sa. bn buqun bıılqısayarıma format atmak ıstedım ama ama bılqısayar cd sını taktıqımda xpyi yükle yerı kapalı yhanı xpiyi yükle yerıne basamıyorm bı sekılde kapatılmıs.ne yapmam qerekır bılqısayarıma format atmam qerekıyor yardım pls
xpyi yükleyemiyorumm :((
yha kardes 2 sıde de bozuk deıl bnde 2 bılqısayarwar bu formatı dızıstune atmak ıstıyorum ama olmuyor masaustunede bu sıdılerde hıcbısr sorun yok pcden format atma kapatılmıs napabılırm bn onu soruyorm :D
peki tamam senin için yazıcağım bugün bilgisayarıma format atmak istedim fakat format cd sini taktığımda xpyi yükle yeri kapali daha önceden bilgisayarıma başka yerde format attırdım.onlar kapatmiş olabilir ne yapmam gerekiyor format atamıyorum yardım edin lütfen :))
BIOS'tan başlangıcı CD/DVD olacak şekilde ayarla. Yeniden başlat, "Cd/Dvd'den başlamak için herhangi bir tuşa basın" iletisini gördüğünde herhangi bir tuşa basrak kuruluma başlayabilirsin...
arkadasım bıos falan dedin ama anlayamadım bilgisayarı açtığımda bir tusa bası demıyor zaten sorunumda orda 2 format ama seklındede yapamıyorum format atmam kilitlenmiş :(
bilgisayarınızı yeniden başlatın / klavyede bulunan delete tuşuna sık sık basın / karşınıza mavi bios menüsü gelecektir / bios menüsünün içinde bu sırayla devam edin / Advenced bios features / boot sequence / 1st boot device / cdrom seçin ve f10 ile save edip çıkın sistem yeniden başladığında taktığınız xp cd,sini görecektir.
format atmayı bilmiyorsun sanırım arkadaşım.bir bilenden yardım alabilirsin.yardım alırkende sana bu işin nasıl yapıldığını anlatmasını isteyebilirsin.aksi taktirde (varsa eğer) belge-resim v.s. gibi bilgilerini kaybedebilisin.
kardeşim:
sorun bazen cd sürücünün optik okuyucusunun kirlenmesi sebebiylede olabiliyor.
eğer çok dikkatli biriyimdir dersen optik okuyucunun lazer okuyucusunu nazik - kibar - dikkatlice silebilirsin.
tercihen microfiber bezle silmelisin.