Xp yükleme Tam 7 saat Sürdü???

fearless33
25-01-2007, 21:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

Arkadaşlar bende 2004 model bir toshiba var..
1.9 ,512 mgbyt ram..
bilgisayarıma bulaşan bir solucan yüzünden format atmam gerekiyordu..
bu arada solucan "about.Brontok.A" isimli.kendini belgelerime kaydediyor ve her klasörde aynı adı taşıyon bir klasör daha yaratıyor.
bende orjinal xp cd mi taktım ve yüklemeye başladım..
başlamaz olaydım tam 7 saat sürdü yükleme???????
ve bilgisayarı açtıgımda çok yavaşdı..
yani eski virüslü hali daha hızlı idi..
ne kadarda format çekip yüklesem fayda etmedi,suanda bilgisayarın açılış süresi 3 dakika.

bana yardımcı olabilirmisiniz.?
yoksa balkondan aşagıya sallayacağım makinayı

fearless33
25-01-2007, 21:42   |  #2  
OP Taze Üye
12 mesaj

driverlar otomatik olarak windowsu kurarken geliyor zaten..
aygıt yöneticisinde herhangi sorun gözükmüyor.

calledman
25-01-2007, 22:32   |  #3  
Üye
81 mesaj

Yıllar önce windows 2000 işletim sistemini kurarken başıma gelmişti benzer bi olay..Windows 98 cdsinde tools klasöründeydi galiba ''SMARTDRV.EXE'' diye bi program var ..bilgisayarı win98 cdsiyle başlat( Bilgisayarı cd desteğiyle başlat seçeneğiyle) daha sonra bu bahsettiğim programı çalıştır ve daha sonra xp kurulumuna geç ...raid vb. sürücüler varsa onları kurmayıda unutma...
Birde şu linke bir gözat derim.ingilizce anlayabiliyorsan güzel bir açıklama

Son Düzenleme: calledman ~ 25 Ocak 2007 22:39
chiemsee111
26-01-2007, 04:37   |  #4  
Yıllanmış Üye
388 mesaj
fearless33
1.9 ,512 mgbyt ram..
bu arada solucan "about.Brontok.A" isimli.kendini belgelerime kaydediyor ve her klasörde aynı adı taşıyon bir klasör daha yaratıyor.
ne kadarda format çekip yüklesem fayda etmedi,suanda bilgisayarın açılış süresi 3 dakika.

Onay
Bana öyle geliyorki sen format filan atmamissin arkadasim. Sen windows acikken XP cd yi takip windows u yeniden yüklemissin. Yoksa yaniliyormuyum? Yanilmiyorsam bu topiklerdeki aciklamalarimdan yararlanabilirsin :

ve

https://www.chip.com.tr/forum/ac ... miyorum_t18613.html
kolay gelsin  

gercekmavi
26-01-2007, 05:22   |  #5  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaşlar yeri değil ama, ben de burnumdan soluyorum, pcm hacklendi, kız arkadaşım bi şekilde her yazdığımı ve pc mde her yaptığımı görebiliyor, bu gece lanet bi durumdayım, bana yardım edebilecek kimse var mı, en azından bunu nasıl yaptığını söleseniz yeter, bu yazdıklarım dahil herşeyi görebiliyor, kafayı yicem

chiemsee111
26-01-2007, 06:10   |  #6  
Yıllanmış Üye
388 mesaj
gercekmavi
arkadaşlar yeri değil ama, ben de burnumdan soluyorum, pcm hacklendi, kız arkadaşım bi şekilde her yazdığımı ve pc mde her yaptığımı görebiliyor, bu gece lanet bi durumdayım, bana yardım edebilecek kimse var mı, en azından bunu nasıl yaptığını söleseniz yeter, bu yazdıklarım dahil herşeyi görebiliyor, kafayı
Balat/Bilgisayarim a sag tikla, acilan menüden özellikleri tikla, Uzaktan erisim (REMOTE) u tikla, buradan uzaktan erisim vs.. kutucuklardaki isaretleri kaldir.

ozgur_v
26-01-2007, 08:05   |  #7  
Yıllanmış Üye
285 mesaj

Format attığına eminmisin? yoksa üzerinemi yükledin önceki sistemin?
Eğer format attıysan ve xp 7 saatde yüklendiyse ram lerde de sorun olma ihtimali yüksek.

mhbtuna
26-01-2007, 10:14   |  #8  
Üye
82 mesaj

muhtemelen format falan atmadın sadece yeni yükleme yaptın. şayet format attın ve sorunu çözülmemiş ise ms-dos'ta fdisk/mbr' yi dene formattan daha geçerli bence buda sorunu çözmedi ise sorun ram'lerde

fearless33
26-01-2007, 11:39   |  #9  
OP Taze Üye
12 mesaj
mhbtuna
muhtemelen format falan atmadın sadece yeni yükleme yaptın. şayet format attın ve sorunu çözülmemiş ise ms-dos'ta fdisk/mbr' yi dene formattan daha geçerli bence buda sorunu çözmedi ise sorun ram'
arkadaşlar yıllardır format çekerim,herhangi bir sorun olmadı ama şimdi niye..
98 cdsini takıp fdisk bile çektim olmadı..
c ve d sürücülerini silip tekrar oluşturdum.

black_flood
26-01-2007, 11:54   |  #10  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

tek çözüm linux.linux cdsi bul ve fdisk çek diske ardındanda bölümleri oluştur ve linux format çek.ardındanda windows cdsi ile bölümle ve yeniden windowsu kur sorununun çözümü bu.sendeki virüs harddisk sektörlerine yerleşen bir zararlı kod ve işin en ilginç yönü ise format esnasında kendinin bir kopyasını ram'e atıyor ve format sonrası tekrar disk sektörlerine kopyalıyor kendini.ve bir ilginçlik ise sadece microsoft ürünleri ile format atılırken bu işlem basamaklarını gerçekleştirebiliyor zararlı kod linux işletim sistemleri ile yapılan işlemlerde bu işlem basamaklarını gerçekleştiremiyor.

