XPde nasıl bootta defrag yapılır?

gökhan19
12-05-2009, 23:37   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
997 mesaj

Selam.
Bildiğiniz gibi oturum açıldıktan sonra disk birleştirmeye kalktığınızda sistem dosyaları taşınamadığı için birleştirilemiyor.

XP boot ekranında nasıl bir komutla windows açılmadan sistem dosyalarını defrag yapabiliriz?

mancukya
13-05-2009, 01:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

ilk defa birlestirilmedigini senden duydum oturum acildikdan sonra

H€LL
13-05-2009, 01:57   |  #3  
Yıllanmış Üye
277 mesaj

dostum defrag işlemini xpnin içinde gelen disk birleştiriciden daha profesyonel ve daha hızlı yapan bir sürü program mevcut onlarla defrag yap hatada almazsın

gökhan19
13-05-2009, 10:56   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
997 mesaj

Ben hata alıyorum falan demedim. Bildiğiniz gibi disk birleştirici yeşille gösterdiği dosyaları birleştiremiyor. Boot ekranında birleştirme yapmak için cmd kullanılarak bir kod yazılabilirmi onu soruyorum. Yoksa o&o defrag programı bootta birleştirme yapabiliyor zaten. Ama windowsun programında yapmak istiyorum.-

H€LL
13-05-2009, 11:46   |  #5  
Yıllanmış Üye
277 mesaj

pardon dostum yanlış anlamışım ben hep prg. vasıtasıyla defrag yaptığım için kodlardan haberim yok ama araştırıcam bulursam yazarım

Son Düzenleme: H€LL ~ 13 Mayıs 2009 11:47
setare
13-05-2009, 19:18   |  #6  
Yıllanmış Üye
260 mesaj

denemedim ama şöyle bir program var. sanki sizin tarife uyuyor gibi

contig

Microsoft'un bu küçük yazılımı ile isterseniz herhangi bir dosyayı, isterseniz de bütün bir diski birleştirebilirsiniz. Ben kullanıyorum. Gerçekten çok etkili bir yazılım. Tavsiye ederim. Program hakkında gerekli bilgiler ve indirme sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Program komut satırından çalıştırılıyor.

Örnek: contig -s C:\Windows\*.dll windows dizini altındaki bütün dll uzantılı dosyaları birleştirir.
contig -s C:\* ise C disk bölümünü birleştirir. Deneyen pişman olmaz.

gökhan19
13-05-2009, 19:34   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
997 mesaj

Denedim ama cmdden çalıştıramadım. Zaten bana açılışta masaüstünü açmayıp defrag yapması lazım.

uGuR.uK
13-05-2009, 20:51   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

öncelikle defrag(disk birleştirme) işlemi sadece herhangi bir windows(veya başka işletim sistemi) ortamında yapılabilir, dolayısıyla boot esnasında yada masaüstün gelmeden vs. şekillerde olmaz. ki olsada zaten senin aldığın "sistem dosyaları taşınamadı" hatasını yine alırsın çünkü gerekli dosyalar yine kullanımda olacaktır. o taşınamayan dosyaların hiçbir zararı olmaz, devede kulak misalidir onlar. ama illede tüm dosyalarım birleştirilsin diyorsan başka bir sabit disk yada live cd ile sistemini boot ediceksin(senin diskindeki windows'u açmicaksın yani hiçbir şekilde) ve o ayrı aygıttan açtığın işletim sistemi içindeki defrag aracıyla senin asıl windows'unun yüklü olduğu sürücüyü birleştiriceksin.

not: uğraşmana değmeyecektir.