en düşük özelliklere sahip bir bilgisayrda bile çalışan xp işletim sistemi varmı?nasıl bulabilrim?
xp
- 1
- 2
öyle özel bir işletim sistemi olduğunu sanmıyorum... ne yapcağınızı söylerseniz arkadaşlar bişeyler bulabilir belki... ama zaten xp çok az bir sistem gereksinimi war... windows me weya win98 kurabilirsiniz ço daha az sistem kaynağına ihtiyaç duyar ama rezillikten başka bişey olmaz...win7 ye geçin derim...
Adamın sistemi iyi değilki xp soruyo win7 geç fln demeden önce biraz düşünün
Pentium 233 megahertz (MHz) veya daha hızlı bir işlemci (300 MHz önerilir)
En az 64 megabayt (MB) RAM (128 MB önerilir)
En az 1,5 gigabayt (GB) kullanılabilir sabit disk alanı
Klavye ve bir Microsoft Fare veya uyumlu başka bir işaretçi aygıtı
Süper VGA (800 x 600) veya daha yüksek çözünürlüklü bir ekran bağdaştırıcısı ve monitör Ses kartı
Microsofttan Alıntıdır
öyle özel bir işletim sistemi olduğunu sanmıyorum... ne yapcağınızı söylerseniz arkadaşlar bişeyler bulabilir belki... ama zaten xp çok az bir sistem gereksinimi war... windows me weya win98 kurabilirsiniz ço daha az sistem kaynağına ihtiyaç duyar ama rezillikten başka bişey olmaz...win7 ye geçin derim...buaaaaa zuhahahaha rezillikmiss allah diyom bunu nasil soyledin varya hala beyninin icindeki zihninide sorunlarin oldugunu dusunuyorum baklalim kur bi xp 64 bit sisteminde gir oyunlara`da bakalim kac fps aliyorsun ben sahsen win 7 de kullandim ve xp 64 bitin eline damla degil suyun icindeki elektromikroskopla gorunen demiri bile dokemez allahaskina bana bir oyun soyle xp den daha yuksek performans aliyorum diye goster cok merak ettim
buaaaaa zuhahahaha rezillikmiss allah diyom bunu nasil soyledin varya hala beyninin icindeki zihninide sorunlarin oldugunu dusunuyorum baklalim kur bi xp 64 bit sisteminde gir oyunlara`da bakalim kac fps aliyorsun ben sahsen win 7 de kullandim ve xp 64 bitin eline damla degil suyun icindeki elektromikroskopla gorunen demiri bile dokemez allahaskina bana bir oyun soyle xp den daha yuksek performans aliyorum diye goster cok merakWin 7 çift ve 4 çekirdekli işlemcilerde daha iyi performans sağıyor artık çoğu oyunuda böyle işlemcilirde oynadığımız için Win 7 çoğu oyunda daha iyi performans sağlıyor.Ama bırak performansı görsellik konusunda Directx 10 ve 11 desteklediği için xp den 2 kat daha iyi görsellik sağlıyor.Ama sen gidip directx 9 destekli otyuu win 7 de oynarsan bir performans farkı göremessin ve hatta xp ye göre düşüklük görürsün.
bn soruyu anlatamadım galiba.demek istedigim en düşük özllklerdeki pcde bile hızlı çalışan özel bir xp kurulumu varmı.home edition ve professional dşında
yok xp de 2 tane paket var home edition ve professıonal.
pki tm teşkrlr ilgilendiğiniz için
Kimse aydınlatamamış malesef. O Windows 7 kur diyen arkadaşada selamlarımı yolluyorum :)
Windows XP'nin oynanmış versyonları var (Örnek: Perfect XP gibi) çok kullanılmayan hatta hiç kullanılmayan yazılımları Windows XP'den ayrıştırıyorlar. Bu sebeple ram çok az tüketiyor. Benimde çok düşük sistemli laptop'um vardı kurdum denedim 50 mb ram harcıyor sistem boştayken. Normal XP'de 90 mb boştayken harcıyor. Haliyle normal XP'ye göre gözle görülür bi hızlanma oluyor.