mhbtuna
26-01-2007, 16:41   |  #11  
Üye
82 mesaj

windows f disk le sorun bulamamış isen black-flood ' un önerisini dene.

chiemsee111
27-01-2007, 01:08   |  #12  
Yıllanmış Üye
388 mesaj

Mademki format attin ve böyle bir sorunla karsilastin önce onar da fixmbr, fixboot komutlarini kullan daha sonra win98cd ile o kalan 8 mb bölümleri de silip formatla. yine olmaz ise HDD ni söküp bir arkadasinin pc sine ikincil Disk olarak takip windows ortaminda önce temiz format cekip virus taramasindan gecir. Ayrica yine windows ortaminda eraser ile diskin tamamini silmeni öneririm : http://sourceforge.net/project/s ... 15&package_id=65323

fearless33
27-01-2007, 18:31   |  #13  
OP Taze Üye
12 mesaj

sağolun
black-flood ve chiemsee111 önerilerinizi deneyeceğim..

kamileerkovan
10-02-2007, 15:32   |  #14  
Taze Üye
2 mesaj
gercekmavi
arkadaşlar yeri değil ama, ben de burnumdan soluyorum, pcm hacklendi, kız arkadaşım bi şekilde her yazdığımı ve pc mde her yaptığımı görebiliyor, bu gece lanet bi durumdayım, bana yardım edebilecek kimse var mı, en azından bunu nasıl yaptığını söleseniz yeter, bu yazdıklarım dahil herşeyi görebiliyor, kafayı
BOOMFUNKMCS
10-02-2007, 17:03   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj
fearless33
1.9 ,512 mgbyt ram..

yakın  zamanda buna benzer bir durumla bende karşılaştım arkadaşım.yaklaşık 3 saat geçmesine rağmen kurulum tamamlanamadı.kurulum cd sinin çizilmiş olabileceğini düşünerekten bilgisayarı resetledim ve cd yi temizledim.tekrar denediğimde kurulum normal zamanında tamamlandı.

mg3850
11-04-2007, 19:19   |  #16  
Taze Üye
1 mesaj
calledman
Yıllar önce windows 2000 işletim sistemini kurarken başıma gelmişti benzer bi olay..Windows 98 cdsinde tools klasöründeydi galiba ''SMARTDRV.EXE'' diye bi program var ..bilgisayarı win98 cdsiyle başlat( Bilgisayarı cd desteğiyle başlat seçeneğiyle) daha sonra bu bahsettiğim programı çalıştır ve daha sonra xp kurulumuna geç ...raid vb. sürücüler varsa onları kurmayıda unutma...
Birde şu linke bir gözat derim.ingilizce anlayabiliyorsan güzel bir açıklama

ErenTu
11-04-2007, 22:55   |  #17  
Üye
96 mesaj

Arkadaşım Hdd Sıfırlaman Gerekir Bunuda Format Yada Fdisk İle yapamazsın Low Level ( Fabrika Formatı ) yapmalısın hdd markasını yaz sana yardımcı olayım ...

asimileci
12-04-2007, 08:43   |  #18  
Yıllanmış Üye
1,996 mesaj

kaspersky temziliyor kaspersky kur

al ayrıntısı virüsün tıkla

efsane18
12-04-2007, 22:53   |  #19  
Yıllanmış Üye
173 mesaj

ARKADŞIM SEN KESİN XP YÜKLEMEYİ PEK BAŞARAMAMIŞSIN YANİ İŞN ZOR BİRAZ BELKİ BİLGİSAYARIN KENDİNİ İKİ TANE XP YÜKLÜ SANIYORDUR VE ONA GÖRE CALIŞIYORDUR FORMAT ATMAYI BECEREMEMİŞSİN İKİ XP AYNI ADRESİ KULLANMASIYLA ADRES YOLLARINDA ÇAKIŞMA DA YAŞAMIŞ OLABİLİR

fearless33
22-08-2007, 10:06   |  #20  
OP Taze Üye
12 mesaj

linux cdsi ile nasıl f disk cekecegim...

Mustafa Akın
22-08-2007, 14:21   |  #21  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

linuxu minuxu geç harddiskin bağlantı kablosuna bak sıkı mı diye benim de başıma geldi biraz gevşekti thief oyununu anca 2 saatte yükledim normalde 10 dk sürerken sonra kasayı açıp baktım aaa kablo gevşemiş.

cnkt_24
22-08-2007, 18:58   |  #22  
Üye
99 mesaj

Biriniz Xp Yüklemişsin(Yada Yükleyememişsin) Diyo, Diğeriniz 98 Yüklemişsin(Yada Yükleyememişsin) Diyo...Ben Tam Anlamadım...

Hangi İşletim Sistemini Yüklemeye Çalışıyorsun..?:D

son_efendiniz
23-08-2007, 09:53   |  #23  
Üye
58 mesaj

virüsle ilk karşılaştığım zaman internette bir araştırdım ve formatsız silinemez dediler.ama bilgisayar içinde kamara programı olduğu için formatsız silmen gerekti.sana kısa söyliyim. ....::: N O D 3 2 :::.... 8 saat uğraştım öyle silebildim. ilki bilmediğim için arkadaşın bilgisayarada bulşmış onu 3 saate sildim. ...:::SPYWARE DOCTOR:::...

İlkin nod la bir derinlemesine analiz yap sonra zorda olsa spyware doctorla tarama yap full scan silinir sonra system registry ile registryi düzelt mükemmel sadace bu