Bıktım artık her ay kotayı geçmekten bu nası iş böyle ya ayın 16.sındayız ve kotam şu an 3.542 gb ben 14 gün 400 mb la nasıl idare edicem abim demişti bu ayda geçersen interneti kapatcam galiba öyle olucak TTNET kullanıyorum verdikleri 2 yıl bitmedi hala (varya zorunlu üyelık)sınırsıza geçiyim diyorum abim kabul etmez kendısı ankara'da benim faturamı o ödüyor her ay sonu bu ney napıyosun bu kadar laflarından bıktım kahretsin ya :(
Ya arkadaşlar bıktım artık..
Kotan çok çabuk doluyorsa ya çok download yapıosun yada trafiği daha fazla kullanıyorsundur. Neti sürekli film, televizyon , radyo vs. gibi trafiği çok kullanan işler için kullanıosan kotan doğal olarak çok çabuk dolar yada pc de bir trojen yada virüs olabilir. Bi tarama yap istersen...
Worl pc arkadaşım , yayınladığım bu yazı umarım sorunun çözümüne yardımcı olacaktır.
Kotalı ADSL kullanıcılarının en büyük şikayetlerinden ya dasorunlarından biri kotanın nedensiz yere dolup, taşmasıdır. Eğer siz de“Neden kotam bu kadar çabuk doluyor” diyenlerdenseniz, bu yazıyıdikkatli okumalısınız. Belki size ekstra kota sağlamayacak, amakotanızın neden dolduğunu öğrenmenize katkı sağlayacak.
ADSL kullanıcılarının çoğu interneti genellikle; gazete okumak,haberleri takip etmek, alanlarıyla ilgili araştırma yapmak içinkullanırlar. Türkiye’de bu kişilerin hemen hepsi de kotalı ADSLkullanmaktadır. Mevcut kotanın bu işleri yapmakla dolması neredeyseimkansızdır. Eğer ben de bunları yapıyorum ama kotam yine de doluyordiyorsanız, bir de aşağıdaki listede yazdıklarıma bakın. Bunlardan birya da birkaçı sizde de varsa, kotanızın dolmaması mümkün değil.
MSN’de görüntülü ve sesli görüşme yapıyor musunuz?
Ne yazık ki çoğu kimse MSN’deki görüntülü sohbetin ne kadar kotayediğinin farkında değil. Görüntülü sohbet sırasında saniyede 64 Kbitveri alışı olmakta. Eğer günde 1 saat görüntülü sohbet yapıyorsanız,bunun maliyeti aylık yaklaşık 850 MB’dir.
Youtube’da video izlemeye bayılıyor musunuz?
Hayatımıza girdiğinden beri bağımlılık yapan (en azından benim için)Youtube ne yazık ki tam bir kota düşmanı. Eğer günde 5 dakikalık 10video izliyorsanız, sıkı durun, bunun maliyeti aylık tam 3 GB. ÇünküYoutube’daki 5 dakikalık bir video kotanıza 10 MB olarak yansıyor.Başka sitelerden izlediğiniz videoları da buna ekleyebilirsiniz,örneğin MetaCafe, MyNet ve haber sitelerindekileri.
İnternet üzerinden radyo ya da TV izlemek hobiniz mi?
İnternette birçok TV ve radyo yayını bulunmakta bunları izlediğinizdeya da dinlediğinizde kotanız büyük bir hızla eriyor olacaktır. Düzgünbir radyo yayını genellikle 64 Kbit üzerinden TV yayını ise en az 256Kbit üzerinden yapılmaktadır. Bunun anlamı 1 saatlik kullanımda radyo28 MB, TV ise 115 MB kotanızdan çalıyor demektir.
Bilgisayarınızda iyi bir Anti-virüs ve Anti-Spy programı var mı?
Bu programlar da ne diyorsanız, bence hemen öğrenin. Bilgisayarınabulaşmış olan bir virüs ya da casus yazılım, arka planda bağlantınızıkullanıyor olabilir ve sürekli bir yerlerden bir şeyler indiriyorolabilir. Eğer durup dururken internet bağlantı simgesi sürekli işlemyapıyor görünüyorsa bir şeyler ters gidiyor olabilir. Hemen bir AV veAS ile sisteminiz taratmalısınız.
Güncellemeler kontrol altında mı?