Mesela bi tane buldum : http://systemclub.blogcu.com/mini-xp-sp3-1oo-mb-tek-link/4849670
Umarım yardımcı olmuşumdur. Kolay gelsin.
http://www.pcnet.com.tr/forum/1236607-post2.html
Burda var linki. Verdiğim linkteki silinmiş rapidshareden.
Sorun sende o zaman ben indirebiliyorum. :)
Direk linkleri veriyorum o zaman :
http://rapidshare.com/files/100311912/mini_xp.part1.rar
http://rapidshare.com/files/100318906/mini_xp.part2.rar
http://rapidshare.com/files/100319333/mini_xp.part3.rar
peki tamm çok saol allah sevdiğine kavuştursun :D:D
Win 7 çift ve 4 çekirdekli işlemcilerde daha iyi performans sağıyor artık çoğu oyunuda böyle işlemcilirde oynadığımız için Win 7 çoğu oyunda daha iyi performans sağlıyor.Ama bırak performansı görsellik konusunda Directx 10 ve 11 desteklediği için xp den 2 kat daha iyi görsellik sağlıyor.Ama sen gidip directx 9 destekli otyuu win 7 de oynarsan bir performans farkı göremessin ve hatta xp ye göre düşüklük görürsün.arkadasim islemcim core i7 860 2.8 ghz kendim 3050 mhzde kullaniyorum isisi max 50
gpu:gtx 260 amp2 896 mb 448 bit
ram:3gb kingston hyperx sogutuculu ddr3 1333 mhzsimdi sen bana win 7 yimi anlatiyorsun yapma allahaskina :D
arkadasim islemcim core i7 860 2.8 ghz kendim 3050 mhzde kullaniyorum isisi max 50biz genelde forumda xp kullananlara win 7 anlatıyoruz.Sende Windows 7 kullansan iyi olur o sisteme xp biraz eski değilmi?
gpu:gtx 260 amp2 896 mb 448 bit
ram:3gb kingston hyperx sogutuculu ddr3 1333 mhzsimdi sen bana win 7 yimi anlatiyorsun yapma allahaskina :
benim flash diskim biçimlenmiyor disk yazma falan diye hata veriyor ne yapabilirim ne olur yardım edin...
sadece xp degil 64 bit edition yani islemcileri tam
yeme bni win xp nin hiç bir wersiyonu ( zaten 2 tane war belirtilmiş onlarda ) bırak 4 çekirdeği 2 çekirdeği bile çok düşük performansta kulllanabiliyor.... xp yi bana öwmeye çalışma... DX9 la oyun oynicaksan kola gelsin sna ama win7 we DX11 warke xp bnm gözümde sadece düşük sewiye pclerin kullandığı bir işletim sistemi... tamam belki DX9 da win7 de xpden daha az fps alırsın ama DX10 we 11de 1 fps bile alsan win7 de xp den iyi olduğunu kanıtlar... çünkü win7 hem tüm çekirekleri daha werimli kullanıyor hem DX11 desteği war ;)) bi daha düşün derim..
yeme bni win xp nin hiç bir wersiyonu ( zaten 2 tane war belirtilmiş onlarda ) bırak 4 çekirdeği 2 çekirdeği bile çok düşük performansta kulllanabiliyor.... xp yi bana öwmeye çalışma... DX9 la oyun oynicaksan kola gelsin sna ama win7 we DX11 warke xp bnm gözümde sadece düşük sewiye pclerin kullandığı bir işletim sistemi... tamam belki DX9 da win7 de xpden daha az fps alırsın ama DX10 we 11de 1 fps bile alsan win7 de xp den iyi olduğunu kanıtlar... çünkü win7 hem tüm çekirekleri daha werimli kullanıyor hem DX11 desteği war ;)) bi daha düşün derim..bırak bazı kişiler eski kafalı.kullansınlar xp hatta fps için 98 bile kullansınlar.Her şey fps her şey peformans olmuş nerede kalite.
- 1
- 2