yadım edin nolur bu konu çoık önemli(yeniden açtm

cbrk35
15-10-2009, 21:32   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
444 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

arkadaşlar benim bir laptoop vardı hp nin fakat aldık teknosadan 27 gün sonra bir arza yaptı arzada dııtttt diye bir ses çıkarıyordu ben bilgisayarı teknosayha gönderdim yani gatantisiyle olsun diye fakat pc 10 gün sonra geldi ve hiç bir hatası olmadını sölediler bize fakat biz pc yollarken açılmıyordu sonra eve geldi pc tuşları böle sert basıyordu tık tık sesler çıkıyordu bastımda 10 gün geçti kullandık öle fakat 10 gün sonra yine aynı arızayı yaptı tekrar teknosayha götürdük garantisiyle yolladık servise sonra bize yanıt geldi bilgisayarınıza sıvı teması olmuş bilgisayarınızın anakartına dökülmüş ve anakart deyişmesi lazımmış bizden 450dolar +kdv istediler fakat biz sıvı teması filan yapmadık bu teknosayha söledik fakat bizim yapabilceimiz bişi yok dediler bizde tüketici hakları mahkemesine başvurduk ilk mahkemede bize soru sormadılar hakim bizim onlara verdimiz kağıtları yani neyle ilgili başvurudmuz kağıtlar vardı onları inceledi ve mahkemeyi 1 ay sonrayha erteledi ve bize teknosa o 450 dolar işini telefonla bildirmişti bize kağıt vermediler onları ve bilgisayar onların elindeydi bilgisayarın mahkemeye gidip oırdan bilir kişinin incelemesini istediler ben hakkımı nasıl savunabilirim bu durumda?

nolur yardım edin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

erdemildiz
15-10-2009, 22:56   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

İşin zor Allah sana kolaylık versin.

Süleyman.
15-10-2009, 23:12   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Bilir kişi sıvı teması durumuna bakacak. Mahkemeye intikal etmiş olay, iyi savunmanız lazım kendinizi. Cihazlarınızı servise teslim ederken mutlaka detaylı rapor tutturup imza yetkilisi şahsa imzalatmak lazım. Bene mümkünse iyi bir avukat bulun.

OnlyMann
15-10-2009, 23:15   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

öncelikle geçmiş olsun.

önerim bu tür mahkemeler için ticari davalara bakan bir avukata konuyu sormalısınız. eğer ücret yüksek gelirse savunmayı kendinizin yapması gerekir. zaten firma sıvı teması ile ilgili bilir kişi talep etmiş ve bilirkişi konuyla ilgili raporunu verecektir. Ancak siz sıvı teması olmadığı konusunda ısrar ederken firma da tersinde ısrar edecektir. siz sıvı olayının olmadığını söylerken bunu kanıtlayamazsınız. firma da sıvı dökülmüşse durum ne olacaktır. muhtemelen bilirkişi de sıvı teması (gerçekten olmuşsa) var şeklinde rapor verebilir. bu durumda size istenen parayı ödemek veya başka bir yerde tamir ettirmek kalacaktır. makinanızı ya oraya ya da başka yere yaptırmanız gerekir.

Şayet rapor hayır sıvı teması yok şeklinde gelirse makinadan memnun olmadığınızı ve değiştirilmesini (aynısı veya eşdeğer bir makina ile) istemelisiniz. Madem onlar size bu kıllığı yapıyorlar sizde onlardan kullanmadığınız halde yaptığınız ödemenin karşılığı olarak bu talebinizi dile getirmelisiniz. Ayrıca bu süre de garanti belgesinin arkasındaki bilgileri de okuyup sizi destekleyecek bilgiler bulabilir davada da kanıt olarak sunabilirsiniz.

Hatta mahkemede sizden sorarlarsa sıvı temasının sizin tarafınızdan olup olmadığını bunun tarafınızdan olmadığını ama kanıtlayamayacağınızı, isteseniz de nasıl kanıtlayabileceğinizi sorabilirsiniz? hatta makinanın açılırsa garanti kapsamı dışında kalacağını bilerek hatta bilgisayarı işlerinizi kolaylaştırması amacıyla aldığınızı bu şekilde bir olumsuzluğun işlerinizi sekteye uğrattığını hatta sinir bozucu olduğu konusunda cevaplar verebilirsiniz. 
tekrar geçmiş olsun.

Güncel:
benzer bir olayı cep telefonunu (iphone) tamire verirken veren kişinin yanında açmış firma telefonu. daha sonra adama neden telefonu açtınız, biz buna bakamayız diye iade etmişlerdi. adam sinirden bağırıp çağırıyordu. ciddi ciddi sinir bozucu.

Son Düzenleme: OnlyMann ~ 15 Ekim 2009 23:17
Süleyman.
15-10-2009, 23:41   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Şerefsiz bunlar...

Banned
16-10-2009, 00:03   |  #6  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Öncelikle geçmiş olsun.

İlk diyeceğim kesilinkle sıvı temasının olmadığı. Sıvı teması var denmesi bu cihazların sıvı temasına hassas olması ve teknik servislerin kıçının kladıramadığı durumlarda sıvı teması var diye vatandaşı alt etmeye çalışması. Bende hitachi harddiki servise gönderdiğimde sıvı teması var denilerek geri göndermişleri. Harddikte sıvı teması olsa bilgisayarın çoktan yanmış olması gerekmez mi?  Sizinkiside aynı durum, temas olduğundan değil sadece servisin ib... liği. Özellikle distrübütörlük olmayıp ithalatçı firmalarda bu durum çok sık yaşanıyor. Bu nedenleki bir cihaz,mal alırken mutlaka arkasında  distrübütör olmasına zen gösterin.

Sorununuza dönecek olursak ccihaz elinizdeyse servis bir halt elde edemez, sıvı teması olmadığına, arızanın sıvı temasından kaynaklanmadığına ben garanti veririm, zaten bilirkişide sizi aklayacaktır. Eğer cihaz servisteyse cihazı havuza atıp üç gün bekletmeden göndermezler, mahkemede haklı çıkmak için. Bir diğer nokta  size 450 $ ı telefonla bildirmişlerse bile serviste görüşme mutlaka kaydedilmiştir, kayıtlarından mahkeme çıkartırır. Silmişlerse bile silinme kaydı  çıkar, inkar edemezler. Hakkınızı sonuna kadar arayın. Özelliklede cihazın firmasında servisinde değil teknosada araın. Gerekirse teknosanın genel müdürlüğüne kadar dilekçlelerle  bizzat vs. müracaat edin.

Keşke aldığınızdan 27 gün sonra bozulduysa direk iade etseydiniz, tamiratla ne uğraştınız.

Unutmayın aldıktan bir ay sonrasına kadar cayma iade hakkınız saklıdır. Özellikle mal ayıplı se veya bir ay içerisinde arızalanırsa  direk para iadesi veya birebir değişimi SATICI FİRMADAN talep etme hakkınız vardı. Teknosa bu hakkı size kullandırmadığı ve cihaz ilk servise gidip geldiğinde sorunun sıvı teması olmadığı belgelendiği için suçlu cihazı değiştirmeyen teknosadır. Hakkınızı sonuna kadar arayın, haklı iseniz mutlaka kazanırsınız.

cbrk35
16-10-2009, 12:41   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
444 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

arkadaşlar çok teşekkür ederim kasım ayının 3 ünde bidaki mahkeme ben size burdan cevap vericem herşey için çok teşekkür ederim daha bilgilendirebilcekseniz beni yardım isterim teşekkürler