Yahoo'dan Microsoft'a çok sert cevap!

CHIP Online
14-07-2008, 03:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft'un Yahoo'yu satın almak için yaptığı yeni teklife, bugüne kadarki en sert yanıt geldi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Yaho ... ert-cevap_7777.html

Yahoo, dünyanın en büyük yazılım firması Microsoft'un Carl Icahn isimli yatırımcı aracılığıyla yaptığı yeni satın alma önerisini sert bir dille reddetti.

Yahoo'nun bir miktar hisse senedini (yüzde 5) elinde bulunduran ve grubun yönetiminin tamamen değişmesini isteyen Icahn ile ortaklaşa teklifte bulunan Microsoft, pazarlık payı bırakmadığı teklifi için 24 saat mühlet verirken, Yahoo yönetimi sert bir açıklama yayınladı.

Yahoo İcra Kurulu Başkanı Roy Bostock yayınladığı açıklamada, "Microsoft ile Carl Icahn'ın bu tuhaf ve çıkarcı ittifakı kesinlikle Yahoo hissedarlarının çıkarına değildir" diyerek, öneriyle kesinlikle ilgilenmediklerini bildirdi. Ortak teklifin, Yahoo yönetim kurulunun ve üst yönetiminin derhal değişmesini öngördüğünü belirten internet grubu, tüm şirketin Microsoft'a hisse başına 33 Dolara satılmasının ve baştan sona yeniden yapılanmasının önerildiğini açıkladı.

Microsoft, Şubat'taki teklifinde hisse başına 31 Dolar önermişti. Yahoo'nun hisselerinin Cuma günü borsa kapanış fiyatı 23,16 Dolardı.

Yahoo'nun azınlık hissedarı Icahn, grubun 1 Ağustos'ta yapılacak yıllık genel kurulunda kendi yönetimini taşımayı hedeflerken, Microsoft da yaptığı açıklamada, şu anki Yahoo yönetimiyle müzakere etmek istemediğini, Ağustos'ta yeni yönetim kurulu seçilirse görüşmelerde bulunacağını bildirdi. Yahoo, tam bir ay önce de yazılım firması Microsoft'un tamamen ya da kısmen satın alma önerisini kesinlikle reddederken, rakibi Google ile uzun yıllar işbirliği yapma kararı almıştı.

Tüm konu: Yahoo'dan Microsoft'a çok sert cevap!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft Yahoo'yu bırakıp başka denizlere mi yelken açmalı?

altintasgurcan
14-07-2008, 09:03   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
126 mesaj

Microsoft herşeyi parayla satın alabileceğini düşünüyor ama daha çok bekler.Boyle hazıra konmak yerine kendileri biraz oturupta google veya yahoo gibi altyapı kurmayı deneseler ya.Zonk

ersinbakar
14-07-2008, 10:17   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,253 mesaj

microsof bir toplantıda anlatır wolswagen bizi gibi gelişmiş olsaydı 1 kilo benzinle dünyayı gezebilecektik ulaşım daha hızlı olacaktı...
wolswagen den cevap:) bizde microsoft gibi olsaydık hava yastığı açılacaı zaman şimdi açmak istediğine eminmisin derdi araba arızalanınca geçici bir sorundan dolayı işlem durdurulacak derdi v.s

minnoş_97
14-07-2008, 10:42   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,115 mesaj

microsoftun bunlar yerine işletim sistemine anti-spyware koyması gerektiğini düşünüyorum.msn ise başka bir şey garip olanı msnde çok fazla menü var.googlenin başarısı sayfasında sadece 2 buton olmasıdır.microsoftta böyle yapar ve msnyi arama motoru olarak kullanlara ilgi çekici kampanyalar yaparsa(vista home premiumu msn arama motorunu kullanan herkeze x ytl indirimli verecez desin mesela(x örnek).

ersinbakar
14-07-2008, 11:01   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,253 mesaj

microsof kendi işletim sistemine has bir wirüs tarayıcısı koyduğunu hayal edin .:) gerisini boşverin

Fattur
15-07-2008, 13:04   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

zaten varki win.defender(gerçi antispyware olsada)
vede başarılı

supercocuk
15-07-2008, 15:00   |  #7  
supercocuk avatarı
Yıllanmış Üye
550 mesaj

Niye arkalarına bakmadan bir ton iş yapıyor bu microsoft anlamıyorum.Sanki çok açız böyle yeni şeylere de.Sen önce yamalı bohça olan sistemini adam et ondan sonra git ne alıyorsan al manavdan kardeşim.

Kapalı Hesap (53751)
15-07-2008, 15:29   |  #8  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj

Microsoft Live'ı geliştirse yeter Yahoo'ya gerek yok bence ama illa uğraşıyorlar:(

ersinbakar
15-07-2008, 15:37   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,253 mesaj

yahoo kim be :) microsoftla nasıl boy ölçüşecek :)