Windows ya da bilgisayarınızda kurulu olan programların bazılarıinternet üzerinden kendilerini güncellemek isterler. Genellikle buözellikleri aktif olur ve kullanıcıyı çoğu zaman uyarmadan bazen degüncellemeleri indirdikten sonra uyararak güncelleme işleminiyapabilirler. Benim tavsiyem başta Windows’un olmak üzere kullandığınızprogramların (belki AV’leri bunun dışında tutabiliriz) güncellemeözelliklerini manuel’e (elleye) getirmenizdir.
Kablosuz modeminizin güvenliği güven de mi?
Siz de kablosuz modem kullananlardan mısınız? Peki modeminizin güvenlikayarlarını yaptınız mı? Yapmadıysanız çok büyük bir tehlike altındaolabileceğinizi biliyor musunuz? Bağlantı hırsızı komşunuz, sizdenhabersiz kablosuz bağlantınızı kullanıyor olabilir. Forumlarda bununlailgili birçok mesaja rastlayabilir, kablosuz modemleri aramak içinprogramlara ulaşabilirsiniz. Tehlike sadece kablosuz modem vasıtasıylabağlantınızın kullanılıp, kotanızın dolması değildir. Esas tehlike, bubağlantı üzerinden suç işlenmesidir. Bilişim suçlarının çoğu IP adresiile tespit edilmektedir. Sizin modeminiz üzerinden yapılan bütünbağlantı ve işlemlerden siz sorumlusunuz. Bu nedenlerden mutlaka enkısa zamanda anlayan birinden yardım alıp, kablosuz modeminizingüvenlik ayarlarını yaptırınız.
Download yaparken indirdiğiniz dosyaların boyutlarını kontrol edin
Bir dakikalık bir mp3 dosyası 1 MB, bir dakikalık ham video dosyası 10MB, DivX formatında bir film 700 MB, yüksek çözünürlüklü bir BMP resimdosyası 1 MB, JPEG resim dosyası 100-200 KB yer kaplar. Bu miktarlarıgöz önüne alarak, indirdiklerinizin toplam boyutlarını hesaplamalı,indirme işlemine onay vermeden önce de boyutlarını kontrol etmelisiniz?
Kullandığınız kota miktarını ay sonunda mı kontrol ediyorsunuz?
Kotanızı sık sık kontrol etmek, olası olumsuz durumları zamanındatespit edip, çözüm üretmenize yardım edecektir. Bu işlem içinTelekom’un adslkota.ttnet.net.tr adresini kullanabileceğiniz gibi ücretsiz kota kontrol programlarını da (ey DSL) kullanabilirsiniz.
Şunu kesinlikle unutmayın, açtığınız her internet sayfası, indirdiğinizher dosya, izlediğiniz her video, resim, dinlediğiniz her müzikkotanızdan belli bir miktar götürmektedir. Kotanızı doldurmamak içinher şeyi dengeli kullanmalı ve kota kullanımınızı sürekli kontrolaltında tutmalısınız.
YA ARKADAŞLAR YORGANINIZI AYAGINIZA GORE DEİL AYAGINIZI YORGANINIZA GORE UZATIN..... TTNET NİE AYNI PARAYA 8 MBit İNTERNET VERDİ SANIYORSUNUZ KOTAYI HIZLI DOLDURUNDA PARA KAZANALIM DİYORLAR.. EE SİZİN YAPACAGINIZ NE YA SINIRSIZA GECECEKSİNİZ RAHATLAYACAKSINIZ YADA KENDİNİZİ SINIRLAYACAKSINIZ BUNUN ALTERNATİFİ YOKKİ :D ALLAH KOTALI KULLANICILARI TTNET İN GAZABINDAN KORUSUN :D
geçtim kotasıza canımın istediği şekilde fink atıyorum sitelerde, 15gb sınırlamasını da geçt,im ama hızda sorun yok...i abini bi şekilde ikna et derim kotasız için
Aynen katılıyorum bende geçecem yakında sınırsıza bugün baktım 3,61 GB olmuş insaf ya.İnterneti dünya'da en pahalı kullanan ülkeyiz ya.Japoya'da adamlar 61 Mbps la bağlanıyorlarmış ücretide 0.27 $ düşünün yani.
Allah'tan suan Ankara alt yapısına Fiberinternet geliyorda 10mbps'e 49ytl vericem bi kaç aya yani TTNET'in 10katı hız ve aynı fiyat :)
ayrıntılar...
http://www.superonline.net/birey ... erfiber-double.aspx
Doğru söylüyosun Mehmet abi :( Benimde aynı sorundan var :((((