta bi problem yaşamıyorum gerçi format atmayada vaktim yok artık :) Ama bilgisayara iki ram birden takamıyorum. Bir 512 mb ve bir de 1 GB iki tane sıfır ram var ama ikisini bir kullanamıyorum. Sorunun anakarttan kaynaklandığını düşünüyorum. İkisini takınca sistem stabil çalışmıyor.