sanki amd ve intel üreticileri sizlermişcesine oturup hakaret içerikli mesajlaşmalarla birbirinizi kırmışsınız.uygunsuz yanıtlarının konuyu içeriğinden çıkarttığından konuyu kilitliyorum.
YA AMD OLMASAYDI
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Amd pazara girdi rekabet oluştu yeni teknoloji gelişimine neden oldu daha ucuz ürünler ama kabul et c2dlar athlon x2 lerden üstün...
orası bıraz dogru ama amd yeniden gececek
görünüşe göre amd gelene kadar intel pazarın hepsini kapar
sanmam amd armut toplamıyor herhalde
amd'nin piyasaya girmesiyle intel'in tekelciligi kalktı, rekabet daha kaliteli ve güzel islemcileri daha ucuza alabilme imkanı sagladı ve yeni teknolojiler cok hızlı gelisti tamam. ancak bir gercek var amd(tabiki sadece birkac modeli)sadece oyunlarda daha iyi(oda cok ufak bir fark ve oda zaten ses ve ısı bakımından daha iyi oldugu icin saglam sogutmayla oda gecilebilio)geri kalan alanlarda intel yine lider
aynen amd bazen geçiyor oda en üst modelleri ile gerisinde hep intel geçiyor.
_____İşlemci Adı__________________Toplam Puan____Fiyatı____
AMD Athlon 64 X2 4800+ (Toledo)_______94_________1000 #8364;
AMD Athlon 64 X2 4400+ (Toledo)_______88__________660 #8364;
AMD Athlon 64 FX-57 (Sand Diego)______84_________1000 #8364;
Intel Pentium D 840 EE (Smithfield)______82_________1000 #8364;
Intel Pentium 4 670 (Prescott 2M)_______79__________900 #8364;
Pentium 4 570 J (Prescott)_____________79__________670 #8364;
AMD Athlon 64 FX-55(Clawhammer)______79__________790 #8364;
AMD Athlon 64 4000+ (San Diego)_______79__________500 #8364;
AMD Athlon 64 3800+ (Venice)__________79__________400 #8364;
Intel Pentium 4 3,73 EE (Prescott 2M)____78_________1000 #8364;
Eylül/2005 Chip Dergisi
Allah bu tablonun bir benzerini tekrar dergimizde görmemizi nasip etsin bize,
Intel'e ecel terleri döktüren AMD'den vazgeçmem!
Takım tutar gibi üretici firma tutmamak gerek..
Teknoloji içinde bizim içinde en iyisi iyi rakip iyi rekabet.Eminolun bundan herkes karlı çıkıyor.İyiki var İntel iyiki var AMD ve en iyisi VS.
Takım tutmak değilde Intele gıcıklık diyelim. Bir üçüncü firma daha olsa onuda desteklerim ve ürünlerini alırım ancak Intel'in almam.
Ben ne dersem o olur havasıyla haraket etmeye çalışan bir firmayla bir ilişkim olamaz ve çevremdekilerinde olmamasını sağlamaya çalışırım.
sonuna kadar haklısın korsanNetTeam Bende AMD dıorum
amd derım bende ve 3 sene onde gıttı bu göz aardı edılemez ve bugun 10 hazıran amd phenom tanıtılıyor haber alan warsa lütfen link atsın yada bilgilendırsın 4 gözle beklıyorum test sonucalarını
R3QU3M1)AMD OLMASAYDI HALA CELERON İŞLEMCİLERİ KULLANIYOR OLURDUKsöylediklerine kısmende olsa katılıyorum rekabet iyidir kaliteyi,ucuzluğu ve birçok yararlı şeyi yanında getirir
2)AMD OLMASAYDI 64 BİT OLMAZDI
3)AMD OLMASAYDI 1GHZ BARİYERİNİ GEÇEMEZDİK
4)INTELDEN KAZIK YIYIYOR OLURDUK
5)İŞLEMCİ DÜNYASI GELİŞMEZDİ
6)AMD OLMASA ÇİFT ÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİ OLMAZDI
7)AMD OLMASA BİLGİSAYAR ALAMAZDIK
8)AMD OLMASA BİR OYUNU 10 YILDA AÇARDIK MUHAHA :D
HADİ AMD FANATİKLERİ BURAYA YORUMLARINIZI YAZINDA ŞU İNTEL TARAFTARI ASİMİLECİDENancak amd bi intel olamaz arkadaşlar marka fanatikliği yapıp amd yi tutuyorsunuz bu hep böledir eğer birisi iyi bişeler yapıyosa buna karşı çıkanlar hep olur size amd kullanmayım demiyorum, zamanında bende kullandım yalnız amd nin intelden üstün olduğunu düşünmeyin intel teknoloji olarak, kalite olarak üstün test sonuçları ortada
amd mühendisleri yavaş yavaş kendine geliyo, phenom da çıkıyor amd üzüne dönmesine az kaldi
AMD Tamamen yenılesme ıcerısınde athlon ve sempron artık tarıh olucak ınteli zor gunler beklıyor
İntel olmasa nolurdu acaba.Amd çıkana kadar pc ile tanışmazdık belki.intelin amdden cok daha fazla geçmişi var.
Amd çıkana kadar intel zaten parayı kırmıştı.
Bu arada Cem kardeşime katılıyorum hangi işlemci isteklere cvp veriyorsa o alınmalı.
Amd intelin fiyatlarına her zaman darbe vurmuştur bu demek şu demek olmasın intel tamamen piyasadan silinsin rekabet her zaman lazım nedenine gelince kullanıcıları için he zaman rekabet teknoloji olrak fiyat olrak geri gelecektir.Keşke üçüncü bir firma işiniçerisinde bu ikifirma gibi olsaydı
işlemciyi kim geliştirdi AMD AMD olmasa intelin dandik celeron işlemcilerini kullanır oluyorduk böyle intel dantel şeylerle uğraşma :D:D
İlk 64-Bit AMD de çıkardı. 2 Yıl bu işlemciyi destekliyecek İşletim Sistemi olmadığından kimsenin umurunda diildi. 2 yıl sonra Intel ilk 64 Bitlik işlemcilerini çıkardığı sırada Microsofta ilk 64 Bit lik işletim sistemini çıkardı. Sonrası malum, 64bit öyle böyle diye reklamlar yaptılar. Oysa 2 yıl önce AMD nin bu işlemcleri çıkardığı pek çok kimse tarafından bilimiyordu!
Cool'n'Quiet teknolojisi sayesinde AMD ne kadar yük varsa o kadar hızlı çalışıyor, yük azaldıkça hızını işlem kapasitesini düşürüyor. Bu sayede gereksiz yere güç haracaması ve ısının yükselmesi önlenmiş oluyor.
Intel'in AMD yi takip etmesi gecikmedi! Enhanced Speed Step teknolojisini çıkardı! Cool'n'Quiet ten tek farkı verilen isim!
AMD nin çift çekirdekli işlemcilerinde Tümleşik bir bellek denetçisi ile belleklere doğrudan erişiliyordu. Intelde ise her çekirdeğe ayrı bir L2 bellek atanmıştı. Intel'in AMD nin 2 yıl süreyle geri kalması ve açıkçası Dünya'ya rezil olması nedeniyle can havli ile yeni bir şeyler yapmaya çalışıyor ancak sıralamalarda hep geri kalıyordu.
Sonunda o da AMD yi taklit ederek çift çekirdekli işlemcilerinde 2 ayrı tampon bellek yerine AMD de olduğu gibi tek bir tampon bellek kullanmaya başlamıştır.